Top

Yogalärare

Här är de yogalärare som du träffar på våra resor. Vi handplockar lärare med gedigen kunskap, bredd i sin undervisning, minst 10 års erfarenhet, välutbildade, vana att hålla i grupper, resvana och allra viktigast: med stora hjärtan.

Vi tänker även på att komplettera varandras kunskaper. Vi ser till att det finns lärare som har sitt yogafokus både i den mer aktiva och i den lugnare yogan.

Att samtliga våra resor har två yogalärare är både en trygghet för dig som deltagare men gör också att vi kan ge mer, även utanför yogaklasserna.

Yogaklasser är alltid den röda tråden och hjärtat på samtliga våra resor, med oftast 2 ordentliga yogaklasser eller workshops varje dag.

Utöver nämnda yogastilar så undervisar vi även i meditation, andning (pranayama), filosofi, ritualer och mantran som bonus för er som även vill ta del av andra yogaelement utanför mattan.

Anna Asplund

Undervisar: Aktiv Hatha yoga (Anusara och Embodied flow) yinyoga, mediyoga

Är med på resor till: Österlen, Bali.

Anna är en av grundarna till Yatra Yogaresor. Hennes klasser är oftast lekfullt fysiskt aktiva med teknik och utforskande i nära samspel av närvaro och andning. Efter 20 år av yogautövning är den djupt förankrad i livet, men fördjupas kontinuerligt i yoga och vedanta studier.

Yogans värld är för mig som en stark och ödmjukt stöttande hand som leder mig tillbaka till nuet, till andetaget och varandet. Jag önskar i min undervisning att yogan ger en invit till flow, en avslappning i dig själv, djupare närvaro och självacceptans men också en starkare och mer tydlig kontakt med din fysiska kropps olika dimensioner. Att du finner samspel mellan kropp, sinne och varande där alla frågor får plats och kanske några svar kan landa.

Anna Sunesson

Undervisar: Sama yoga (mjuk intuitiv hatha), Yin & Restorative, Hatha Vinyasa.

Är med på resor till: Österlen, Sicilien, Bali.

Anna är en av grundarna till Yatra Yogaresor. Hon undervisar intuitivt, alltid med eleverna i fokus, med en förkärlek för mjuka flödande yogaklasser. Idag är yogan djupt förkroppsligad då hon yogat i 18 år och spenderar flera månader/år med heltidsstudier av yoga, meditation och vedanta.

Yoga genomsyrar allt jag gör. Vad jag gör på mattan speglar livet som helhet. Asanas och andning hjälper mig att se. I den ”perfekta yoga-positionen” är jag är okej med mig själv, oavsett form. Jag inspireras av inre linjering i asanas: att svaren alltid finns inom mig om jag lyssnar. Yoga hjälper mig att vara i mitt hjärta för ödmjukhet och med stark core-kontakt för riktning i livet. I den kombinationen finns en oerhörd kraft. Allt detta förmedlar jag gärna i mitt undervisande.

Petra Parvati Kalla

Undervisar: Terapeutisk samt Hatha yoga, teknik och linjering

Är med på resa till: Bali.

Petra är yogaterapeut och fysioterapeut med inriktning mot mental hälsa. Hennes yogaundervisning växer fram i stunden utifrån elevers behov. Petra hämtar inspiration ur det intelligenta samspelet mellan kropp och medvetande, samt ur yogaforskning och traditionella yogiska skrifter.

Idag undervisar jag terapeutisk yoga med en ödmjuk förhoppning att ge vidare det som har varit hjälpsamt för mig. I mitt arbete ser jag dagligen hur enkla men effektiva och väl valda tekniker gör stor skillnad för människors relation till kroppen, sig själva och sin livssituation. Gåvan vi får är insikten att vi kan påverka vår inre verklighet, och hur mycket detta färgar och ger form till vår syn på omvärlden.

Maria Grazia Ferrara

Undervisar: Vinyasa Flow

Är med på resa till: Sicilien.

Maria är vårt Sicilianska stjärnskott. Hon undervisar kraftfulla svettiga yogaklasser med sitt stora Sicilianska hjärta och en underbar accent. Hon charmar oss alla och det är många som vill packa med henne hem i bagaget. Hon är baserad i Milano där hon dagligen undervisar yoga, och är redan vid unga år 100 % dedikerad till yogans vackra väg.

This practice has changed my way to see things, it has touched my heart planting in my body and mind a seed of happiness that I feel growing day by day. Yoga taught me to hold myself in a space of love and acceptance.
~Lokah Samastah Sukhino Bhavantu~ is a mantra I sing everyday and, sometimes, to my students which I adore and to the people that are close to me. The meaning is: “May all beings everywhere be happy and free, and may the thoughts, words and actions of my own life contribute in some way to that happiness and to that freedom for all. The reason why Yoga for me is not a space confined to the mat but it’s a practice that influences every single day of my life”.

ingela

Ingela Pinglan Borgren

Guidar oss till vattenfall, tempel och på cykelturer.

Är med på våra resor till Bali.

Ingela är vår guide på utflykterna på Bali-resorna.

Ingela anlände till Bali; “The Island of Gods”, redan 1999. Hon charmar oss alla med sina leenden, positiva attityd samt stora kunskap om Bali. Ingela och hennes lokala team guidar in till Balis unika smultronställen; platser långt bortom turiststråken där det känns som om tiden stannat. Året runt organiserar de turer för resenärer under namnet “Yatra Tours”. Ordet Yatra betyder “helig pilgrimsfärd”. En tur med Yatra Tours är en pilgrimsresa som speglar en djup hängivenhet till Moder Jord och den balinesiska hinduiska kulturen.
Ingela, även känd som Pinglan på Bali, är också grundare av yogastudion “Under the Banyantree”, i Ubud, Bali. Hon är lever ett spirituellt liv och studerar och undervisar sanskrit, vedisk chanting, yoga och ceremonier i över 15 år nu.
”Jag visste redan från början att det fanns något speciellt med Bali. De livsbejakande traditionerna, kulturen och andan fascinerade mig. Jag tror verkligen att Bali, med dess andliga väsen, har så mycket att dela med resten av världen.”
Ingelas livsvisdom och varma hjärta gör att hon kan finnas där för dig, genom tårar och rädsla likväl som skratt och tacksamhet. Med hennes trygga stöd får du uppleva Bali med alla sinnen. Efter en tur är det inte ovanligt att du känner dig lite lättare och ljusare inombords.

Jenny Viktorsson

Undervisar: Vinyasa, Slow flow, Embodied yin, Medicinsk yoga.

Är med på resa till: Womans retreat okt 2020 samt Bali 2021.

Min väg in i yoga var genom dansen med en  längtan efter känslan av att vara i kontakt med mig själv. Det har varit en fantastisk resa som har lett mig till olika yogastilar och yogalärare men framför allt har den lett mig mer in i djupet av mig själv, till kärlek, glädje och självacceptans.

Yoga är en vän som stöttar, vägleder, omfamnar och följer mig genom livets flöde. Det vi praktiserar på mattan blir ett sätt att leva. Yogan kan supporta att hitta tillbaka hem i mig själv och i det som är sant. Yogan bjuder in både till flöde och glädje genom mina vinyasa eller flow klasser men det kan också bjuda in till lugnets stillhet och djupare meditation genom yin-klasser. Yogan har förändrat mitt liv. Det är en sån passion och glädje att få dela det med andra. “yoga is the journey of the self through the self to the self” /Bhagavad Gita

Eva-Lotta Runfors

Undervisar: Hatha yoga – klassisk & mjuk, Hatha Vinyasa, Yinyoga, Mindfulness och Meditation från olika traditioner. 

Är med på resor till: Österlen, Sverige.

Eva-Lotta är yoga- och mindfulnessinstruktör, livscoach och healer med fokus på den andliga aspekten av yogan och fördjupad inre kontakt med kropp och själ. Eva-Lottas undervisningsstil är intuitiv och leds från hjärtat. Hon började praktisera yoga 2004 och har utbildat sig främst via lärare med rötter från en genuin tantrisk yogi från Himalaya. Hon har sen 2009 studerat med andliga lärare inspirerade av zen buddhism, non-duality och advaita vedanta med fokus på det andliga uppvaknandet och embodiment.

Sen dag ett med yogan som följeslagare i livet upplever jag en djup kärlek gentemot yogan och dess heliga tradition. Älskar att undervisa yoga och meditation och att leda människor djupt in i närvaro och avslappning. I mina klasser ingår yoga talks med andlig inspiration hämtad främst från mina personliga erfarenheter av att leva yoga. Mitt fokus är på Truth, Surrender och Presence. Jag har mött mycket utmaningar i livet som hjälpt mig att öppna hjärtat och omfamna och inkludera allt. Jag vill ge dig en möjlighet att möta dig själv, på djupet i kärleksfull närvaro och sinnesfrid. ‘Let go and let god” “