Top
 

Womens Re:Treat
– Möt dig själv på djupet i ditt feminina flöde

8 – 11 Oktober, 2020
Österlen, Skåne

Välkommen med på en yogaretreat i systerlig gemenskap, mjukhet och kraft . Möt dig själv på djupet och i ditt feminina flöde med andra systrar omkring dig i en space av acceptans, trygghet och självkärlek. 

Under våra dagar tillsammans kommer vi njuta av yoga, meditation och pranayama. Vi kommer även dela andra element som ritualer, sharing, meditation till singing bowls och mantra, fri-rörelse som dans och utforskande av kroppen på olika närvarande sätt. Yogan vi delar kommer vara en mix av hatha yoga, vinyasa flow, mediyoga, yinyoga, moving meditation, tekniker från embodied flow.

I harmoni med den vackra miljön och platsen bjuder vi in till härliga yogaklasser. Vi kommer gå på djupet i närvaro, kropp och sinne men vill också bjuda in det lekfulla, skrattet och gemenskapen. Att shakti får lov att flöda i och genom oss som feminina varelser. 

Vi kommer att servera livgivande vegetarisk mat som till del har odlats på plats i Ecotopias självhushållande ekologiska odling. Platsen är helt och hållet till vårt eget förfogande så vi kan upptäcka och vila i de vackra omgivningarna i trygghet att det bara är vi som grupp som är närvarande här just dessa dagar.. 

Vår önskan är att du känner dig lugn att kunna varva ner och unna dig att “bara vara” i nuet. Från att du är på plats så behöver du inte tänka på världen utanför. Maten är serverad och programmet väl genomtänkt för att hålla en röd tråd genom dagarna tillsammans. Stäng gärna av mobiltelefonen.

Tillsammans med andra ökar vi vår kraft och får stöd och tillit, skratt, närvaro och möjligheter till djupare förståelse av varandra och oss själva. varmt Välkommen med på denna inre och yttre resa med oss.

Ecotopia

Yogasalen är en av de vackraste vi sett i Sverige med trägolv och högt i tak med en hel fönstervägg ut mot flera vackra bokträd. Omkring våra boenden finns naturtomter, ekologisk vallodling och beteshagar med biologisk mångfald. här samlever får, höns, bin och utekatter. Här är stilla och lugnt, och en liten oas av Skåne.

Vårt retreatcenter Ecotopia är en permakulturgård på 7 hektar med stor vision för medskapande av en hållbar framtid – i hjärtat av vackra Österlen, Skåne.

 

Ecotopias boenden utgörs av en jordbruksfastighet från 1820 samt 5 st ekostugor som är uppbyggda enligt olika hållbara byggtekniker. Standarden på rummen är enkel men vacker och fräsch. Allt på ekotopia är antingen återvunnet eller byggt av naturliga material från närområdet. Om du är nyfiken på Permakultur och hållbara byggtekniker finns mycket att upptäcka här!

Stugorna är utspridda på marken bland odlingar, träd och ängar. En del är nybyggda och en del är i stommen från 1820. Här är det charmen och närheten till naturen och elementen som blir det lyxiga!

De stugor som finns är:

* Stenstugan 

* 2 stycken halmbals stugor 

* en skånelänga 

* En fäbod. 

Du kommer dela rum med 1, 2 eller 3 personer beroende på vilket hus du bor i. Enkelrum finns bara ett par stycken och kan bokas mot en extraavgift.

Vi kommer yoga i den vackra salen i trä med stora öppna fönster ut mot naturen. Här får du plats att vara och andas, att uttrycka det som behöver uttryckas och dansas det som behöver dansas. Mattor, block och remmar finns på plats.

Våra dagar tillsammans

Anna Asplund & Jenny Viktorsson har bred erfarenhet av livet – på och utanför mattan – och delar juveler ur yogans vackra väg. Efter många års eget praktiserande och yoga undervisande delar vi nu med glädje tillsammans dessa erfarenheter med er.
Vi är båda mödrar och mitt i livets intensitet. Vi välkomnar och omfamnar livet som det kommer och gläds åt dessa möjligheter att dela tillsammans med andra kvinnor vilket ger oss så otroligt mycket tillbaka.

Vi möts i dagliga yogaklasser både på morgonen och eftermiddagen, däremellan finns tid för gemenskap, ensamtid, promenader i den vackra omgivningen eller bara en stunds vila.
Vi kommer också ha andra aktiviteter inplanerade i schemat under dagarna som ritualer, sharing, meditationer, ljudbad osv.

Karin som driver Ecotopia lagar all mat som serveras till oss i Ecotopias huvudbyggnad och cafe, intill vår yogasal.

Vi välkomnar alla på denna retreat oavsett om du är ny inom yogans värld eller om yogan varit del av ditt liv under längre tid. Vi har goda erfarenheter av att undervisa blandade grupper där såväl nybörjare som de som yogat i 20 år känner sig nöjda och sedda. Är du ny med yoga rekommenderar vi att du yogar lite mer innan resan, går på klasser och/eller med online-yoga till exempel via Yogobe (vid anmälan kan du få en kod för att yoga gratis i 30 dagar). Vi möter dig där du är i den form du är. Varmt välkomna att omfamna denna unika plats och yogans vackra värld med oss i delad systerskap!

Härproducerad och livgivande mat

Maten är viktig för oss och vi är måna om att du ska få ge kroppen mat som är läkande, lugnande och med mycket antioxidanter för att stötta din inre och yttre resa. Karin vars vision är Ecotopia – finns på plats som vår egen kock.
Hon kommer servera hälsosam vegansk mat utan gluten och socker. Maten har inslag av rawfood och vilda ätbara växter. Råvarorna är främst lokalproducerade och ekologiska. Karin sätter stort värde på vilda ätbara växter och medicinalväxter och gården utgör en naturlig plats för dessa växter som plockas med omsorg och är en del av vår mat under retreten.
Till frukost serveras frukt bowls med gårdens bär, frukt, nötter, frön och mycket mer.

Vilka är vi? Om att yoga med oss.

Vi har tillsammans en bred erfarenhet av yoga där vi båda yogat i ca 15 år i olika stilar för flertalet lärare. Därför kan vi möta en bred grupp elever, både i mjukare och aktivare yogaklasser. Vi kommer även att introducera er till element som meditation, pranayama (andningsövningar) och mantra, samt inspirera till hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil även utanför yogamattan. Vi vill inspirera, känna in, utmana och välkomna alla aspekter av shakti  den feminina kraften och flödet i dig och tillsammans skapa en plats för oss kvinnor i gemenskap och systerskap såväl som egna tysta stunder där du kan blicka innåt.

Jenny Viktorsson Driver och äger yoga studion Yoga Kendra i centrala Malmö sedan 6 år tillbaka. Med stor passion för den kvinnliga kraften Shakti delar hon shakti flow klasser och workshops. Jenny undervisar även i Hatha, Vinyasa, slow flow, restorative  embodied yin, mediyoga och inslag av kundalini.

Min väg in i yoga var genom dansen då jag längtade efter känslan av att vara i kontakt med mig själv igen. Jag tog min första yogaklass i Spanien för mer än 15 år sedan och sedan dess har det varit en helt fantastisk resa som har lett mig till olika yogaformer och yogalärare men framför allt har den lett mig mer in i djupet av mig själv, till kärlek, glädje och självacceptans.
Yogan har verkligen förändrat mitt liv till det bättre på så många sätt och det är en sån lycka att få dela med mig av yogan på olika sätt i olika typer av klasser. “ 

Min första yogautbildning med Sky-samayoga gav mig en djup inre resa och la grunden för den Bhakti/devotion  och en djupare känsla av självacceptans och kärlek. Där efter har jag gått flera olika utbildning och utforskat och fördjupat mina kunskaper bla med , Anusara med Anja Bergh,  elemental yoga therapy med fokus på dom 5 elementen, en utbildning som gav mig ett nytt verktyg och insikt till yogan. Embodied Yin med Satu Tuomela. Mediyoga med flera påbyggnads moduler och upp till steg 3 och inspireras av Kundaliniyogan. Shakti utbildningar med både Shiva Rea och Mira Skogsdotter.”

Förutom passion för yoga så har Jenny även en stark passion för att resa. Innan hon tog över Yoga studion Yoga Kendra har hon bott i USA och Spanien i flera år och jobbade som flygvärdinna i 16 år och rest världen över. Att få hålla i yoga retreat är verkligen den perfekta kombon av passion av både resa och yoga och att få dela det med härliga människor. Att få dela det man älska är verkligen den stora gåvan.

 

Anna Asplund undervisar flödande hathayoga, men även lugnare mediyoga och yinyoga. Hennes klasser är lekfullt fysiskt aktiva med inslag av teknik och utforskande av kroppen kopplat till närvaro och andning med inspiration från Anusarayoga och Embodied flow. Anna började yoga 22 år sedan och har diverse lärarutbildningar i bagaget. Anna studerar även vedanta och har en bakgrund som massör, sjuksköterska och doula. Systerskap och kvinnokraft är en självklar del av mitt liv och något jag önskar bjuda in på fler sätt i mitt liv, och jag ser så fram emot att dela dessa dagar tillsammans med alla er!

“Yogans värld är så rik och mångfasetterad och jag önskar i min undervisning att bjuda in till både fysiskt stärkande, läkande asana-utövning och tekniker för djupare närvaro och lugn i kropp och sinne. Min önskan är att du helt och fullt ska kunna slappna av och bara vara dig själv och där – i flödet av yogan – uppleva djupare närvaro och självacceptans men också en starkare och mer tydlig kontakt med din fysiska kropps olika dimensioner. Jag vill bjuda in till att “leva yoga” även utanför mattan, att möta livet som det är med ett öppet hjärta och omfamna hela spektrat av dig med respekt och ödmjukhet.

Vid sidan om yogan driver Anna Saprema of Sweden, ett ekologiskt klädmärke för yoga och träning. Hon bor i Skåne, är tvåbarnsmamma och pusslar ihop livet kring dom små.

 

Vad ingår?

Retreaten är en helhet. När du kommer fram så kan du slappna av i att allt är omhändertaget med mat, boende och dagligt program.. Vi vill att det här ska vara en tid där du verkligen kan fylla på med vila, kraft och inspiration.

  • dagliga yogaklasser och workshops
  • Anna och Jenny finns med under hela retreaten..
  • Vi hämtar dig gärna vid tåget om du behöver
  • 3 nätters boende.  Enkelrum går att boka i mån av plats mot en extra avgift. 
  • Helpension

 

Datum:

8 – 11 Oktober 2020

Pris:

5950 kr.

*  Super early bird – Betala halva resan innan 15 April 2020 och betala totalt 4900kr

*  Early bird* –  Betala halva resan innan 31:a Juni 2020 och betala totalt 5300kr

Du får vid anmälan ett formulär att fylla i direkt på nätet. Denna skickas sedan in elektroniskt till oss. Du får också en faktura på anmälningsavgiften på 1900kr. När formuläret är ifyllt och anmälningsavgiften betald är du bekräftad anmäld.

Resterande del av resans kostnad betalas efter resans avslut.

 

Avbokningsregler pga Covid-19

Du får tillbaka hela anmälningsavgiften om det på grund av Covid-19 (“Coronaviruset“) på grund av rekommendationer från Folkhälsomyndigheten inte är lämpligt / finns rekommendationer att vi inte bör samlas i grupp. Vi stämmer av läget igen senast i mitten av september. 

Detsamma gäller om du eller någon du har nära kontakt med får Covid-19 symptom, och ditt försäkringsbolag inte täcker det (eller om det finns en självrisk så täcker vi den). 

Avbokningsregler i övriga fall

Vid avbokning av resa senast 30 dagar innan retreatens början, så kommer vi inte fakturera någon ytterligare kostnad men anmälningsavgiften betalas inte tillbaka. Vid avbokning 30 eller färre dagar innan retreatens start så kommer du faktureras på resterande del av retreatens kostnad. Om din plats fylls av någon annan så betalar vi tillbaka kostnaden minus en avgift på 3000 kr.

Du kan också ge din plats till någon annan efter godkännande från oss. Vid sjukdom (egen eller nära anhörig) nära inpå retreatens start, så brukar det finnas skydd för detta i en reseförsäkring.

Yatra Yogaresor är inte ansvariga för eventuella händelser som ligger utanför vår kontroll och så kallad Force Majeure. Detta omfattar till exempel naturkatastrofer, stängning av flygplatser, politiska förhållanden, sjukdomar, civila stridigheter, olyckor eller misslyckande att utföra upplevelser av tredje part.

 

Intresseanmälan gör du här (ej bindande)

Ja tack, jag vill gärna få Yatra yogaresors nyhetsbrev.

Några sista ord från oss

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller om vi kan hjälpa dig på något sätt. I samband med din anmälan får du mer information över vad som är bra att veta inför denna yoga-retreat, som hur man hittar hit, vad som är bra att packa med mera.

Varmt välkomna!

 

Med värme och devi power!

/ Anna och Jenny

 

Fotocredit: Bibbi Friman & Helena Henriksson

Citat från deltagare på tidigare retreater med Anna & Jenny / Yatra Yogaresor (från andra resemål)

En inre och känslosam resa. Har fått mycket insikter om mig själv. En känsla av trygghet och förståelse. Alla är olika, olika är bra. Otroligt givande samtal. Lära mig mycket som mig själv som jag inte reflekterat över innan. Givande samtal med mig själv under meditationen. Vacker resa tillbaka till mitt grundande jag.

/Ulrika 47 år

För mig har den här resan varit en inspiration för att öppna upp mig för att komma närmare yogan. All erfarenhet, kunskap och verktyg jag fått under yogaklasserna tar jag med mig in i min vardag, på en nivå som passar mig. Jag känner en enorm glädje och tacksamhet att jag bjudit mig själv på den här resan och fått uppleva allt detta i den här vackra miljön. Och framförallt känner jag mig stolt över mig själv. Självkärlek. – Zeifa, 48 år

Resan har gett mig en fördjupning i min yogapraktik. Visat på bredden i yoga och berikat mig med många delar runt om den yoga som finns på mattan. Känt mig så hållen och trygg – alla känslor är ok och välkomna! – Anonym

Fantastisk resa! Systerskap, natur, mat, kropp, själ, svett, tårar, skratt, kunskap, lugn, vila, eftertanke, kultur. Ni har varit så stöttande och lyhörda och flexibla och kunniga och pedagogiska och proffsiga.

En fantastisk yoga resa för både kropp och själ. Att få tillbringa tid på Bali med fina människor och yoga tillsamman, underbart! Jag har fått uppleva många flera känslor, skratt , tårar ( glada) på en plats som andars lugn , andlighet och vänlighet. Jag kommer att bära med mig denna resan, minnena, i mitt hjärta för resten av mitt liv! Tack Yatraresor, Petra och Jenny.