Top
 

Sicilien i september 2020

Yoga på Sicilien med tema mat, oliver och vandring.

26/9 – 3/10 2020

Namaste och Ciao Sicilien!

Vi älskar denna ön! Efter att ha total-förälskat oss i Sicilien som är vackert överallt, människorna är varma och maten alldeles fantastisk är vi oerhört glada och tacksamma att få bjuda in till en yogaretreat här även i september 2020.

Varje dag möts vi i yoga, oftast två gånger, och ibland i meditation på kvällen. Vi passar också på att njuta av omgivningarna som den unika nationalparken Zingaro (ett stenkast bort) och pittoreska byn Scopello.

Vi kommer att bo och yoga i stora vackra villor med havsutsikt, och med en egen strand 100m ner, utanför byn Scopello. I maj är det troligtvis redan sommarvarmt, men innan turistsäsongen, så det lämnar naturen och stränderna till oss.

Så kommer vi förstås njuta av delikat vegetarisk mat med basen i Siciliansk och Italiensk njutning. Här är en plats där man tagit mat till perfektion där varje råvara är lokal och älskad.

Dina yogalärare på Sicilien kommer att vara Anna Sunesson samt en kompletterande yoga-lärare (troligtvis Sicilianska Maria Grazia – kommer att konfirmeras närmre inpå). 

I oktober uttryckte många av deltagarna att de utav det Sicilianska teamet fick guidning att hitta det “unika Sicilien” bortom turiststråk och till platser det inte gått att hitta till själv.

Gör dig redo för att dela kärleken till Sicilien med oss!

Platsen

Den här gången har vi valt att inte vara på ett traditionellt yoga-center utan hyr vackra rymliga villor precis vid havet, utanför den pittoreska byn Scopello. På detta vis kan vi själva skapa precis den Sicilien-upplevelse vi vill bjuda in till, och ta in precis de människorna på Sicilien vars kvalitéer vi inte vill att ni missar.

Yogan gör på den stora altanen eller inne i ett av vardagsrummen. Vi bor i fräscha enkel- eller dubbelrum. Varje villa 3 eller 4 sovrum, ett rymligt vardagsrum, kök, vedugn, två badrum, stora terrasser utomhus och även en tvättmaskin vi kan använda. Vi är precis vid havet och kan promenera några minuter till en liten egen strand. Villorna ligger i en stilla miljö och är omgivna av olivträd. Vi är två km utanför den pittoreska byn Scopello och en km från Zingaro nationalpark som sträcker sig utmed havet med en alldeles unik flora och fauna. På plats har vi ett härligt team av varma Sicilianska hjärtan i form av vinyasa yogaläraren Maria Grazia, våra kockar Federico och Uba, samt Elisa som erbjuder massage och gärna hjälper till med lite av varje (teamet kan komma att ändras).

Maten

På Sicilien cirkulerar livet runt mat. Detta är en ö där det antingen äts, lagas eller talas om mat. Mat här är perfektion, och varje råvara prisas och behandlas med stor kärlek. Federico och Uba är våra kockar. De har lagat mat på de 2 tidigare retreaten här med stående ovationer. Vi får råvaror från små ekologiska gårdar på ön, som kockarna är i direkt kontakt med, eller själva har odlat.

Maten kommer att vara Siciliansk vegetarisk med influenser från hela världen. Vi har en vedeldad grill utomhus och focacchian görs Sardinskt dinkelmjöl.

Klimat

Med sin närhet till Afrika har Sicilien ett av Europas bästa klimat. I september njuter vi troligtvis av soliga varma dagar, som inspirerar till sköna dopp i ett fortfarande badvänligt Medelhav.

Våra dagar tillsammans

Vi går upp tillsammans och för skön yoga innan frukost. Under dagen har vi ledig tid med möjlighet till sol och bad, promenader, eller kanske en massage. Vi bor ett stenkast från vackra Zingaro nationalpark, en km från den pittoreska byn Scopello och 10 km från Castellamare. Alla dessa hör till Siciliens populäraste platser men nu har de flesta turisterna åkt hem och vi kan njuta av stilla Siciliansk kultur. För den som vill finns mycket intressant i närområdet som tempel-ruinen Segesta. En av dagarna är ni välkomna med på en utflykt till Baglio Capelli, en lokal olivgård med olivoljeprovning och Siciliansk lantlig stämning.

Våra vänner på plats älskar sin ö och visar den gärna för oss.

Datum

26 september – 3 oktober 2020

Kostnad

Retreatens kostnad inklusive all yoga, boende, mat (frukost, lunch, middag) och klimatkompensering är 12900 kr. 

Boka och betala yogaretreaten innan den 30/4 och få 1000 kr early bird-rabatt (resans kostnad blir då 11900 kr).

Enkelrumstillägg i mån av plats: 1500kr.

Flygtransfer: Taxi en väg kostar 70€ och en bil kan ta 4 personer. Om fler än 4 personer landar samtidigt så hämtar en minibuss och då kostar det 20€/pp. Vi hjälper er att få kontakt så att ni kan dela på kostnaden.

Utflykter, till exempelvis olivgården eller tempelruinen Segesta arrangeras för en liten summa (självkostnadspris).

I samband med din anmälan/förfrågan så skickar vi en PDF med mer praktisk information om platsen, vad som är bra att packa med mera.

Vi har ställt resegarantier till Kammarkollegiet. Detta ger dig skydd som resenär om resan blir inställd, avbruten eller om en arrangör går i konkurs.

Intresseanmälan gör du här (ej bindande)

Ja tack, jag vill gärna få Yatra yogaresors nyhetsbrev.

Resa

Du bokar själv din resa.

Norwegian brukar flyga direkt t&r från Stockholm dessa dagar för ca 1500 – 2000 kr. Det finns även billigare biljetter (då med byte). Även från till exempel Köpenhamn finns bra avgångar.

Det går tåg hela vägen (tågfärja från fastlandet). Kolla med Centralens resebyrå i Kalmar som kan hjälpa till att boka resan. Reser du miljövänligt så får du 500 kr rabatt/resväg. Med ett Interrail-kort kostar det mindre än flyget och även resan kan bli ett äventyr.

Dina lärare

Anna Sunesson samt en till lärare TBA.

Anna har guidat retreater med Yatra Yogaresor sedan 2015. Annas klasser kan vara såväl mjuk, hjärtlig och intuitiv hatha yoga, mer aktiv “hatha vinyasa” såväl som lugn yin eller restorative yoga. Hon har också ett värde för meditation, andningsövningar och yogafilosofi. Vi anpassar yogan efter er som kommer och har goda erfarenheter av att yoga med blandade grupper.

Anna Sunesson har yogat sedan år 2000 i många olika stilar och undervisat i 9 år. Det kommer vara både lugnare klasser och de med mera flow. Anna älskar potentialen som finns när vi rör oss med andningens flöde, i kontakt med kraften i vårt centrum i kroppen, och genom detta landa in i kontakt med dig själv. Med hjälp av tid och rum på mattan öppna hjärtat och känna din plats och riktning i livet. Anna kommer även att guida andningsövningar och meditation samt hoppas inspirera hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil.

Med olika stilar och bred erfarenhet i ryggsäcken kan vi möta en bred grupp elever i både mjukare och mer aktiva kraftfulla yogaklasser.  

Varmt Välkomna!

/ Anna Sunesson och team-Sicilien