Top

Yogalärare

Här är de yogalärare som du träffar på våra resor. Vi handplockar lärare med gedigen kunskap, bredd i sin undervisning, minst 10 års erfarenhet, välutbildade, vana att hålla i grupper, resvana och allra viktigast: med stora hjärtan.

Vi tänker även på att komplettera varandras kunskaper. Vi ser till att det finns lärare som har sitt yogafokus både i den mer aktiva och i den lugnare yogan.

Att samtliga våra resor har två yogalärare är både en trygghet för dig som deltagare men gör också att vi kan ge mer, även utanför yogaklasserna.

Yogaklasser är alltid den röda tråden och hjärtat på samtliga våra resor, med oftast 2 ordentliga yogaklasser eller workshops varje dag.

Utöver nämnda yogastilar så undervisar vi även i meditation, andning (pranayama), filosofi, ritualer och mantran som bonus för er som även vill ta del av andra yogaelement utanför mattan.

Anna Asplund

Undervisar: Aktiv Hatha yoga (Anusara och Embodied flow) yinyoga, mediyoga

Är med på resor till: Österlen i juli

Anna är en av grundarna till Yatra Yogaresor. Hennes klasser är oftast lekfullt fysiskt aktiva med teknik och utforskande i nära samspel av närvaro och andning. Efter 20 år av yogautövning är den djupt förankrad i livet, men fördjupas kontinuerligt i yoga och vedanta studier.

Yogans värld är för mig som en stark och ödmjukt stöttande hand som leder mig tillbaka till nuet, till andetaget och varandet. Jag önskar i min undervisning att yogan ger en invit till flow, en avslappning i dig själv, djupare närvaro och självacceptans men också en starkare och mer tydlig kontakt med din fysiska kropps olika dimensioner. Att du finner samspel mellan kropp, sinne och varande där alla frågor får plats och kanske några svar kan landa.

Anna Sunesson

Undervisar: Sama yoga (mjuk intuitiv hatha), Yin & Restorative, Hatha Vinyasa.

Är med på resor till: Österlen, Kärlingesund. (Sicilien tba, Bali 2023…)

Anna är en av grundarna till Yatra Yogaresor. Hon undervisar intuitivt, alltid med eleverna i fokus, med en förkärlek för mjuka flödande yogaklasser. Idag är yogan djupt förkroppsligad då hon yogat i 18 år och spenderar flera månader/år med heltidsstudier av yoga, meditation och vedanta.

Yoga genomsyrar allt jag gör. Vad jag gör på mattan speglar livet som helhet. Asanas och andning hjälper mig att se. I den ”perfekta yoga-positionen” är jag är okej med mig själv, oavsett form. Jag inspireras av inre linjering i asanas: att svaren alltid finns inom mig om jag lyssnar. Yoga hjälper mig att vara i mitt hjärta för ödmjukhet och med stark core-kontakt för riktning i livet. I den kombinationen finns en oerhörd kraft. Allt detta förmedlar jag gärna i mitt undervisande.

Jenny Viktorsson

Undervisar: Vinyasa, Slow flow, Embodied yin, Medicinsk yoga, soundhealing.

Är med på resa till: Kärlingesund vår 2022, mer kommer.

Min väg in i yoga var genom dansen med en  längtan efter känslan av att vara i kontakt med mig själv. Det har varit en fantastisk resa som har lett mig till olika yogastilar och yogalärare men framför allt har den lett mig mer in i djupet av mig själv, till kärlek, glädje och självacceptans.

Yoga är en vän som stöttar, vägleder, omfamnar och följer mig genom livets flöde. Det vi praktiserar på mattan blir ett sätt att leva. Yogan kan supporta att hitta tillbaka hem i mig själv och i det som är sant. Yogan bjuder in både till flöde och glädje genom mina vinyasa eller flow klasser men det kan också bjuda in till lugnets stillhet och djupare meditation genom yin-klasser. Yogan har förändrat mitt liv. Det är en sån passion och glädje att få dela det med andra. “yoga is the journey of the self through the self to the self” /Bhagavad Gita

Maria Grazia Ferrara

Undervisar: Vinyasa Flow

Är med på resa till: Sicilien.

Maria är vårt Sicilianska stjärnskott. Hon undervisar kraftfulla svettiga yogaklasser med sitt stora Sicilianska hjärta och en underbar accent. Hon charmar oss alla och det är många som vill packa med henne hem i bagaget. Hon är baserad i Milano där hon dagligen undervisar yoga, och är redan vid unga år 100 % dedikerad till yogans vackra väg.

This practice has changed my way to see things, it has touched my heart planting in my body and mind a seed of happiness that I feel growing day by day. Yoga taught me to hold myself in a space of love and acceptance.
~Lokah Samastah Sukhino Bhavantu~ is a mantra I sing everyday and, sometimes, to my students which I adore and to the people that are close to me. The meaning is: “May all beings everywhere be happy and free, and may the thoughts, words and actions of my own life contribute in some way to that happiness and to that freedom for all. The reason why Yoga for me is not a space confined to the mat but it’s a practice that influences every single day of my life”.

Ingela Pinglan Borgren

Undervisar: Samayoga, Vinyasa flow

Är med på resa till: Bali mars 2022

Ingela anlände till Bali; “The Island of Gods”, redan 1999. Hon charmar oss alla med sina leenden, positiva attityd samt stora kunskap om Bali. Ingela och hennes lokala team guidar in till Balis unika smultronställen; platser långt bortom turiststråken där det känns som om tiden stannat. Året runt organiserar de turer för resenärer under namnet “Yatra Tours”. Ordet Yatra betyder “helig pilgrimsfärd”. En tur med Yatra Tours är en pilgrimsresa som speglar en djup hängivenhet till Moder Jord och den balinesiska hinduiska kulturen.
Ingela, även känd som Pinglan på Bali, är också grundare av yogastudion “Under the Banyantree”, i Ubud, Bali. Hon är lever ett spirituellt liv och studerar och undervisar sanskrit, vedisk chanting, yoga och ceremonier i över 15 år nu.
”Jag visste redan från början att det fanns något speciellt med Bali. De livsbejakande traditionerna, kulturen och andan fascinerade mig. Jag tror verkligen att Bali, med dess andliga väsen, har så mycket att dela med resten av världen.”
Ingelas livsvisdom och varma hjärta gör att hon kan finnas där för dig, genom tårar och rädsla likväl som skratt och tacksamhet. Med hennes trygga stöd får du uppleva Bali med alla sinnen. Efter en tur är det inte ovanligt att du känner dig lite lättare och ljusare inombords.

Menik Suyani

Undervisar: Sama yoga, Hatha flow, Yinyoga, prenatal yoga

Är med på resa till:  Bali mars 2022.

Menik är född- och lever på Bali. Hon är leg. läkare och står stadigt i egen yogapraktik sedan många år tillbaka. Hon insåg snabbt att yoga är så mycket mer än en fysisk aktivitet, att den också ger oss redskap för att bygga en stark grund för livet i stort. Nu har hon bestämt sig för att prioritera yoga i större skala och vi är så glada att ha henne med oss.

Menik delar med sig av sin djupa kunskap om ön och Balis rika mångfacetterade kultur, som är en självklar del av hennes liv. Redan som liten flicka satt hon vid kvinnornas sida, fick lära sig de olika traditionerna och bönerna och vad de olika elementen symboliserar.

“As a balinese woman, I have great privilege to immerse myself in karma yoga, bhakti yoga, meditation, tapas and offerings as a natural integrated part of my life. Bali is truly a beautiful and spirit-filled island.  My Sama Yoga yoga teacher training is another life changing journey which gave me dozens of opportunities to grow spiritually. It did not take long to realize that I have a big passion to share the wisdom of yoga not only through regular yoga classes but also in yoga teacher training courses in Bali as one of the head teachers.”