Sicilien 2025

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Vi planerar att vara tillbaka på Sicilien och yoga igen hösten 2025! Några detaljer kvar innan vi kan komma ut med all info men ta in känslan och skicka en intresseanmälan om du tror dina tår vill doppa i medelhavet på en yogaresa.

Nedan en text från våra tidigare resor att inspireras av så länge.

Namaste och Ciao Sicilien!

Vi älskar denna ön! Efter att ha total-förälskat oss i Sicilien som är vackert överallt, människorna är varma och maten alldeles fantastisk är vi oerhört glada och tacksamma om vi får bjuda in till en yogaretreat här även i höst.

Varje dag möts vi i yoga, oftast två gånger, och ibland i meditation på kvällen. Vi passar också på att njuta av omgivningarna som den unika nationalparken Zingaro (ett stenkast bort) och pittoreska byn Scopello.

Vi kommer att bo och yoga i … to be announced – men pittoreskt och havsutsikt!!

Så kommer vi förstås njuta av delikat vegetarisk mat med basen i Siciliansk och Italiensk njutning. Här är en plats där man tagit mat till perfektion där varje råvara är lokal och älskad.

Dina yogalärare på Sicilien kommer att vara Anna Sunesson samt Sicilianska Elisa Maran.

På tidigare resor så har många av deltagarna uttryckt att de utav det Sicilianska teamet fick guidning att hitta det ”unika Sicilien” bortom turiststråk och till platser det inte gått att hitta till själv.

Gör dig redo för att dela kärleken till Sicilien med oss![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”4266″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Platsen

to be announced… men det blir bra![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”4263″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Maten

På Sicilien cirkulerar livet runt mat. Detta är en ö där det antingen äts, lagas eller talas om mat. Mat här är perfektion, och varje råvara prisas och behandlas med stor kärlek. Federico och Uba är eventuellt våra kockar igen men det kan inte bli fel på Sicilien. De har lagat mat på de 2 tidigare retreaten här med stående ovationer. Vi får råvaror från små ekologiska gårdar på ön, som kockarna är i direkt kontakt med, eller själva har odlat.

Maten kommer att vara Siciliansk vegetarisk med influenser från hela världen. Vi har en vedeldad grill utomhus och focacchian görs Sardinskt dinkelmjöl.

Klimat

Med sin närhet till Afrika har Sicilien ett av Europas bästa klimat. I oktober njuter vi troligtvis av soliga varma dagar, som inspirerar till sköna dopp i ett fortfarande badvänligt Medelhav.

Våra dagar tillsammans

Vi går upp tillsammans och för skön yoga innan frukost. Under dagen har vi ledig tid med möjlighet till sol och bad, promenader, eller kanske en massage. Vi bor ett stenkast från vackra Zingaro nationalpark, en km från den pittoreska byn Scopello och 10 km från Castellamare. Alla dessa hör till Siciliens populäraste platser men nu har de flesta turisterna åkt hem och vi kan njuta av stilla Siciliansk kultur. För den som vill finns mycket intressant i närområdet som tempel-ruinen Segesta. En av dagarna är ni välkomna med på en utflykt till Baglio Capelli, en lokal olivgård med olivoljeprovning och Siciliansk lantlig stämning.

Våra vänner på plats älskar sin ö och visar den gärna för oss. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”4242″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Datum

tba – hösten 2025

Kostnad

Retreatens kostnad inklusive all yoga, boende, mat (frukost, lunch, middag) och klimatkompensering har tidigare varit 12900 kr. Kommer eventuellt behöva uppdateras då det var 3 år sedan.

Vanligtvis har vi Early Bird rabatt när man bokar tidigt.

Ytterligare 1000 kr rabatt om du väljer att resa miljövänligt, till exempel med tåg.

Enkelrumstillägg i mån av plats: 1500kr.

Utflykter, till exempelvis olivgården eller tempelruinen Segesta har arrangerats för en liten summa (självkostnadspris för transport/ev inträden).

I samband med din anmälan/förfrågan så skickar vi en PDF med mer praktisk information om platsen, vad som är bra att packa med mera.

Vi har ställt resegarantier till Kammarkollegiet. Detta ger dig skydd som resenär om resan blir inställd, avbruten eller om en arrangör går i konkurs.

Kolla att vi ställt garanti: https://www.kammarkollegiet.se/vara-tjanster/resegaranti/hitta-reseaktorer-med-resegaranti

Flygtransfer: Vi hjälper gärna att ordna gemensam flygtransfer. Tidigare när vi varit i Scopello så har det sett ut så här: En taxi-bil en väg till Scopello kostar 70€ och en bil kan ta 4 personer. Om fler än 4 personer landar samtidigt så hämtar en minibuss istället och då kostar det 20€/pp. Vi hjälper er att få kontakt så att ni kan dela på kostnaden.

Intresseanmälan gör du här (ej bindande)

  Ja tack, jag vill gärna få Yatra yogaresors nyhetsbrev.

  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”4240″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

  Resa

  Du bokar själv din resa.

  Norwegian flyger direkt t & r från Stockholm dessa dagar för ca 1500 – 2000 kr. Det finns även billigare biljetter (då med byte). Även från till exempel Köpenhamn finns bra avgångar. Lufthansa brukar också ha bra biljetter.

  Det går tåg hela vägen. Kolla på trainline.se eller boka din biljett med Centralens resebyrå i Kalmar. Reser du miljövänligt så får du 500 kr rabatt/resväg. Med ett Interrail-kort är kostnaden rimlig och även resan kan bli ett äventyr. Bekväma nattåg går direkt från Milano till exempel.

  Dina lärare

  Anna Sunesson och Elisa Maran.

  Med olika stilar och bred erfarenhet i ryggsäcken kan vi möta en bred grupp elever i både mjukare och mer aktiva kraftfulla yogaklasser.

  Anna har guidat retreater med Yatra Yogaresor sedan 2015. Annas klasser kan vara såväl mjuk, hjärtlig och intuitiv hatha yoga, mer aktiv ”hatha vinyasa” såväl som lugn yin eller restorative yoga. Hon har också ett värde för meditation, andningsövningar, yogafilosofi, ayurveda och mantran som hon gärna undervisar. Anna Sunesson har yogat sedan år 2000 i många olika stilar och undervisat i 9 år. Anna älskar potentialen som finns när vi rör oss med andningens flöde, i kontakt med kraften i vårt centrum i kroppen, och genom detta landa in i kontakt med dig själv. Med hjälp av tid och rum på mattan öppna hjärtat och känna din plats och riktning i livet. Anna  hoppas även kunna inspirera till hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil.

  Elisa Maran… info kommer

  Varmt Välkomna!

  / Anna Sunesson och team-Sicilien[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_empty_space height=”80″][vc_single_image image=”4259″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]