Välkommen på en långhelgs-retreat vid havet på västkusten.

Vi har ingen retreat planerad just nu, men det kan blir fler retreater i framtiden.

Hör gärna av dig med en intresse-anmälan till info@yatra-yogaresor.se

Namaste!

Välkommen till en yogaretreat med oss där du får fylla på med gemenskap, inre närvaro, yoga, naturupplevelser och helt enkelt ta hand om dig själv på alla plan. Vi önskar att du ska komma härifrån med batterierna fyllda och känna dig närd både kroppsligt och själsligt.

Temat på denna retreaten är Balans i livet.

Vi har fyra dagar på oss för att fördjupa oss i yogapraktiken. Är det din intention att göra ett inre jobb så finns plats för även det med. 

Förändring börjar med dig och tillsammans kan vi skapa magi.

Vi möts på vackra Kärlingesunds retreatcenter utanför Uddevalla. Här befinner vi oss mitt i ett naturreservat med betesmarker och gamla ekar, samt 5 min promenad bort från vackra badklippor och badbrygga vid havet. Västkusten när det är som bäst helt enkelt. 

Med ett balanserat tempo njuter vi här av dagliga yogaklasser, serveras hälsosam och god mat, samt kan slappna av i de vackra omgivningarna. Yoga är förstås i fokus, de flesta dagar möts vi i två härliga yogaklasser, och även andra yogaelement. Läs mer om dina lärare och yogan nedan. 

Vi kallar detta för en retreat då vi här mer än på våra yogaresor fokuserar på att vara med oss själva och yogan utan utflykter och aktiviteter. Naturen omkring bjuder in till både vila och promenadstråk. Havet är klart, oftast lugnt och i en skön temperatur (eftersom vi inte än är vid öppet hav). Man vill bara inte gå upp!

Vår önskan är att du känner dig lugn att kunna varva ner och unna dig att ”bara vara” i nuet. Från att du är på plats så behöver du inte tänka på världen utanför. Maten är serverad och programmet väl genomtänkt för att hålla en röd tråd genom veckan. Stäng gärna av mobiltelefonen.

Kärlingesunds retreatcenter

Kärlingesund är en speciell plats med mycket vackra inslag både inne och ute. Att vi är precis vid havet och mitt i ett naturreservat skapar en skön känsla över hela platsen. 

Yogasalen är av världsklass, vi låter bilderna tala. En sådan plats som inspirerar till yoga. 

Interiören är genomgående estetisk och mysig, här hittar du få räta vinklar och varje väggyta skimrar av lekfull färgglädje i harmoni. Sällan har världen skådat en kursgård med lokaler som släpper in så mycket ljus, och låter inne möta ute genom fönstren där man kan skåda naturen runtomkring. Gården har renoverats av konstnärer och eldsjälar som genom åren skapat en väl fungerande kursgård sedan 1998.

Närande och livgivande mat

Vi kommer serveras vegetarisk mat på plats av en kock som är med oss hela veckan. Maten är viktig för oss och vi är måna om att du ska få ge kroppen mat som är läkande, lugnande och med mycket antioxidanter för att stötta din inre och yttre resa. Frukt och te kommer finnas tillgängligt under dagarna samt innan vår första klass på morgonen. Om du har allergier så meddelar du oss och så gör vi vårt bästa för att lösa det.

Våra dagar tillsammans i yoga fördjupning

’Anna Sunesson & Jenny Viktorsson har bred erfarenhet av livet – på och utanför mattan – och delar juveler ur yogans vackra väg. Vi har många år av eget praktiserande, 14 år vardera av undervisning, samt hållande av mer än 50 retreater. På yogans vackra väg har vi utforskat vad som gör skillnad och vad som fungerar för att mer kunna möta oss själva, omvärlden, våra relationer och livet självt precis så som det är.

Vi välkomnar alla på denna retreat oavsett om du är ny inom yogans värld eller om yogan varit del av ditt liv under längre tid. Vi har goda erfarenheter av att undervisa blandade grupper där såväl nybörjare som ni som yogat länge känner sig nöjda och sedda. Är du ny med yoga rekommenderar vi att du yogar lite mer innan resan, går på live klasser och/eller med online-yoga till exempel via Yogobe (vid anmälan kan du få en kod för att yoga gratis i 30 dagar).

Vi möter dig där du är i den form du är. Varmt välkomna att omfamna denna unika plats och yogans vackra värld med oss!

Under retreaten kan du komma att möta element som Hathayoga, Sama yoga, Yin yoga, Restorative yoga, hatha vinyasa och med mera. Platsen bjuder in till närvaro och stillhet i samklang med naturen.

Vi befinner oss i princip i naturen vid vägs ände. Vi kommer att göra tysta gående meditationer i naturen i skogen eller vid havet tillsammans här och du kan förstås gå ut på egen hand eller tillsammans med andra deltagare när du vill. Havet finns tillgängligt för bad flera gånger om dagen, och om vi har tur har marelden redan hittat hit. 

Vilka är vi? Om att yoga med oss.

De flesta dagarna möts vi i två långa sköna yogaklasser; oftast en lugnare och en mer aktiv. Vi möter även andra yoga element som meditation, pranayama (andningsövningar), ritualer, mantran, ayurveda och soundhealing samt inspirerar till hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil även utanför mattan och retreaten.

Anna Ananyā Sunesson är Sama-, Yin-, Restorative-, och Hatha Vinyasa- yogalärare samt utbildad inom yogaterapi och ayurveda. Hennes Sama Yoga -klasser har ett mjukt och varmt flöde, rörelser synkade med andning, och mycket hjärta. Anna undervisar intuitivt och är närvarande med sina elevers behov i centrum. Hennes yogaresa började för 23 år sedan i Indien. Hon studerar även vedanta (yogans visdom) och sanskrit sedan 15 år och har en bakgrund i buddhistisk meditation.

“Idag undervisar jag en yoga som på ett mjukt men effektivt sätt tar hand om både kropp och sinne, samt både bygger upp och stressar av. Men jag ser också värdet av att guida in till hjärtat och magcentrat. Hjärtat för att hitta mjukheten . Magen för att det finns en sån kraft att hitta där till riktning i livet.

Jag kan ärligt säga att yoga, meditation och vedanta har gjort en stor skillnad för mig. För varje år som går kan jag mer slappna i kroppen och mig själv, och vila i tillvaron som den är – också när den inte bara är sammetslen. Den kunskapen och insikten hoppas jag kunna dela med mig av.”

Vid sidan om yogan är Anna en passionerad ekologisk trädgårdsmästare, och bygger tillsammans med sin partner ett tiny house på hjul.

Jenny Viktorsson. Det är nästan 20 år sen Jenny tog sin allra första yogaklass och sedan dess har hon  utforskat en mängd olika traditioner och stilar av yoga , meditation och healing. Det som började som en utforskande och spirituell resa ledde till att äga och driva en yoga studio i Malmö under 7 år och undervisa i yogan på heltid. I dag bor hon på Teneriffa mesta delen av året men delar på flera platser i världen bla i Sverige på sommaren och har olika typer av workshops, retreats och utbildningar.

Med passion för kvinnohälsa och Shakti- den feminina kraften och energin delar hon från hjärtat genom harmoniska yin och restorative, yindalini som är en skön mix av yin och kundalini, men du kan även räkna med klasser med flow, både mjukt och kraftfullt.  Det som delas är väldigt flödande och intuitivt och ofta med inslag av kriyas, mantras, meditationer m.m

Förutom yogan och en passion för rörelse och dans, så har Jenny en härlig son på  9 år och när livet tillåter är att resa och utforska  världen  något som hon absolut älskar. Så kombinationen av resor och yoga passar henner utmärkt.

Jenny delar även djup avslappning med soundhealing med olika instrument som både tibetanska skålar och kristall skålar m.m Vibrationens kraft stöttar vår resa till att släppa taget och ta oss djupare in i meditativt tillstånd och avslappning.

”Yogan är så mycket mer än det som vi kanske ofta förknippar det med genom olika yogapositioner. Yogan är ett sätt att leva och på ett sätt som är mycket mer i kärlek och helhjärtat. Yogan leder dig tillbaka till ditt allra innersta för insikt, lugn och kärlek. 

”Whatever you are looking for is already within – you are what you seek”

 ​IG and web: Jennyshaktiflow.com

Vad ingår?

Retreaten är en helhet. När du kommer fram så kan du slappna av i att allt är omhändertaget med mat, boende och program med yoga och annat. Vi vill att det här ska vara en tid där du verkligen kan fylla på med vila, kraft och inspiration.

  • dagliga yoga klasser
  • dagliga yogiska element och workshops
  • Anna och Jenny, samt Kärlingesunds vänliga värd Andrea, finns med under hela veckan.
  • 3 nätters boende i dubbelrum. Enkelrum går att boka i mån av plats mot en extra avgift på 350kr/natt.
  • Helpension

Datum:

Inga datum planerade just nu.

Intresseanmälan gör du genom att skicka ett mail till info@yatra-yogaresor.se

Du får vid anmälan ett formulär att fylla i direkt på nätet. Denna skickas sedan in elektroniskt till oss. Du får också en faktura på anmälningsavgiften på 3700 kr. 

När formuläret är ifyllt och anmälningsavgiften betald är din anmälan bekräftad. Resterande del av retreatens kostnad betalas en vecka efter retreatens avslut.

Några sista ord från oss

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller om vi kan hjälpa dig på något sätt. I samband med din anmälan får du mer information över vad som är bra att veta inför denna yogaretreat, som hur man hittar hit, vad som är bra att packa med mera.

Varmt välkomna! 

Med värme / Anna och Jenny

Ord från tidigare deltagare på Anna och Jennys retreater i Sverige

Välkomnande – utforskande – tillåtande – lärorikt – tryggt – trivsamt – tekniskt tillgängligt – omsorgsfullt – ärligt – varmt – varsamt – från Helene

För mig har den här resan varit en inspiration för att öppna upp mig för att komma närmare yogan. All erfarenhet, kunskap och verktyg jag fått under yogaklasserna tar jag med mig in i min vardag, på en nivå som passar mig. Jag känner en enorm glädje och tacksamhet att jag bjudit mig själv på den här resan och fått uppleva allt detta i den här vackra miljön. Och framförallt känner jag mig stolt över mig själv. Självkärlek.

 

Jennys klasser är som en kram om hjärtat. 

Fulla av värme och djup, men också av lekfullhet och glädje. Hur Jenny väver samman kärleken till kroppen med yogans filosofi och djup är fantastiskt