Välkommen på gravidretreat i Skåne på Andrum spa

11-12/1-2025

Du är så värd att ta hand om dig själv! Under dessa två dagar kommer du träffa andra gravida, njuta av den fina miljön både inomhus och utomhus, slappna av i spavistelse båda dagarna, serveras vällagad mat och förbereda dig för ditt barns födsel och föräldraskapet tillsammans med oss – tre barnmorskor, genom utbildning, ceremoni, yoga och meditation samt inslag från metoderna “föda utan rädsla” samt hypnobirthing. 

Vi önskar att du kommer känna dig hållen, närd, påfylld och att du får med dig redskap för avslappning och fokus. Att du känner dig stärkt som blivande förälder och inför den kommande födseln. 

Vi välkomnar alla oavsett graviditetsvecka , eller hur många barn du tidigare fött, alla gravida personer är välkomna!

Vad kan du förvänta dig?

Vi möts under dessa två dagar i en hållen grupp där vi hoppas kunna skapa en trygg miljö för er alla att slappna av i er själva och tillsammans med alla gravida i gruppen.

Vi har ett stort rum i konferensdelen som är exklusivt vårt dessa dagar. Här kommer vi mötas för yoga och meditation, hypnobirthing, ritualer för att stärka dig som blivande förälder.
Vi kommer också hålla utbildning i hur födselns olika faser kan se ut och vad du själv kan göra för att stanna kvar i ditt eget fokus. Vi kommer introducera förlossnings-stödjande positioner samt övningar du själv kan göra hemma för att optimera ditt barns position i bäckenet. Vi kommer beröra frågor gällande tiden efter födseln – den fjärde trimestern.

Under retreatens gång kommer det vistas fler besökare i lokalerna i matsalen och på spat. Men i vårt eget retreatrum har vi en egen oas där vi kan känna oss trygga med att ingen annan avbryter vår trygga cirkel. 

Vi – Anna, Malin och Nandi finns med under hela retreatens gång. Vi önskar finnas som inspirerande medsystrar på resans gång och att ni kan känna er trygga med att ställa alla era frågor, och känna allt som känns. Som en röd tråd genom retreaten bär vi vår kunskap från vårt yrke som barnmorskor och doulor.

Vår önskan är att ni ska känna er välkomna och trygga precis som ni är.

Åkerberga / Andrum spa

Andrum Spa är en plats där sinnet får lugn. Varmt bad under bar himmel, bastu och lugna viloplatser. Här går tiden långsamt och vi tillåter oss själva att känna att saker och ting får ta den tid de behöver. Njutningen ligger i nuet och tystnaden. Vattnets helande förmåga är centralt i utbudet på Andrum Spa. I spaet finns två pooler, en inomhus och en utomhus, ångbastu, torrbastu, regndusch, kall-och varmdusch, fotbad, vaggande vilostolar m.m. 

Åkersberg:
Sedan 1700-talet har människor valt Stiftsgården Åkersberg som sitt boende i Skåne. Här möts besökare för att dela speciella stunder med vänner och familj, reflektera och fatta beslut, och njuta av en välbehövlig vila mitt i ett av Skånes vackraste naturområden. Platsen är vida känd för sin fridfullhet och nära till allt som Skåne har att erbjuda när det kommer till mat, dryck, natur och upplevelser.

Stiftelsen drivs av Svenska kyrkan.

Vill du läsa mer om Andrum spa och Åkersberga så kika in på deras hemsida:
https://akersberg.se/

Vilka är vi?

Vi – Anna, Malin och Nandi är alla barnmorskor och vi brinner för att stödja, informera och lyfta er som är gravida. Det är en otroligt speciell tid i livet och vi tycker du är så värd att firas, tas om hand, lyftas och uppmärksammas.
Vi är också alla mammor och bor i Skåne, tillsammans har vi en bred kunskapsbas att plocka både inspiration och kunskap gällande graviditet, födsel och postpartum.

Du kan läsa mer om oss under fliken “om oss” under huvudrubriken “gravidretreat”

Vad är speciellt med oss?

Allt som erbjuds under retreaten ingår i priset.

  • yoga och meditation
  • Anna, Malin och Nandi är med dygnet runt under dessa två dagar.
  • Spavistelse båda dagar
  • 1 natt i enkelrum
  • Helpension
  • Retreaten är försäkrad genom kammarkollegiets resegaranti – enligt lag.

Datum:

11-12/1 2025

Pris:

6250kr

early bird pris 5990kr fram till 30/10 -2024

Anmälan samt frågor genom att skicka ett mail till: gravid@moderliv.se

Du får vid anmälan ett formulär att fylla i direkt på nätet. Denna skickas sedan in elektroniskt till oss. Du får också en faktura skickad till dig via mail från fortnox observera att fakturaavsändare är Yatra Yogaresor AB.
När formuläret är ifyllt och fakturan betald är du bekräftad anmäld. 

Avbokningsregler

Sista avbokningsdag sker 2 månader innan retreatens start. Vid medicinska skäl går det att avboka senast 1 månad innan (11/12-2024). 

Du kan också ge din plats till någon annan efter godkännande från oss. Vid sjukdom (egen eller nära anhörig) nära inpå retreatens start, så brukar det finnas skydd för detta i en reseförsäkring.

Yatra Yogaresor är inte ansvariga för eventuella händelser som ligger utanför vår kontroll och så kallad Force Majeure. Detta omfattar till exempel naturkatastrofer, stängning av flygplatser, politiska förhållanden, sjukdomar, civila stridigheter, olyckor eller misslyckande att utföra upplevelser av tredje part.

Varmt välkomna!!

Hoppas att vi ses i höst!

/ Anna, Malin och Nandi