Top
 

Yoga och meditationsretreat på Österlen

Yoga och meditationsretreat i tystnad på natursköna Ecotopia

Österlen, Skåne

13 – 15 november, 2020
Österlen, Skåne

Välkommen på Yoga och Meditationsretreat i tystnad till vackra Ecotopia på Österlen i Skåne. En helg bara för dig där du kan släppa vardagens distraktioner, vända uppmärksamheten inåt och slappna av på djupet. Ledorden för den här retreaten är närvaro, stillhet, mjukhet och sinnesro.

Vad händer när du med öppet hjärta och sinne, ger dig själv tid och utrymme att med yogans magiska och helande övningar utforska din kropp, själ och ditt sinne? Varje andetag och varje kroppsrörelse är en ny och helt unik möjlighet att fördjupa kontakten inåt och stilla sinnet.

 Retreaten är ett fint tillfälle, att i vacker miljö nära naturen yoga och meditera tillsammans med andra öppensinnade, under ledning av Eva-Lotta Runfors som yoga- och meditationslärare.

Vi kommer att servera livgivande vegansk mat som till del har odlats på plats i Ecotopias självhushållande ekologiska odling. Platsen är helt och hållet till vårt eget förfogande så vi kan upptäcka och vila i de vackra omgivningarna i trygghet att det bara är vi som grupp som är närvarande här just dessa dagar.

Det finns även fina möjligheter att göra härliga vandringar i den vackra naturen. Vi är i tystnad mellan fredag kväll och söndag lunch. Det innebär att vi under pauserna inte pratar med varandra så att sinnet får ännu djupare vila. Vi rekommenderar varmt att du stänger av mobilen hela retreaten.

yatra yogaresor ecotopia 320

Ecotopia

Yogasalen är en av de vackraste vi sett i Sverige med trägolv och högt i tak med en hel fönstervägg ut mot flera vackra bokträd. Omkring våra boenden finns naturtomter, ekologisk vallodling och beteshagar med biologisk mångfald. Här samlever får, höns, bin och utekatter. Här är stilla och lugnt,  en liten oas av Skåne.

Vårt retreatcenter Ecotopia är en permakulturgård på 7 hektar med stor vision för medskapande av en hållbar framtid – i hjärtat av vackra Österlen, Skåne. Ecotopias boenden utgörs av en jordbruksfastighet från 1820 samt 5 st ekostugor som är uppbyggda enligt olika hållbara byggtekniker. Standarden på rummen är enkel men vacker och fräsch. Allt på Ecotopia är antingen återvunnet eller byggt av naturliga material från närområdet. Stugorna är utspridda på marken bland odlingar, träd och ängar. En del är nybyggda och en del är i stommen från 1820. Här är det charmen och närheten till naturen och elementen som blir det lyxiga!

De stugor som finns är:

* Stenstugan 

* 2 stycken halmbals stugor 

* En skånelänga 

* En fäbod. 

Du kommer dela rum med 1, 2 eller 3 personer beroende på vilket hus du bor i. Enkelrum finns eventuellt beroende på antal anmälningar, vi meddelar ett par veckor innan retreatens start vad som finns. Om enkelrum finns kan de då bokas mot en extraavgift.

Vi kommer yoga i den vackra salen i trä med stora öppna fönster ut mot naturen. Här kan du vara i stillhet, yoga och meditera eller reflektera och skriva. Vi rekommenderar att du tar med egen yogamatta, meditationskudde (om du behöver) och filt med tanke på Corona pandemin.

yatra yogaresor fiskabäck 328

Våra dagar tillsammans

Eva-Lotta Runfors har en lång och djup erfarenhet av att undervisa (15 år) och att leva (17 år) yogans olika aspekter och delar på retreaten skatter från yogans heliga skattkista. Hon undervisar intuitivt från hjärtat och mediterar före varje klass så det blir levande och anpassat till gruppen och tid på dygnet.

Du får uppleva en härlig smältdegel av asana, pranayama, meditation, yogatalk och qi gong inspirerat främst av hathayoga (flödande och stillsam) med inslag av yinyoga, sama yoga och qi gong. Genom de mjuka övningarna kommer du knyta en fördjupad kontakt med kropp, sinne och andning och det blir en intim och vacker stund att utforska subtila energiflöden och kroppsförnimmelser och släppa på spänningar.
Karin som driver Ecotopia lagar all mat som serveras till oss i Ecotopias huvudbyggnad och cafe, intill vår yogasal.

Vi kommer vara i tystnad från fredag kväll till söndag lunch. Det innebär att vi ej pratar med varandra i pauserna. Under tystnaden har vi möjlighet att gå djupare i yogan och meditationen dvs. vi kan då fortsätta praktisera det vi redan påbörjat i de olika övningarna, nämligen, att vara med det som är, i varje stund. Det går däremot bra att ställa frågor under yogan eller meditationen i gruppen eller be om enskilt samtal med Eva-Lotta.

Lämna dator, läsplatta och böcker hemma och lämna gärna in mobiltelefonen under hela retreaten eller stäng av den helt. Detta är ett ypperligt tillfälle att djupt slappna av och släppa på distraktioner som vi i vårt samhälle ständigt är utsatta för.

Alla är välkomna på retreaten, oavsett om du är ny inom yogans värld eller om yogan varit del av ditt liv under längre tid. Eva-Lotta har lång erfarenheter av att undervisa blandade grupper där såväl nybörjare som de som yogat i 20 år känner sig nöjda och sedda. Är du ny på yoga eller meditation rekommenderar vi att du utövar detta regelbundet, åtminstone ett par månader före retreaten. Du kan till exempel använda sajten Yogobe (vid anmälan kan du få en kod för att yoga gratis i 30 dagar). Du blir mött som du är, oavsett var i livet du befinner dig.

Varmt välkommen att omfamna denna unika plats, dig själv och yogans helande övningar tillsammans med Eva-Lotta.

yatra yogaresor ecotopia 301

Härproducerad och livgivande mat

Maten är viktig för oss och vi är måna om att du ska få ge kroppen mat som är läkande, lugnande och med mycket antioxidanter för att stötta din inre och yttre resa. Karin vars vision är Ecotopia – finns på plats som vår egen kock. Hon kommer servera hälsosam vegansk mat utan gluten och socker. Maten har inslag av rawfood och vilda ätbara växter. Råvarorna är främst lokalproducerade och ekologiska. Karin sätter stort värde på vilda ätbara växter och medicinalväxter och gården utgör en naturlig plats för dessa växter som plockas med omsorg och är en del av vår mat under retreaten. Till frukost serveras frukt bowls med gårdens bär, frukt, nötter, frön och mycket mer.

yatra yogaresor ecotopia 325

Om att yoga med Eva-Lotta.

Eva-Lotta Runfors har undervisat yoga och meditation sen 2006, främst hathayoga med inslag av yinyoga, sama yoga och qi gong. Hennes fokus är på den andliga aspekten av yogan och att få fördjupad inre kontakt med kropp och själ. Eva-Lottas undervisningsstil är intuitiv och spontan och leds från hjärtat. Hon började praktisera yoga 2004 och har utbildat sig främst via lärare med rötter från en genuin tantrisk yogi från Himalaya. Hon har sen 2009 studerat med andliga lärare inspirerade av zen buddhism, non-duality och advaita vedanta med fokus på det andliga uppvaknandet.

Sen dag ett med yogan som följeslagare i livet upplever jag en djup kärlek gentemot yogan och dess heliga tradition. Älskar att undervisa yoga och meditation och att leda människor djupt in i närvaro och avslappning. I mina klasser ingår yoga talks med andlig inspiration hämtad främst från mina personliga erfarenheter av att leva yoga. Mitt fokus är på Truth, Surrender och Presence. Jag har mött mycket utmaningar i livet som hjälpt mig att öppna hjärtat och omfamna och inkludera allt. Jag vill ge dig en möjlighet att möta dig själv, på djupet i kärleksfull närvaro och sinnesfrid. ‘Let go and let god” “

Eva-Lotta driver företaget NYTT FOKUS där hon arbetar med mindfulness och coachning gentemot företag och organisationer samt med yoga, healing och andlig vägledning/coachning. Hon har även 20 års erfarenhet inom IT.

 

Vad ingår?

Retreaten är en helhet. När du kommer fram så kan du slappna av i att allt är omhändertaget med mat, boende och dagligt program. Vår intention är att det här ska vara tid för dig där du verkligen kan fylla på med djup vila, kraft och inspiration. 

  • Dagliga yoga- och meditationsklasser med yogatalks. Du kommer att få ett schema en kort tid före retreaten startar
  • 2 nätters boende (fredag och lördag).  Enkelrum går att boka i mån av plats mot en extra avgift, information om tillgänglighet till enkelrum skickas ut ett par veckor innan retreatens start. .
  • Helpension
  • Tid för egna vandringar i den vackra naturen
  • Eva-Lotta finns med under hela retreaten.

 

Datum:

13-15 november 2020

Incheckning fredag 13 november kl. 15.30-16.30. Första yogaklassen börjar 17.00.
Utcheckning och avslut söndag 15 november kl. 15.00-15.30.

För att vi ska kunna bibehålla energin och stillheten i gruppen har retreaten en struktur som är viktig att vi alla följer tillsammans. Notera därför att det är viktigt att komma i god tid till incheckning och att stanna tills hela retreaten är avslutad.

Pris:

Early bird: 3.600 kr inklusive moms om du bokar senast 31 augusti 2020

3.900 kr inklusive moms om du bokar efter 31 augusti 2020

Om företag ska faktureras gäller priserna exklusive moms ( 25% )

Du får vid anmälan ett formulär att fylla i direkt på nätet. Denna skickas sedan in elektroniskt till oss. Du får också en faktura på anmälningsavgiften på 1300kr. När formuläret är ifyllt och anmälningsavgiften betald är du bekräftad som anmäld.
Resterande del av resans kostnad betalas efter resans avslut.

Avbokningsregler pga Covid-19

Du får tillbaka hela anmälningsavgiften om det på grund av Covid-19 (“Coronaviruset“) med rekommendationer från Folkhälsomyndigheten inte är lämpligt / finns rekommendationer att vi inte bör samlas i grupp. Vi stämmer av läget igen senast i mitten av september. 

Detsamma gäller om du eller någon du har nära kontakt med får Covid-19 symptom, och ditt försäkringsbolag inte täcker det (eller om det finns en självrisk så täcker vi den). 

Avbokningsregler i övriga fall
Vid avbokning av resa senast 30 dagar innan retreatens början, så kommer vi inte fakturera någon ytterligare kostnad men anmälningsavgiften betalas inte tillbaka. Vid avbokning 0-30  dagar innan retreatens start så kommer du faktureras på resterande del av retreatens kostnad. 

Du kan också ge din plats till någon annan efter godkännande från oss. Vid sjukdom (egen eller nära anhörig) nära inpå retreatens start, så brukar det finnas skydd för detta i en reseförsäkring.

Yatra Yogaresor är inte ansvariga för eventuella händelser som ligger utanför vår kontroll och så kallad Force Majeure. Detta omfattar till exempel naturkatastrofer, stängning av flygplatser, politiska förhållanden, sjukdomar, civila stridigheter, olyckor eller misslyckande att utföra upplevelser av tredje part.

Intresseanmälan gör du här (ej bindande)

Ja tack, jag vill gärna få Yatra yogaresors nyhetsbrev.

Några sista ord från oss

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller om vi kan hjälpa dig på något sätt. I samband med din anmälan får du mer information över vad som är bra att veta inför denna yoga-retreat, som hur man hittar hit, vad som är bra att packa med mera.

Varmt välkomna!

 Med värme  / Eva-Lotta och Yatra team

 

Fotocredit:

– Joakim Lloyd Raboff (huvudbild)

– Gina Ljungberg (Foton på Eva-Lotta)

Citat från deltagare på tidigare retreater med Eva-Lotta (från andra resemål)

“Utifrån livserfarenheter och intuition blandar Eva-Lotta kärleksfullt visdom, yoga, meditation och reflektion. Vi lotsas allt djupare för varje klass. Humor och skratt finns det alltid plats för.”

– “Det var en bra blandning av yoga, meditation och qi gong, pauser och underbart givande och innehållsrikt yogatalk”

“Jag har kommit till nya insikter och fått nya verktyg som kommer att vara till stor nytta i min process av uppvaknande och att hitta mig själv. Under retreaten har jag inte haft ett enda symptom på utmattning vilket jag normalt har dagligen, både fysiskt och psykiskt. Har tagit ett stort steg i rätt riktning för att läka efter min utmattning”

“Underbar mix med yoga och meditation som gjort mig påmind om stillheten inom mig. Blivit mer medveten i nuet. Eva-Lotta är en fantastisk yogalärare som tar med alla delar inom yoga filosofin”.

“Jag tar med mig lugnet hem och all visdom som förmedlats. Många härliga klasser med fantastiska övningar. Lagom med pauser för vila och sköna promenader i omgivningarna.”

“Det som slog mig mest med tystnaden var att allt blev tydligare och starkare.”

“En av alla saker jag tar med mig är verktyg för att hantera acceptans och att leva detta. Jag känner mig stärkt i min strävan att bli mer sann mot mig själv – att jag har svaren inom mig.”