Om oss

Vår dröm

Vi önskar att du kommer känna dig hållen, närd, påfylld och att du får med dig redskap för avslappning och fokus. Att du känner dig stärkt som blivande förälder och inför den kommande födseln.

Läs mer nedan om vilka vi är – tre barnmorskor Hoppas vi ses!

Anna Asplund

Graviditet och födsel är något som ligger mig otroligt varmt om hjärtat. För mig personligen var det en omvälvande resa att vara gravid och att föda. Jag upplever att jag fick vara med om en transformation både på ett psykiskt, emotionellt och fysiskt plan i livet. Jag hade turen att vara omgiven av människor som trodde på min kraft att föda, som peppade och såg mina behov och som lät mig känna hela registret av känslor. Detta är något jag önskar att alla gravida får uppleva.
Om vi genom vår retreat kan så ett frö, vara en inspirerande vän, en syster som ser och hör och bekräftar er alla känner jag att vi lyckats. När vi kvinnor möts under ett paraply av gemenskap och systerskap tror jag att vi kan skapa magi.
Genom mina yogaretreats under årens lopp har jag sett och upplevt “first hand” hur stor skillnad det gör när vi håller varandra. Du är inte ensam! Vi har alla olika behov och upplevelser med oss av livet, och tiden under graviditet är en fantastisk tid att komma närmre sin egen sårbarhet men också sin djupaste kraft. 

 

Jag har drivit Yatra Yogaresor tillsammans med min kollega Anna Sunesson i snart 10 år. Vi har hållit yogaretreats världen över i olika konstellationer, framförallt på vår älskade ö – Bali. Dessa erfarenheter tar jag med mig nu in i en annan värld  – av graviditet och födande. Jag älskar att hålla space och se människor komma närmre sig själva och varandra genom att våga vara sig själva. tänk att det kan vara så enkelt, och samtidigt också så svårt. Vi vandrar resan sida vid sida. 

 

Personligt:

Jag bor i vackra Röstånga i norra Skåne med min man och mina två barn – Malva och Milo. Här delar jag vardagens stora och små händelser med mina nära och kära.
Jag är född och uppväxt i Göteborgs skärgård, har rest mycket genom livet, bot bland annat på Bali, Nya Zeeland och i Sydafrika. Jag älskar att leva fullt ut och att inspirera andra i ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. Födsel och graviditet är en av mina största passioner i livet och något jag älskatr att dela. 

 

Erfarenheter och meriter:

 • Leg barnmorska, januari 2023
 • Leg. sjuksköterska 2004
 • Akupunkturutbildning för barnmorskor mars 2023
 • Spinning babies för barnmorskor april 2023
 • Aktiv baby utbildning 
 • Diplomerad doula via Födelsehuset 2011 
 • Advanced doula workshop med Debra Pascali 2015
 • Workshop med barnmorska Ina May Gaskin – Göteborg 2012
 • 3 dagars workshop med Angelina Martinez Miranda – mexikansk barnmorska
 • Yogalärarutbildning gravidyoga & mamma/bebisyoga 2012
 • Massör via friskvårdsgruppen triggerpunkter 2011
 • 200h Yogalärarutbildning Anusara/Hathayoga 2012
 • Yogalärarutbildning Embodied flow 200h, Bali 
 • Yinyoga grundkurs med Magdalena Mc Weld 2015
 • Mediyogainstruktör 2012

 

Mer om mig:

Sociala medier
@kumaridevi.se
@yatrayogaresor

Malin Heimdahl

Ett frö att bli barnmorska såddes troligen redan då jag skulle bli storasyster och fick vara nära min egen mammas graviditet. Mammas vän är barnmorska och bistod både min egen och mina syskons födslar, och mamma pratade alltid så varmt om de upplevelserna. Sedan gick lång tid, och jag födde själv två av mina tre barn, innan jag tog klivet från sjuksköterska till barnmorska. Ett kliv jag är så lycklig att jag tog. Jag har arbetat som Barnmorska inom förlossningsvården både i Stockholm, och nu i Helsingborg sedan 12 år. 

Att vara barnmorska är att möta kvinnor och par i en av de mest omvälvande stunder i livet. Möta mod, glädje och styrka, liksom rädslor, sårbarhet och smärta. Att hitta vägar att stötta och stärka där det behövs och gynnar just den kvinna jag har framför mig. Att vara i nuet.  Att se och lita på kvinnans egen kraft och förmåga. Att veta när jag bör kliva fram och när jag ska backa. Att ständigt lära och utvecklas. Som barnmorska är jag aldrig fullärd. Varje födsel är unik. 

Varje gång ett barn föds, föds också en mamma. 

Yoga, mindfulness, andning och meditation är redskap som kan stärka och få oss att växa i den person vi är, och kan ge verktyg att möta livet, liksom i graviditet och under födandet. Därav var det ett naturligt steg att utbilda mig till Mediyogalärare, och Gravidyogainstruktör. Jag drev under flera år en egen studio, GroddYogastudio i Sundbyberg i Stockholm och höll kurser i Mediyoga och Gravidyoga. Nu håller jag kurser i yoga och pilates på Pilates Höganäs. 

 Jag önskar att vår retreat ska bli som en pausknapp mitt i livet, där du får stanna upp en stund och hämta andan. Där du får ta hand om dig, får en chans att möta dig själv, barnet/barnen i magen, liksom andra gravida. Jag önskar att det skapar systerskap och kanske ger vänner även framåt. Jag önskar att du stärks genom kunskap om graviditet, födande och tiden efteråt med en nyfödd människa. Jag önskar att du stärks i tron på dig själv och din kropps förmåga. Jag önskar att du går härifrån stark, lycklig, med tilltro och att du känner att du äger din graviditet och kommande födsel. Att du känner att det är DU som föder ditt barn när den dagen kommer, oavsett hur du föder. 

 

Personligt 

Flyttade med min man och tre tonårssöner till Höganäs hösten 2021. Ett familjeäventyr! Från Stockholm, till landet! Omvälvande och spännande med både med- och motgångar. Vi trivs och njuter av den vackra natur Skåne har att erbjuda, och framförallt av havet. Vi saknar naturligtvis vänner och släkt, men ser till att ofta ha besök, liksom att titt som tätt resa upp för att andas stadsluft och kramas med alla nära och kära. När jag är ledig från mitt jobb som barnmorska på förlossningen ägnar jag tiden åt familj, vänner, musik, yoga och jag utbildar mig till Pilatesinstruktör. Jag håller även Yoga & Lerretreats tillsammans med min syster som är konstnär. 

 

Utbildningar, erfarenheter & meriter 

 • Leg. Sjuksköterska, Karolinska Institutet 1998 
 • Massörutbildning Manumedic 1997 
 • Vidareutbildning Hälso- och sjukvård Barn- och Ungdom, Karolinska Institutet 2004 
 • Smärta hos barn och ungdomar, Karolinska Institutet 2002 
 • Global Health, Karolinska Institutet, Stockholm och Trivandrum (Indien) 2004 
 • Leg Barnmorska, Karolinska Institutet 2011 
 • Intern utbildning Akupunktur under förlossning, Stockholm 2015 
 • Stöd i samband med barnafödande, Karolinska institutet, 2019 
 • Handledarutbildning, Karolinska Institutet 2019 
 • Hållt Föräldrarutbildning, BB Stockholm 2018-2021 
 • Föda utan Rädsla, för personal BBStockholm 2017 
 • Yogainstruktörsutbildning Mediyogainstitutet 2019 
 • Yogalärarutbildning, Mediyogainstitutet 2021 
 • Gravidyogainstruktörsutbildning, Mediyogainstitutet 2020 
 • Utbildar mig till Pilatesinstruktör, lärling till Sandra Mölller, Pilates Höganäs (pågår) 
 • GroddYogastudio i Sundbyberg 2019-2021 
 • Grodd Yogastudio på Pilates Höganäs  
 • Håller Yoga & Lerretreats i samarbete med Atelje Lupp 

 

Mer om mig:

Sociala medier
@groddyogastudio

Nandi Zulu

Min första graviditet var det som började resan till det jag är idag, Doula, barnmorska, Hypnobirthinginstuktör, amningsfantast och birth nerd. Det är en sån speciell tid i livet, att skapa liv, att bära liv, att välkomna ett nytt liv och att lära känna den nya lilla personen. Jag är lika fascinerad av denna process idag som jag var för 19 år sedan när jag var gravid för första gången och läste böcker om graviditet. 

Graviditet är något som vi i vårt svenska samhälle ofta ser som självklart och inte alltid ger den uppmärksamhet som den förtjänar. Att få komma bort från vardagen, fokusera inte bara på vad som sker i kroppen under graviditet utan också inom en tror jag är viktigt. Jag hoppas att våra retreats ska ge de som är gravida en egen plats där de känner sig sedda, omhändertagna och unika. Jag tror mycket på att skapa saker en själv hade behövt eller önskat fanns, därför tycker jag ett retreat för gravida är så viktigt. 

Personligt

Bor i Malmö tillsammans med mina tre barn som är 18, 10 och 6 år gamla samt vår hund Winnie. Tillsammans med min dotter flyttade jag till Malmö 2008, men är född och uppvuxen i Uppsala där mina föräldrar och syster bor än idag. Mest av allt älskar jag att resa och läsa böcker, båda sakerna gör jag så ofta jag kan. Större delen av mitt vuxna liv har jag alltid haft något projekt på sidan av min anställning eller mina studier, jag tycker det är kul att få prova nya saker och få utlopp för min kreativitet på det sättet.. 

Erfarenheter och meriter:

 • Barnmorskeexamen 2021
 • Hypnobirthing kursledare 
 • Spinning Babies grundkurs Rachel Shapiro 
 • Doula utbildning 2009 
 • Amningskurs Katie James
 • Hemförlossning med Föda i Skåne 
 • Aktiv baby utbildning 
 • 3 dagars workshop med Angelina Martinez Miranda – mexikansk barnmorska

 

Mer om mig:

Sociala medier
@nandisinsta

nandizulu.com