Top
 

Gravidyoga Österlen 16 – 19 april

Gravidyoga retreat på vackra Österlen, Skåne.

16-19 April, 2020

Namaste!

Vi bjuder in dig till en välgörande gravid retreat där du får bada i näring för dig och din bebis. Att vara gravid är ett speciellt tillfälle i livet då det är extra viktigt att bjuda in tid, avslappning och ett omhändertagande för dig själv. 

Denna retreat ger dig tillfälle att tillsammans med andra gravida kvinnor få några sköna dagar att bara vara i din graviditet, gå djupare in i yogans värld, få med dig redskap till att kunna hantera olika skeden i din graviditet och även i kommande förlossning. 

Vi går bland annat igenom tekniker som du normalt sett får möta i förlossningsförberedande kurser med verktyg som bland annat Aktiv Baby, Föda utan rädsla och mycket mer. 

På en vacker plats i Skåne på Österlen nära haväng, skapar vi en systerlig gemenskap där du får ett djupt omhändertagande.

Alla gravida oavsett tidigare erfarenhet av graviditet eller yoga är välkomna. 

Rosenlund gård:

Rosenlund gård ligger vackert beläget nära Haväng på Österlen i Skåne. Gården är nybyggd 2005 i gammal stil. Det är verkligen en unik plats!

Från yogasalen kan du skymta havet vid Haväng,  och gården är omgiven av vackra åkrar, skog och ängar med betande kalvar och hästar. Sista biten in till gården kör du på en enskild grusväg. 

Här är tyst och stilla. En plats att vackert landa och slappna av. 

Standarden på både sovrum och övriga utrymmen är mycket god. Sängarna har B&B standard och många av dubbelrummen har egen toalett och dusch. 

Ägarna bor i ena flygeln och vår retreat sker i den andra delen av gården. Alla rummen förutom ett rum är dubbelrum. Ett rum har 4 sängar med delat badrum. 

Yogarummet är ljust och vackert med trägolv.

Vi äter i det gemensamma köket på bottenplan där vår egen kock kommer laga mat till oss under retreaten. 

Intill köket finns ett litet rum att umgås i och slappna av när du inte vill vara på ditt rum. 

Vi har hela retreatstället för oss själva (ägarna kommer eventuellt vara på plats) så du kan känna dig helt trygg i att det bara är vi som grupp som är på plats. 

(Se gärna fler bilder på vårt retreatställe under fliken “bilder Sverige” på hemsidan)

Våra dagar tillsammans…

Vår önskan är att du ska kunna landa och bara vara med dig själv och din bebis i lugn och ro, i en trygg omhändertagande miljö bland andra gravida systrar. Vi kommer ge er tid för både aktivitet och vila. Det viktigaste är att du får känna in dina behov och lyssna på dem – vilket kan vara svårt i en stressig vardag. Se denna retreat som en “mjuk famn att landa in i” – en plats där hela du får finnas och uttryckas.

Lina och Anna är båda Doulor och har stöttat många kvinnor och par genom deras förlossningar. De delar med sig av den mest essentiella kunskapen du behöver som gravid så att du kan ta informativa beslut. Du får även med dig tekniker hem att dela med din partner eller stödperson som ska vara med på din förlossning. 

Gravidyogan är en stor del av vår retreat, ett fantastiskt redskap att under de månaderna du är gravid, fördjupa kontakten med dig själv och ditt barn, stärka kropp och sinne för att kunna få en så positiv upplevelse som möjligt både under din graviditet och förlossning.

Vi kommer ge er många olika redskap från yogans rika tradition, men också konkret kunskap kring graviditet och förlossning, så att du förutom vilan också blir ordentligt påfylld av inspiration och trygghet.

Under våra dagar tillsammans kommer du få ta del av bland annat:

 • Yoga & Meditation (kundaliniyoga, mediyoga, yinyoga, hathayoga)
 • Andningsövningar (pranayama)
 • Klangskålameditation
 • Ritualer för dig och din bebis
 • “Aktiv Baby”
 • “Föda utan Rädsla” tekniker
 • “Birth Art”
 • Rebozotekniker som du kommer ha nytta av både i din graviditet och under födslen. 
 • Akupressur
 • Förlossningsförberedelse (vad händer i kroppen, info om rutiner och valmöjligheter inom förlossningsvården, redskap att hantera värkar)

Närande och livgivande mat

Vi kommer ha en egen kock med oss som lagar alla måltider på plats. Vegetarisk näringsrik mat som stöttar din graviditet..

Maten är viktig för oss och vi är måna om att du ska få ge kroppen mat som är närande, läkande, lugnande för både dig och din bebis. 

Vi vet att många små snacks kan behövas, så mellan måltiderna finns tillgång till te och frukt och andra mellanmål. 

Vi äter tillsammans i matsalen vid köket.

Vilka är vi? Om att yoga med oss

Anna Asplund & Lina Nilsen har bred erfarenhet – både på och utanför mattan – och delar juveler ur yogans vackra väg. Vi är båda tvåbarns mammor och är väl insatta i vad det innebär att bli förälder.  Efter 15-20 års eget praktiserande och yogaundervisande har vi utforskat vad som gör skillnad och skapar ett flöde med livet precis så som det är. Vi är båda utbildade doulor. Vi möter dig där du är i den form du är. Varmt välkomna att omfamna denna unika plats och yogans vackra värld med oss! 

Anna Asplund

bor i -Skåne och är mamma till  Malva 3 år och Milo 1,5 år. Hon upptäckte yogan för 22 år sedan och sedan dess har det varit en naturlig och självklar del av livet – under alla de olika skeden och svängar som livet tar. Hon har diverse yogalärarutbildningar i bagaget. Anna studerar även Advaita Vedanta (lära om livet och varandet enligt gammal indisk tradiation) Anna är också leg. sjuksköterska och utbildad doula och massör.
Anna undervisar gravidyoga, mjuk hathayoga, men även lugnare mediyoga och yinyoga. Hennes klasser är kan vara lekfullt fysiskt aktiva men alltid kopplat till närvaro och andning med inspiration från Anusarayoga och Embodied flow. Anna är grundare till Yatra Yogaresor. Vid sidan om yogan driver Anna Saprema of Sweden, ett ekologiskt klädmärke för yoga och träning. 

“Att vara gravid är en så unik och speciell tid i livet. För mig var det livsomvälvande på många sätt.  Att få lov att guida och dela yoga och andra stöttande tekniker till gravida kvinnor känns för mig så rikt och vackert. Yogans värld är så mångfasetterad och jag önskar i min undervisning och varande att bjuda in till både fysiskt stärkande, läkande asana-utövning och tekniker för djupare närvaro och lugn i kropp och sinne. Och i denna gravidyogaretreat landa djupare in i de tekniker som jag själv upplevt gör skillnad.
Min önskan är att du helt och fullt ska kunna slappna av och bara vara dig själv och där – i flödet – uppleva djupare närvaro och självacceptans men också en starkare och mer tydlig kontakt med din fysiska kropps olika dimensioner.  Här i närvaron finns en otrolig kraft att hämta både under graviditet, förlossning och onte minst som mamma.
Jag vill bjuda in till att “leva yoga” även utanför mattan, att möta livet som det är med ett öppet hjärta och omfamna hela spektrat av dig med respekt och ödmjukhet.”

Lina Nilsen

bor i Skåne och är mamma till Llewyn 6 år och Luca 3 år. Hon driver Omegahälsans yogacenter i Helsingborg sedan 2007 och Yogamamma sedan 6 år tillbaka. Lina utbildar Doulor tillsammans med Xana de Silva via Aktiv Baby. 

Med en enorm passion kring graviditeten och naturligt födande, ger Lina stöd och redskap som bland annat Doula och Förlossningspedagog. Lina skapar rum för dig som gravid att känna vad som är viktigt och sant och ger kunskap hur du kan uppleva förlossningen som en meningsfull och kraftfull ritual i medvetenhet och närvaro. Lina undervisar kundaliniyoga och gravidyoga. Hon skapar omhändertagande klasser och ceremonier med avsikt att hedra dig som kvinna på den unika resan som gravid och i övergången till moderskapet.

“Jag vill inspirera dig till att lita på din djupaste visdom på din väg till att bli mamma, när du föder ditt barn och som moder. Jag förmedlar lekfulla och samtidigt essensiella verktyg som hjälper dig att stå stadig i dig själv och har en stor påverkan på både din graviditet och förlossning. 

Jag är driven av kärleken till barnen, till modern och till jorden. Att få se en moder födas är det vackraste jag vet. Kan vi se graviditeten och födelsen som en resa då kommer vi alltid komma fram i labyrinten. “

Vad ingår?

Retreaten är en helhet. När du kommer fram så kan du slappna av i att allt är omhändertaget med mat, boende och hela programmet under våra dagar tillsammans. Vi vill att det här ska vara en tid där du verkligen kan fylla på med vila, kraft och inspiration.

 • dagliga yogaklasser
 • dagliga inspirations klasser och workshops
 • Anna och Lina finns med under hela retreaten.
 • Vi hämtar dig gärna vid stationen i Smedsstorp eller busstationen i Brösarp eller Ravlunda
 • 3 nätters boende i dubbelrum. (ett av rummen är 4 sängar). Om du önskar enkelrum finns ett B&B 500m bort där du kan boka in dig för egen kostnad. 
 • Helpension

Datum:

16-19 April 2020

Pris:

6 900 kr.

*Early bird* –  Betala halva resan innan 31:a januari 2020 och få 1000 kr rabatt på resans pris (som då blir 5 900 kr).

Vid anmälan får du länk till ett formulär att fylla i direkt på nätet. Denna skickas sedan in elektroniskt till oss. Du får också en faktura på anmälningsavgiften på 3500kr. När formuläret är ifyllt och anmälningsavgiften betald är du bekräftad anmäld.

Resterande del av resans kostnad betalas efter resans avslut.

Intresseanmälan gör du här (ej bindande)

Ja tack, jag vill gärna få Yatra yogaresors nyhetsbrev.

Du får vid anmälan ett formulär att fylla i direkt på nätet. Denna skickas sedan in elektroniskt till oss. Du får också en faktura på anmälningsavgiften på 3500kr. När formuläret är ifyllt och anmälningsavgiften betald är du bekräftad anmäld.

Resterande del av resans kostnad betalas efter resans avslut.

Hur du tar dig hit?

Address:
Tostarödsvägen 44,
277 37 Kivik
Gården ligger 1950 meter från järnvägsövergången i Ravlunda.
När du kör sista biten på grusvägen så ser du en stor skylt på höger sida med texten: Rosenlund Gård

Några sista ord från oss

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller om vi kan hjälpa dig på något sätt. I samband med din anmälan får du också en inbjudan till en “sluten” fb grupp för oss som kommer med tillsammans på retreaten. Här kan du dela tankar och frågor med dina “gravidsystrar” och oss både innan och efter retreaten. 

 

Varmt välkomna!

Med värme

/ Anna och Lina

Citat från deltagare på tidigare retreater och kurser (från andra resemål)

Gravidyoga med Lina har hjälpt mig i båda mina graviditeter. Hon skapar en sån fin stund av närvaro med andra blivande mammor, ett rum av förtroende och kunskap som inte är så lättillgänglig i andra kanaler. Gravidyogan har hjälpt mig landa i min kropp, bli närvarande i kroppen istället för i tanken, släppa oro och få kontakt med bebis på ett annat sätt. Det är lugnt, skönt och kravlöst och förlossningsförberedande ❤ tack vare gravidyogan med Lina har jag känt mig så redo inför mina förlossningar och gått in i dem med oräddhet, spänning och styrka. Jag rekommenderar verkligen Yogamamma till alla gravida kvinnor – Anonym

 

För mig har den här resan varit en inspiration för att öppna upp mig för att komma närmare yogan. All erfarenhet, kunskap och verktyg jag fått under yogaklasserna tar jag med mig in i min vardag, på en nivå som passar mig. Jag känner en enorm glädje och tacksamhet att jag bjudit mig själv på den här resan och fått uppleva allt detta i den här vackra miljön. Och framförallt känner jag mig stolt över mig själv. Självkärlek. – Zeifa, 48 år

Resan har gett mig en fördjupning i min yogapraktik. Visat på bredden i yoga och berikat mig med många delar runt om den yoga som finns på mattan. Känt mig så hållen och trygg – alla känslor är ok och välkomna! – Anonym

Fantastisk resa! Systerskap, natur, mat, kropp, själ, svett, tårar, skratt, kunskap, lugn, vila, eftertanke, kultur. Ni har varit så stöttande och lyhörda och flexibla och kunniga och pedagogiska och proffsiga.

Välkomnande – utforskande – tillåtande – lärorik – trygg – trivsam – tekniskt tillgängligt – omsorgsfull – ärlig – varm – varsam – från Helene