Valborgsretreat på Väddö

Välkommen ut till havet och skärgården.

Inga datum planerade just nu. Läs mer nedan om retreaten vi hade våren 2023.

Namaste!

Välkommen på en långhelgs-yogaretreat precis vid havet och i grönskande natur i Norrtälje skärgård.

Med ett balanserat tempo njuter vi av dagliga yogaklasser, serveras hälsosam mat och kan slappna av i de vackra omgivningarna. Yogan är i fokus med oftast två längre klasser om dagen, kryddat med andra element så som Freemove dans, meditation, ceremonier och annat.

Vi ses över Valborgsmässoafton så vi kommer även att fira med ceremoni och eld i yogisk anda. Vi bjuder in till att lämna vintersäsongen bakom oss, till att släppa taget om det som varit och bjuda in till en plats inuti där vi kan fira livet och oss själva. 

Här är du välkommen att lämna allt som tillhör vardagen hemma, stänga av telefonen, njuta av hela programmet och fylla på med välgörande element för alla sinnen. 

Vårt retreatcenter ”Stillpunkt” är vackert beläget mitt i Roslagens grönska på Björkö i Stockholms skärgård. 

Platsen är avskild och med direkt närhet till havet och till skogen runt omkring. Här kan du promenera i skogen, vila i hängmattan, eller kanske bara ta det lugnt på bryggan! Här hör vi fåglarnas sång och vindarnas sus i träden runt omkring oss! Den mysiga vedeldade bastun ligger direkt vid havet och den egna bryggan. 

Vi yogar i en vacker ljus shala, med utsikt mot vattnet där vi också kan tända en sprakande brasa när vi önskar. Beroende på väder och säsong så finns det också möjlighet att yoga utomhus på det stora trädäcket. Här finns också en eldstad för mysiga kvällar med lägereld utomhus. 

Stillpunkt består av flera byggnader med olika stil från olika tider. Det finns både enkelrum och rum att dela med andra. Oavsett rum så delar vi toalett och dusch tillsammans, rummen har inga egna badrum. 

På Stillpunkt serveras alltid kärleksbaserad och fantastiskt god mat som vi gör på de råvaror som är bäst för säsongen. Vi samarbetar så långt som det bara är möjligt med lokala producenter och använder även våra egna odlingar. 

Jan och Lisa som driver Stillpunkt skapar tillsammans med sina gäster en skön, personlig och hemtrevlig stämning.

Våra dagar tillsammans…

Vi som guidar denna retreat heter Anna Sunesson & Angelica Nanda Schäfer. Vi finns med på plats hela tiden även mellan yogaklasserna. Vi delar kunskap ur yogans vackra väg som vi båda vandrat på i mer än 20 år. Vi har flertalet utbildningar i bagaget som vi hela tiden plockar juveler ur när vi delar med er. Vi har stor vana vid att hålla i yogagrupper och intuitivt kunna dela det som behövs i stunden. 

Vi välkomnar alla på denna retreat oavsett om du är ny inom yogans värld eller om yogan varit del av ditt liv under längre tid. Vi har goda erfarenheter av att undervisa blandade grupper där såväl nybörjare som vana yogis känner sig nöjda och sedda. Är du ny med yoga rekommenderar vi att du yogar lite mer innan resan, går på klasser och/eller med online-yoga till exempel via Yogobe (vid anmälan kan du få en kod för att yoga gratis i 30 dagar).

Vi hittar balans med lugnare yoga, aktiva flödande klasser, meditation, dans och annat som tar oss till en rofylld plats inuti. Angelicas yogaklasser kommer bygga på element från hennes egen Freemove yoga, Organic Hatha och Embodied Yoga Principles. Anna delar primärt Sama-, yin- och restorative yoga.

Vi möter dig där du är i den form du är. Varmt välkomna att omfamna denna unika plats och yogans vackra värld med oss!

Dina lärare på retreaten

Angelica Nanda Schäfer undervisar: Freemove yoga, Organic Hatha, Embodied Yoga Principles, samt aktiva och stilla meditationer

Angelica har varit på den yogiska vägen i många år; för henne är det som en innerlig och närande kärleksaffär. Hon älskar kopplingen mellan att röra på kroppen och att stillna i sinnet. Med sin varma och genuina närvaro inspirerar hon dig till att kommunicera med och lita på din kropp som din egna kloka lärare. Du bjuds in till att kreativt utforska rörelse och stillhet, genom djupt lyssnande och överlämnande till de kroppsliga impulserna här och nu. Hennes undervisning är ärlig och intuitiv med glimten i ögat och hon skapar ett hållet och tryggt space för dig att blomma fullt ut i.

”It’s all about finding the freedom within”  Angelica har undervisat i mer än 20 år. Hon har flertalet utbildningar inom yoga, hälsa, dans, träning och livsstil i bagaget och hon har tillbringat flera säsonger på olika ashrams i Indien där hon fördjupat sin passion för det yogiska levnadssättet. Hon är skaparen av Freemove Yoga, driver sin egna yogastudio där hon också delar Ayurveda och holistisk coachning. Hon är yoga 100%: håller retreats, föreläsningar, workshops runtom i Sverige och utomlands, samt koordinerar Ängsbackas Yoga- och Dansfestival.

Anna Sunesson undervisar: Sama yoga (mjuk intuitiv hatha), Yin & Restorative, meditation.

Anna är en av grundarna till Yatra Yogaresor. Hon undervisar intuitivt, alltid med eleverna i fokus, med en förkärlek för mjuka flödande yogaklasser. Idag är yogan djupt förkroppsligad då hon yogat i 18 år och spenderar flera månader/år med heltidsstudier av yoga, meditation och vedanta.

Yoga genomsyrar allt jag gör. Vad jag gör på mattan speglar livet som helhet. Asanas och andning hjälper mig att se. I den ”perfekta yoga-positionen” är jag är okej med mig själv, oavsett form. Jag inspireras av inre linjering i asanas: att svaren alltid finns inom mig om jag lyssnar. Yoga hjälper mig att vara i mitt hjärta för ödmjukhet och med stark core-kontakt för riktning i livet. I den kombinationen finns en oerhörd kraft. Allt detta förmedlar jag gärna i mitt undervisande.

Närande och livgivande mat

Stillpunkts egna kock Lisa Näsman lagar närande vegetarisk mat på plats till oss.Maten är viktig för oss och vi är måna om att du ska få ge kroppen mat som är läkande, lugnande och med mycket antioxidanter för att stötta din inre och yttre resa. 

yoga-mat

enDatum

inga datum planerade just nu

Vad ingår? 

Retreaten är en helhet. När du kommer fram så kan du slappna av i att allt är omhändertaget med mat, boende och program med yoga och annat. Vi vill att det här ska vara en tid där du verkligen kan fylla på med vila, kraft och inspiration.

  • dagliga yogaklasser
  • dagliga yogiska element och workshops
  • Anna och Angelica finns med under hela retreaten .
  • Vi hämtar dig gärna vid bussen.
  • 3 nätters boende i dubbelrum. Enkelrum går att boka i mån av plats mot en extra avgift.
  • Helpension. Första måltiden är middag på fredagen. Sista måltiden är lunch på måndagen.

Skicka ett mail till info@yatra-yogaresor.se för en intresseanmälan för framtiden.

Du får vid anmälan ett formulär att fylla i direkt på nätet. Denna skickas sedan in elektroniskt till oss. Vi har också ett info-dok med annan praktisk information kring retreaten som vi mailar dig.

Du får också en faktura på anmälningsavgiften på 3488 kr. När formuläret är ifyllt och anmälningsavgiften betald är du bekräftad anmäld. Resterande del av resans kostnad betalas efter retreatens avslut.

Några sista ord från oss

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller om vi kan hjälpa dig på något sätt. I samband med din anmälan får du mer information över vad som är bra att veta inför denna yoga-retreat, som hur man hittar hit, vad som är bra att packa med mera.

Anna & Angelica

Ord från tidigare deltagare på Anna och Angelicas retreater i Sverige

“Thank you so much Angelica Nanda for your professional, heartfelt and cordial guidance, it makes me go outside my comfort zone and again take me deeper into home and away to freedom.”

Detta var mitt första retreat någonsin o det var över mina förväntningar. Allting har flutit på så bra o man går in i en trygg bubbla med ledarna o gruppen. Yogan har varit bra, maten fantastisk o platsen helt unik. Mycket bra helhet med balans mellan de olika delarna. Jag känner mig tacksam, inspirerad och rikare.

För mig har veckan inneburit en bredare förståelse för yogans olika komponenter. Inte minst den inre resan och dess starka koppling till vår fysiska kropp. Jag tar med mig flera nya insikter om mitt eget mående att arbeta vidare med.