Top
 

x Sicilien oktober 2018

Yoga på Sicilien med tema mat, oliver och natur!

8 – 14 oktober 2018

Namaste och Ciao Sicilien!

Vi älskar denna ön! Efter att ha total-förälskat oss i Sicilien som är vackert överallt, människorna är varma och maten alldeles fantastisk är vi oerhört glada och tacksamma att få bjuda in till en yogaretreat här.

Varje dag möts vi i yoga, oftast två gånger, och i meditation på kvällen. Vi passar också på att njuta av omgivningarna som den unika nationalparken Zingaro (ett stenkast bort) och pittoreska byn Scopello.

Vi kommer att bo och yoga i stora vackra villor precis vid havet, och med en egen strand utanför byn Scopello. I oktober är det fortfarande sommarvarmt och de flesta turisterna har åkt hem och lämnat stränderna och naturen till oss.

Den som vill kan följa med och plocka oliver en dag, och få med sig alldeles egen olivolja hem.

Så kommer vi förstås njuta av delikat vegetarisk mat med basen i Siciliansk och Italiensk njutning. Här är en plats där man tagit mat till perfektion där varje råvara är lokal och älskad.

Dina yogalärare på Sicilien kommer att vara Anna Sunesson samt Sicilianska Maria Grazia Ferrera.

I övrigt bjuder vi in det bästa vi vet av Sicilien i form av kockar och guider med mera.

Gör dig redo för att dela kärleken till Sicilien med oss!

Platsen

Den här gången har vi valt att inte vara på ett traditionellt yoga-center utan hyr vackra rymliga villor precis vid havet, utanför den pittoreska byn Scopello. På detta vis kan vi själva skapa precis den Sicilien-upplevelse vi vill bjuda in till, och ta in precis de människorna på Sicilien vars kvalitéer vi inte vill att ni missar.

Yogan gör på den stora altanen eller inne i ett av vardagsrummen. Vi bor i fräscha enkel- eller trippel-rum. Varje villa 3 eller 4 sovrum, ett rymligt vardagsrum, kök, vedugn, två badrum, stora terrasser utomhus och även en tvättmaskin vi kan använda. Vi är precis vid havet och kan promenera några minuter till en liten egen strand. Villorna ligger i en stilla miljö och är omgivna av olivträd. Vi är två km utanför den pittoreska byn Scopello och en km från Zingaro nationalpark som sträcker sig utmed havet med en alldeles unik flora och fauna. På plats har vi ett härligt team av varma Sicilianska hjärtan i form av våra kockar Federico och Uba, Giuseppe som hjälper oss med lite av varje och Maria-Grazia som delar yoga.

Maten

När vi är på en plats på Sicilien är få saker mer i centrum än mat. Detta är en ö där det antingen äts, lagas eller talas om mat konstant. Mat här är perfektion, och varje råvara prisas och behandlas med stor kärlek. Federico och Uba är våra kockar. De lagade mat till oss under tre månader hösten 2017 och det var den bästa maten i hela vårat liv. Vi får råvaror från små ekologiska gårdar på ön, som kockarna är i direkt kontakt med.

Maten kommer att vara Siciliansk vegetarisk med influenser från hela världen. Vi har en vedeldad ugn där pizza och foccacia kan bakas utav Sardinskt dinkelmjöl och grönsaker kan grillas.

Klimat

Med sin närhet till Afrika har Sicilien ett av Europas bästa klimat. I oktober njuter vi troligtvis av dagar som slår de flesta svenska sommardagarna, och havet är fortfarande badvänligt varmt. Ibland kan det också regna.

Våra dagar tillsammans

Vi går upp tillsammans och för skön yoga innan frukost. Flera av morgnarna möter vi dagen och soluppgången med yoga nere vid stranden. Under dagen har vi ledig tid med möjlighet till sol och bad, promenader, eller kanske en massage. En dag kan ni som vill följa med och plocka oliver; följa oliverna från träd till press och komma hem med egenskördad olivolja. Vi bor ett stenkast från vackra Zingaro nationalpark, en km från den pittoreska byn Scopello och 10 km från Castellamare. Alla dessa hör till Siciliens populäraste platser men nu har de flesta turisterna åkt hem och vi kan njuta av stilla Siciliansk kultur. För den som vill finns mycket intressant i närområdet som tempel-ruinen Segesta och varma källor “off the track”. Våra Sicilianska vänner på plats älskar sin ö och visar den gärna för oss.

Datum

8 – 14 oktober 2018

Kostnad

Retreatens kostnad inklusive all yoga, boende, mat, vandring i Zingaro och olivplockningsdag är 11900 kr.

Boka och betala yogaretreaten innan den 1 maj och få 1000 kr early bird-rabatt.

Enkelrumstillägg: 1500kr.

Flygtransfer: Taxi en väg kostar 70€ och en bil kan ta 4 personer. Om fler än 4 personer landar samtidigt så hämtar en minibuss och då kostar det 20€/pp. Självklart hjälper vi er att komma samman så att ni kan dela på kostnaden.

Eventuella andra utflykter, till exempelvis varma källor eller tempelruinen Segesta arrangeras för en liten summa.

I samband med din anmälan/förfrågan så skickar vi en PDF med mer praktisk information om platsen, vad som är bra att packa med mera.

Intresseanmälan gör du här (ej bindande)

Ja tack, jag vill gärna få Yatra yogaresors nyhetsbrev.

Resa

Från Stockholm, Oslo och Köpenhamn går bra flyg med ca 5 – 6h resa och en kostnad på ca 3000 kr.

Dina lärare

Anna Sunesson och Maria Grazia Ferrera är dina yogalärare.

Anna har guidat retreater med Yatra Yogaresor sedan 2015. Under 2018 bjuder vi in flera nya lärare i teamet och på Sicilien var det självklara valet Maria Grazia. Såklart ska ni även få njuta av yoga med Siciliansk värme, glädje och fantastiska accent. Annas klasser är flödande och oftast mer mjuka och Maria Grazias flödande aktiva. Självklart anpassar vi yogan efter er som kommer och har bra erfarenheter av att yoga med blandade grupper.

Anna Sunesson undervisar i hatha, sama, yin och restorative yoga. Hon har yogat sedan år 2000 i många olika stilar och undervisat i 8 år. Det kommer vara både lugnare klasser och de med mera flow. Anna älskar potentialen som finns när vi rör oss med andningens flöde, i kontakt med kraften i vårt centrum i kroppen, och genom detta landa in i kontakt med dig själv. Med hjälp av tid och rum på mattan öppna hjärtat och känna din plats och riktning i livet. Anna kommer även att guida andningsövningar och meditation samt hoppas inspirera hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil.

Maria Grazia Ferrera är född på Sicilien. Hennes mjukhet, värme och öppenhet som person väckte något i oss redan i det första mötet. Hon undervisar i dynamisk flödande yoga så var redo att svettas på hennes klasser. Maria Grazias undervisning kommer att ske på engelska (med Siciliansk accent, bara en sån sak).

Med olika stilar och bred erfarenhet i ryggsäcken kan vi möta en bred grupp elever i både mjukare och mer aktiva kraftfulla yogaklasser.  

Varmt Välkomna!

/ Anna Sunesson och team-Sicilien: Maria-Grazia, Federico, Uba och Peppino mfl.