Top
 

Kärlingesund vår 2022

Välkommen på havsnära retreat på vackra Kärlingesund.

våren 2022 – datum kommer.

Namaste!

Välkommen till en yogaretreat med oss där du får fylla på med gemenskap, inre närvaro, yoga, naturupplevelser och helt enkelt ta hand om dig själv på alla plan. Vi önskar att du ska komma härifrån med batterierna fyllda och känna dig närd både kroppsligt och själsligt.
Vi möts på vackra Kärlingesunds retreatcenter utanför Uddevalla. Här befinner vi oss mitt i ett naturreservat med betesmark och gamla ekar 5 min promenad bort från vackra badklippor vid havet.

Med ett balanserat tempo njuter vi här av dagliga yogaklasser, serveras hälsosam och god mat, samt kan slappna av i de vackra omgivningarna. Yoga är förstås i fokus, med flera långa klasser om dagen och även andra yogaelement som meditation, pranayama, ritual och mantra inkluderade. Vi kallar detta för en retreat då vi här mer än på våra yogaresor fokuserar på att vara med oss själva och yogan utan utflykter och aktiviteter.

Vår önskan är att du känner dig lugn att kunna varva ner och unna dig att “bara vara” i nuet. Från att du är på plats så behöver du inte tänka på världen utanför. Maten är serverad och programmet väl genomtänkt för att hålla en röd tråd genom veckan. Stäng gärna av mobiltelefonen.

Kärlingesund retreatcenter

Kärlingesund är en speciell plats med mycket vackra inslag både inne och ute. Vi är så glada att kunna bjuda in er till detta ställe på jorden som vi själva tycker är en kraftplats. Interiören är genomgående estetisk och mysig, här hittar du få räta vinklar och varje väggyta skimrar av lekfull färgglädje i harmoni. Gården är omgiven av ett vackert naturreservat med många promenadstigar att utforska. Sällan har väl världen skådat en kursgård som har lokaler som släpper in så mycket ljus och där man var man än befinner sig kan skåda den vackra natur som Kärlingesunds Gård befinner sig mitt i.  Gården har renoverats av eldsjälar som genom åren skapat en väl fungerande kursgård sedan 1998.

Våra dagar tillsammans i yogafördjupning

Anna Asplund & Anna Sunesson har bred erfarenhet av livet – på och utanför mattan – och delar juveler ur yogans vackra väg. Efter många års eget praktiserande, yogaundervisande och hållande av mer än 50 grupper har vi utforskat vad som gör skillnad och skapar ett flöde med livet precis så som det är.

Vi välkomnar alla på denna retreat oavsett om du är ny inom yogans värld eller om yogan varit del av ditt liv under längre tid. Vi har goda erfarenheter av att undervisa blandade grupper där såväl nybörjare som de som yogat hela livet känner sig nöjda och sedda. Är du ny med yoga rekommenderar vi att du yogar lite mer innan resan, går på klasser och/eller med online-yoga till exempel via Yogobe (vid anmälan kan du få en kod för att yoga gratis i 30 dagar).

Vi möter dig där du är i den form du är. Varmt välkomna att omfamna denna unika plats och yogans vackra värld med oss!

Under retreaten kommer du möta element som Hathayoga, Sama yoga, MediYoga, Yin yoga, klangskålsmeditationer, tekniker från body mind centering och embodied flow, Resorative yoga och mycket mera. Platsen bjuder in till närvaro och stillhet i samklang med naturen.

Vi befinner oss i princip i naturen vid vägs ände. Vi kommer att göra tysta gående meditationer i naturen i skogen eller vid havet tillsammans här och du kan förstås gå ut på egen hand eller tillsammans med andra deltagare när du vill. Om du är vinterbadare är det nära till havet och ett uppfriskande dopp i det kalla vattnet. Om vi har tur kommer vi få uppleva ljusgrön lövsprickning och en vårvaken skog full av fåglar och djur.

Närande och livgivande mat

Vi kommer serveras vegetarisk mat på plats av en kock som är med oss hela veckan.  Maten är viktig för oss och vi är måna om att du ska få ge kroppen mat som är läkande, lugnande och med mycket antioxidanter för att stötta din inre och yttre resa. Frukt och te kommer finnas tillgängligt under dagarna samt innan vår första klass på morgonen. Om du har allergier så meddelar du oss och så försöker vi lösa det!

Vilka är vi? Om att yoga med oss.

Vi har tillsammans en bred erfarenhet av yoga där vi båda yogat i ca 20 år i olika stilar för flertalet lärare. Därför kan vi möta en bred grupp elever, både i mjukare och aktivare yogaklasser. Vi kommer även att introducera er till element som , meditation, pranayama (andningsövningar) och mantra, samt inspirera till hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil även utanför yogamattan.

Anna Sunesson är Sama- och Yin- och Restorative- yogalärare samt utbildad inom yogaterapi. Hennes Sama yogaklasser har ett mjukt och varmt flöde med klassiska yogapositioner som bas, och guidar ner till djupa andetag. Anna undervisar intuitivt och är närvarande med sina elevers behov i centrum. Hennes yogaresa började för 20 år sedan i Indien. Hon studerar även vedanta och sanskrit och har en bakgrund i buddhistisk meditation.

“Idag undervisar jag en yoga som på ett mjukt men effektivt sätt tar hand om både kropp och sinne, samt både bygger upp och stressar av. Men jag ser också värdet av att guida in till hjärtat och mag-centrat. Hjärtat för att hitta vilan i att vi är bra nog som vi är. Magen för att det finns en sån kraft att hitta där till riktning i livet.

Jag kan ärligt säga att yoga har gjort en stor skillnad för mig. För varje år som går kan jag mer slappna i kroppen och mig själv, och vila i tillvaron som den är – också när den inte bara är sammetslen. Den kunskapen och insikten hoppas jag kunna dela med mig av.”

Vid sidan om yogan är Anna en passionerad ekologisk trädgårdsmästare.

Anna Asplund undervisar flödande Hathayoga, men även lugnare Mediyoga och Yinyoga. Hennes klasser har hjärtat i fokus och är lekfullt fysiskt aktiva med inslag av teknik och utforskande av kroppen kopplat till närvaro och andning med inspiration från Anusarayoga och Embodied flow. Anna började yoga 24 år sedan och har diverse lärarutbildningar i bagaget. Anna studerar även vedanta och har en bakgrund som sjuksköterska, massör och doula.

“Yogans värld är så rik och mångfasetterad och jag önskar i min undervisning att bjuda in till både fysiskt stärkande, läkande asana-utövning och tekniker för djupare närvaro och lugn i kropp och sinne. Min önskan är att du helt och fullt ska kunna slappna av och bara vara dig själv och där – i flödet av yogan – uppleva djupare närvaro och självacceptans men också en starkare och mer tydlig kontakt med din fysiska kropps olika dimensioner. Jag vill bjuda in till att “leva yoga” även utanför mattan, att möta livet som det är med ett öppet hjärta och omfamna hela spektrat av dig med respekt och ödmjukhet.

Vid sidan om Yatra driver Anna Saprema of Sweden, med yogautbildningar, fördjupning samt samarbete med vårdenheter med Mediyoga. Hon är också i startgroparna för att arbeta mera som doula igen efter några års paus. Hon inspireras av arbete kring kvinnohälsa,  är tvåbarnsmamma och pusslar ihop livet kring dom små.

 

Vad ingår?

Retreaten är en helhet. När du kommer fram så kan du slappna av i att allt är omhändertaget med mat, boende och program med yoga och annat. Vi vill att det här ska vara en tid där du verkligen kan fylla på med vila, kraft och inspiration.

  • dagliga yogaklasser
  • dagliga yogiska element och workshops
  • Anna och Anna finns med under hela resan.
  • 6 nätters boende i dubbelrum eller trippelrum. Enkelrum går att boka i mån av plats mot en extra avgift på 350kr/natt.
  • Helpension

Datum:

våren 2022 – datum kommer

Pris:

to be announced

*Early bird* –  to be announced

Intresseanmälan gör du här (ej bindande)

Ja tack, jag vill gärna få Yatra yogaresors nyhetsbrev.

Du får vid anmälan ett formulär att fylla i direkt på nätet. Denna skickas sedan in elektroniskt till oss. Du får också en faktura på anmälningsavgiften på 5600kr. När formuläret är ifyllt och anmälningsavgiften betald är du bekräftad anmäld.

Resterande del av resans kostnad betalas en vecka efter retreatens avslut.

Avbokningsregler pga Covid-19

Du får tillbaka hela anmälningsavgiften minus 300 kr om det på grund av Covid-19 finns restriktioner eller lagar som hindrar oss från att samlas i grupp. Vi stämmer av läget fortlöpande. Vi tar ett beslut på att ställa in retreaten senast 8 dagar innan retreatens början (Om det finns lagar som gäller tidigare så ställer vi också in tidigare). 

Om du behöver avboka på grund av att du eller någon du bor med får Covid-19 symptom nära inpå retreaten så får du tillbaka anmälningsavgiften minus en summa på 1500 kr (detta är samma summa som vi ändå behöver betala till Kärlingesund för boende och mat till dig). 

Avbokningsregler i övriga fall

Vid avbokning av resa senast 30 dagar innan retreatens början, så kommer vi inte fakturera någon ytterligare kostnad men anmälningsavgiften betalas inte tillbaka. Vid avbokning 30 eller färre dagar efter retreatens avslut så kommer du faktureras på resterande del av retreatens kostnad. Om din plats fylls av någon annan så betalar vi tillbaka kostnaden minus en avgift på 3000 kr.

Du kan också ge din plats till någon annan efter godkännande från oss. Vid sjukdom (egen eller nära anhörig) nära inpå retreatens start, så brukar det finnas skydd för detta i en reseförsäkring.

Yatra Yogaresor är inte ansvariga för eventuella händelser som ligger utanför vår kontroll och så kallad Force Majeure. Detta omfattar till exempel naturkatastrofer, stängning av flygplatser, politiska förhållanden, sjukdomar (förutom Covid-19), civila stridigheter, olyckor eller misslyckande att utföra upplevelser av tredje part.

Några sista ord från oss

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller om vi kan hjälpa dig på något sätt. I samband med din anmälan får du mer information över vad som är bra att veta inför denna yoga-retreat, som hur man hittar hit, vad som är bra att packa med mera.

Varmt välkomna!

Med värme

/ Anna och Anna

Citat från deltagare på tidigare retreater med Anna & Anna / Yatra Yogaresor (från andra resemål)

För mig har den här resan varit en inspiration för att öppna upp mig för att komma närmare yogan. All erfarenhet, kunskap och verktyg jag fått under yogaklasserna tar jag med mig in i min vardag, på en nivå som passar mig. Jag känner en enorm glädje och tacksamhet att jag bjudit mig själv på den här resan och fått uppleva allt detta i den här vackra miljön. Och framförallt känner jag mig stolt över mig själv. Självkärlek. – Zeifa, 48 år

Resan har gett mig en fördjupning i min yogapraktik. Visat på bredden i yoga och berikat mig med många delar runt om den yoga som finns på mattan. Känt mig så hållen och trygg – alla känslor är ok och välkomna! – Anonym

Fantastisk resa! Systerskap, natur, mat, kropp, själ, svett, tårar, skratt, kunskap, lugn, vila, eftertanke, kultur. Ni har varit så stöttande och lyhörda och flexibla och kunniga och pedagogiska och proffsiga.

Välkomnande – utforskande – tillåtande – lärorik – trygg – trivsam – tekniskt tillgängligt – omsorgsfull – ärlig – varm – varsam – från Helene