Top
 

Sicilien 2021

Vi hoppas på att under hösten 2021 kunna erbjuda en resa till Sicilien igen.  

När läget i Europa är stabilt och tryggt och öppnar upp för resor igen kommer vi planera en retreat på Sicilien igen. Läs nedan om hur vi brukar ha det. Hör gärna av dig med en intresseanmälan, formulär finns längre ner i texten. 

Namaste och Ciao Sicilien!

Vi älskar denna ön! Efter att ha total-förälskat oss i Sicilien som är vackert överallt, människorna är varma och maten alldeles fantastisk är vi oerhört glada och tacksamma att få bjuda in till en yogaretreat här även i september 2020.

Varje dag möts vi i yoga, oftast två gånger, och ibland i meditation på kvällen. Vi passar också på att njuta av omgivningarna som den unika nationalparken Zingaro (ett stenkast bort) och pittoreska byn Scopello.

Vi kommer att bo och yoga i stora vackra villor med havsutsikt, och med en egen strand 100m ner, utanför byn Scopello. I maj är det troligtvis redan sommarvarmt, men innan turistsäsongen, så det lämnar naturen och stränderna till oss.

Så kommer vi förstås njuta av delikat vegetarisk mat med basen i Siciliansk och Italiensk njutning. Här är en plats där man tagit mat till perfektion där varje råvara är lokal och älskad.

Dina yogalärare på Sicilien kommer att vara Anna Sunesson samt en kompletterande yoga-lärare (troligtvis Sicilianska Maria Grazia – kommer att konfirmeras närmre inpå). 

I oktober uttryckte många av deltagarna att de utav det Sicilianska teamet fick guidning att hitta det “unika Sicilien” bortom turiststråk och till platser det inte gått att hitta till själv.

Gör dig redo för att dela kärleken till Sicilien med oss!

Platsen

Den här gången har vi valt att inte vara på ett traditionellt yoga-center utan hyr vackra rymliga villor precis vid havet, utanför den pittoreska byn Scopello. På detta vis kan vi själva skapa precis den Sicilien-upplevelse vi vill bjuda in till, och ta in precis de människorna på Sicilien vars kvalitéer vi inte vill att ni missar.

Yogan gör på den stora altanen eller inne i ett av vardagsrummen. Vi bor i fräscha enkel- eller dubbelrum. Varje villa 3 eller 4 sovrum, ett rymligt vardagsrum, kök, vedugn, två badrum, stora terrasser utomhus och även en tvättmaskin vi kan använda. Vi är precis vid havet och kan promenera några minuter till en liten egen strand. Villorna ligger i en stilla miljö och är omgivna av olivträd. Vi är två km utanför den pittoreska byn Scopello och en km från Zingaro nationalpark som sträcker sig utmed havet med en alldeles unik flora och fauna. På plats har vi ett härligt team av varma Sicilianska hjärtan i form av vinyasa yogaläraren Maria Grazia, våra kockar Federico och Uba, samt Elisa som erbjuder massage och gärna hjälper till med lite av varje (teamet kan komma att ändras).

Maten

På Sicilien cirkulerar livet runt mat. Detta är en ö där det antingen äts, lagas eller talas om mat. Mat här är perfektion, och varje råvara prisas och behandlas med stor kärlek. Federico och Uba är våra kockar. De har lagat mat på de 2 tidigare retreaten här med stående ovationer. Vi får råvaror från små ekologiska gårdar på ön, som kockarna är i direkt kontakt med, eller själva har odlat.

Maten kommer att vara Siciliansk vegetarisk med influenser från hela världen. Vi har en vedeldad grill utomhus och focacchian görs Sardinskt dinkelmjöl.

Klimat

Med sin närhet till Afrika har Sicilien ett av Europas bästa klimat. I september njuter vi troligtvis av soliga varma dagar, som inspirerar till sköna dopp i ett fortfarande badvänligt Medelhav.

Våra dagar tillsammans

Vi går upp tillsammans och för skön yoga innan frukost. Under dagen har vi ledig tid med möjlighet till sol och bad, promenader, eller kanske en massage. Vi bor ett stenkast från vackra Zingaro nationalpark, en km från den pittoreska byn Scopello och 10 km från Castellamare. Alla dessa hör till Siciliens populäraste platser men nu har de flesta turisterna åkt hem och vi kan njuta av stilla Siciliansk kultur. För den som vill finns mycket intressant i närområdet som tempel-ruinen Segesta. En av dagarna är ni välkomna med på en utflykt till Baglio Capelli, en lokal olivgård med olivoljeprovning och Siciliansk lantlig stämning.

Våra vänner på plats älskar sin ö och visar den gärna för oss.

Datum

Kommer.

Kostnad

Retreatens kostnad inklusive all yoga, boende, mat (frukost, lunch, middag) och klimatkompensering har tidigare varit 12900 kr. 

Vanligtvis har vi Early Bird rabatt när man bokar tidigt.

Ytterligare 1000 kr rabatt om du väljer att resa miljövänligt, till exempel med tåg.

Enkelrumstillägg i mån av plats: 1500kr.

Utflykter, till exempelvis olivgården eller tempelruinen Segesta har arrangerats för en liten summa (självkostnadspris för transport/ev inträden).

I samband med din anmälan/förfrågan så skickar vi en PDF med mer praktisk information om platsen, vad som är bra att packa med mera.

Vi har ställt resegarantier till Kammarkollegiet. Detta ger dig skydd som resenär om resan blir inställd, avbruten eller om en arrangör går i konkurs.

Flygtransfer: Vi hjälper gärna att ordna gemensam flygtransfer. Tidigare när vi varit i Scopello så har det sett ut så här: En taxi-bil en väg till Scopello kostar 70€ och en bil kan ta 4 personer. Om fler än 4 personer landar samtidigt så hämtar en minibuss istället och då kostar det 20€/pp. Vi hjälper er att få kontakt så att ni kan dela på kostnaden.

 

Intresseanmälan gör du här (ej bindande)

Ja tack, jag vill gärna få Yatra yogaresors nyhetsbrev.

Resa

Du bokar själv din resa.

Tidigare så har Norwegian flugit direkt t&r från Stockholm dessa dagar för ca 1500 – 2000 kr. Det finns även billigare biljetter (då med byte). Även från till exempel Köpenhamn finns bra avgångar. Lufthansa brukar också ha bra biljetter.

Det går tåg hela vägen. Kolla på trainline.se eller boka din biljett med Centralens resebyrå i Kalmar. Reser du miljövänligt så får du 500 kr rabatt/resväg. Med ett Interrail-kort är kostnaden rimlig och även resan kan bli ett äventyr. Bekväma nattåg går direkt från Milano till exempel.

Dina lärare

Anna Sunesson och Maria Grazia Ferrara.

Med olika stilar och bred erfarenhet i ryggsäcken kan vi möta en bred grupp elever i både mjukare och mer aktiva kraftfulla yogaklasser.

Anna har guidat retreater med Yatra Yogaresor sedan 2015. Annas klasser kan vara såväl mjuk, hjärtlig och intuitiv hatha yoga, mer aktiv “hatha vinyasa” såväl som lugn yin eller restorative yoga. Hon har också ett värde för meditation, andningsövningar, yogafilosofi, ayurveda och mantran som hon gärna undervisar. Anna Sunesson har yogat sedan år 2000 i många olika stilar och undervisat i 9 år. Anna älskar potentialen som finns när vi rör oss med andningens flöde, i kontakt med kraften i vårt centrum i kroppen, och genom detta landa in i kontakt med dig själv. Med hjälp av tid och rum på mattan öppna hjärtat och känna din plats och riktning i livet. Anna  hoppas även kunna inspirera till hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil.

Maria Grazia är vårt Sicilianska stjärnskott. Hon undervisar kraftfulla svettiga yogaklasser med sitt stora Sicilianska hjärta och en underbar accent. Hon charmar oss alla och det är många som vill packa med henne hem i bagaget. Hon är baserad i Milano där hon dagligen undervisar yoga, och är redan vid unga år 100 % dedikerad till yogans vackra väg.

This practice has changed my way to see things, it has touched my heart planting in my body and mind a seed of happiness that I feel growing day by day. Yoga taught me to hold myself in a space of love and acceptance.
~Lokah Samastah Sukhino Bhavantu~ is a mantra I sing everyday and, sometimes, to my students which I adore and to the people that are close to me. The meaning is: “May all beings everywhere be happy and free, and may the thoughts, words and actions of my own life contribute in some way to that happiness and to that freedom for all. The reason why Yoga for me is not a space confined to the mat but it’s a practice that influences every single day of my life”.

Varmt Välkomna!

/ Anna Sunesson och team-Sicilien