Top
 

Norge i augusti 2019

Yogaretreat i magnifika Norge

10 – 17 augusti 2019

Namaste Norge!

Vi bjuder in till en härlig vecka med yoga och vandring bland magnifika berg i närheten av Stryn i västra Norge.

Retreaten genomsyras av dagliga yogaklasser, meditation, kontemplation och gemenskap.

En stor del av behållningen är förstås omgivningarna, som utöver bergen även inkluderar vattenfall, en glaciär, en fjord och en turkosblå sjö. Under dagarna finns gott om tid att utforska naturen då lunchen består av ett matpaket att ta med ut på tur. Vi har även tillgång till bastu och isbad. Det går såklart väldigt bra att bara luta sig tillbaka, njuta av den vackra utsikten, den klara luften och stillheten.

I bergen smakar mat extra bra och vår kock Frank tillagar vegetarisk mat med mycket kärlek som gör gott både för kropp och själ.

Dina yogalärare kommer att vara Yatra Yogaresors grundare Anna Asplund och Anna Sunesson. Vi erbjuder både lugnare och mer aktiva yogaklasser.

Våra dagar tillsammans

Vi går upp tillsammans och startar dagarna med skön yoga innan frukost. Om vädret tillåter gör vi delar av klassen ute, annars i den ljusa yogasalen med utsikt över bergen.

Efter yogan äter vi en fyllig brunch tillsammans och tillreder våra lunchpaket. Dagen är sedan fri till att utforska de magnifika omgivningarna, vila, basta eller kanske boka in en massage eller någon av alla de andra aktiviteterna centret och omgivningarna bjuder in till.
På eftermiddagen möts vi i ännu en lång skön yogaklass och sedan äter vi middag tillsammans. Några dagar kommer vi även ha andra klasser och samlingar under eftermiddagen. Detta kan vara klasser i yogafilosofi, teori, alignment, sharing eller andra ämnen.

Du kommer ha rum för både egentid, kontemplation och gemenskap. Cirka hälften av deltagarna på våra retreater brukar resa på egen hand och hitta sällskap under resan.

Yogacentret

Äntligen har vi hittat yogacentret vi längtat efter i Norge. Vårt yogacenter är en bergstation med klassiska norska hytter, där vårt yogiska värdpar Johanne och Frank byggt till en naturshala det vill säga en yogasal inbyggd i berget med stora fönster ut mot naturen. Vi befinner oss i den inre delen av Oldedalen i närheten av Stryn i västra Norge.

På detta sätt kan vi vara mitt i naturen, utan att kompromissa med komfort eller yoga-atmosfär.

Vi bor i dubbel- eller trippelrum i rymliga stugor med 2 – 3 sovrum i varje. Alla stugor har  dusch, toalett, kök och vardagsrum. De ligger två minuters gångväg från yogasalen, bastun och caféet där vi äter. Du kan också välja att ta med eget tält eller husbil.

Vi har även tillgång till en härlig bastu, kallt isbad och stengrottan där vi kan tända en eld på kvällen. Intill yogasalen finns ett café där du kan fika lite extra om du önskar.

Under retreaten kommer det även vara andra gäster på området, men naturen erbjuder gott om plats för egentid. I yogasalen och under våra aktiviteter är det bara vår grupp som samlas.

Maten

Maten som serveras under retreaten är vegetarisk och god för såväl kropp som själ. På centret äter vi brunch samt middag. I samband med frukosten kan du göra i ordning ditt egna lunchpaket att ta med ut under dagen.
Måltiderna serveras i caféet under yogasalen eller utomhus med vyer över vattenfall och berg.

Aktiviteter

Våra norska värdar delar gärna med sig av tips och sina smultronställen i omgivningarna. Du har möjlighet att vandra uppe bland bergen eller upp på glaciären, besöka en vacker turkosblå sjö, titta på vattenfall och gå på topptur. Du kan även hyra kajak eller bouldering-utrustning i närheten.

Datum

10 – 17 augusti 2019

Kostnad

Retreatens kostnad inklusive all yoga, boende, helpension, lakan, handduk, bastu, klimatkompensering med mera är 15900 kr. 

Boka och betala yogaretreaten innan den 15/3 och få 1000 kr early bird-rabatt (resans kostnad blir då 14900 kr).

Boende i egen husbil / tält ger 800 kr rabatt på resans pris.

I samband med din anmälan/förfrågan så skickar vi en PDF med mer praktisk information om platsen, vad som är bra att packa med mera.

Vi har ställt resegarantier till Kammarkollegiet. Detta ger dig skydd som resenär om resan blir inställd, avbruten eller om en arrangör går i konkurs.

Intresseanmälan gör du här (ej bindande)

Ja tack, jag vill gärna få Yatra yogaresors nyhetsbrev.

Resa

Du bokar själv din resa.

Vi tittar i skrivande stund på lösningar där vi kan resa miljövänligt tillsammans i minibuss. Vi återkommer med mer information om detta.

Du kan resa hit med tåg och buss, bil eller flyg. Vi kan ordna transfer från Stryn, Olden eller flygplatsen. Mer praktisk information runt detta skickas i samband med anmälan.

Yogan och dina lärare

Anna Sunesson och Anna Asplund är dina lärare i Norge. Vi är båda grundare till Yatra Yogaresor och har guidat retreater tillsammans sedan 2015. Med flera olika yogastilar och bred erfarenhet i ryggsäcken kan vi möta en bred grupp elever i både mjukare, mer aktiva kraftfulla och riktigt avslappnande yogaklasser, samt i meditation. Vi har båda yogat i ca 20 år, undervisat i 10 år och utbildar även blivande yogalärare. Vi önskar dela yoga som kommer från hjärtat och som kan inspirera till ett liv i mer harmoni. Under retreaten kan det även ingå element som pranayama (andningsövningar), japa (upprepande av mantra), intentionsbord, yogaanatomi och meditation, samt inspirera till hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil. Vi studerar även vedanta, klassisk vedisk filosofi; läran om att du är hel och komplett precis som du är.

Anna Sunesson undervisar främst i Hatha-, Sama-, Yin- och Restorative- yoga.
Anna Asplund undervisar främst dynamisk Hathayoga med inslag från Embodied flow och Anusara yoga, men även Medicinsk yoga och Yinyoga.

Varmt Välkomna!

/ Anna Sunesson och Anna Asplund

 

copyright samtliga bilder: Jean-Manuel Nadeau Photography www.jeanmanuelnadeau.com