Top
 

Kroatien augusti 2018

Förläng sommaren med oss i sköna Kroatien!

27 augusti – 2 september 2018

Namaste!

Yatra yogaresor med Anna Asplund och Anna Sunesson som arrangörer och lärare erbjuder nu också yogaresor till Kroatien. Närmare bestämt till den lilla byn Slatine på ön Ciovo i Adriatiska havet. Vi kommer njuta av dagliga yogaklasser tillsammans både på morgonen och eftermiddagen, däremellan kan du själv njuta av stranden och havet, vandra på de vackra kullarna, få massage eller bara ta det lugnt på yogacentret.

Vi – Anna och Anna –  finns här för er dygnet runt som guider och yogalärare. Vi möter dig där du är oavsett nivå och erfarenhet av yoga. Varmt välkomna att omfamna yogan och Kroatien med oss!

Yogacentret

Retreatcentret ligger ca 200 meter från havet, och ligger i en tillhörande ekologisk oas med blommor, frukter, grönsaker och örter, i utkanten av den lilla byn Slatine. En plats att slappna av på, ta hand om dig själv och njuta av yoga. Centret drivs av ett hjärtligt par – Sela och Srdan – som finns på plats hela tiden och lagar ljuvlig mat till oss. Centret är nystartat under 2016 och har plats för 16 personer.

Centret har 6 dubbelrum och 4 enkelrum uppdelat i 5 lägenheter á 60 – 70m2. Du delar kök och toalett med de andra i din lägenhet. Runt huset löper sammanhängande balkonger – vilket ger en luftig och skön känsla inomhus. Alla rum har air-condition och wifi finns på platsen.

Våra värdar finns på plats och kan hjälpa till med att ge information om ön de olika attraktioner som finns att tillgå som tex båtturer, taxi och cykeluthyrning.

 

Yogasalen

Yogasalen är i ett eget hus med öppna väggar mot trädgården. Den har plats för 20 personer. Yogamattor, block, remmar, kuddar och filtar finns att låna till alla.  

Maten

Tillsammans äter vi en härlig frukostbrunch efter morgonyogan, och en vegetarisk buffé på kvällen. Det som finns att tillgå i den egna ekologiska odlingen används till matlagningen. Om du vill äta något eget under dagen finns mysiga restauranger i byn, och en lokal mataffär för för frukt, snacks eller att tillreda något enkelt eget i lägenheten.

 

Massage

En 60 minuters aromaterapi massage ingår i resans kostnad. Det finns även möjlighet att boka fler behandlingar.

 

Klimat

Månadsskiftet augusti / september är en skön tid vid Adriatiska havet. Det har svalnat av något efter de hetaste sommarmånaderna, men är fortfarande soligt och varmt både i luften och havet.

 

Våra dagar tillsammans

Vi går upp tillsammans och för skön yoga innan frukost. Flera av morgnarna möter vi dagen och soluppgången nere vid stranden. Under dagen har vi ledig tid med möjlighet till sol och bad, promenader både i byn och naturen, samt massage. För er som vill finns möjlighet till utflykter som till exempel en båttur ut till öar i det Adriatiska havet. Vi möts igen i yogasalen innan middagen med ännu en lång yogaklass tillsammans. Några av kvällarna möts vi i meditation eller annan lugnare aktivitet.

Datum

måndag 27 augusti – söndag 2 september 2018

Kostnad

Kostnad
Retreatens kostnad inklusive all yoga, boende, mat och flygtransfer är TOTALT 9900 kr / 8900 kr (med early bird rabatt). Summan kan variera något beroende av Eurons kurs.

Dessa 9900 / 8900kr är uppdelat i två olika poster enligt nedan:
*Retreaten (arrangemang, info, yoga och meditation) kostar 6400 (5400 med Early Bird rabatt) kr. Denna summa betalas direkt till Yatra yogaresor vid anmälan. Delbetalning kan arrangeras på förfrågan.
*Boende, mat (frukostbuffé och middag) och flygtransfer kostar 350 € / ca 3500 kr. Detta betalas och bokas separat till centret: rokasa.saric@gmail.com (skriv på engelska till Srdan). Det är mycket viktigt att du bokar ditt boende samtidigt som du anmäler dig till retreaten.

Boka och betala yogaretreaten innan den 1 april och få 1000 kr early bird-rabatt.

Enkelrumstillägg är möjligt för 100€ (i mån av plats).

Intresseanmälan gör du här (ej bindande)

Ja tack, jag vill gärna få Yatra yogaresors nyhetsbrev.

Utflykter

Vi rekommenderar att ni ser detta i första hand som en retreat med dig själv där du går in djupare i avslappning och lugn. Yogasalen finns tillgänglig hela dagen för yoga och meditation med mera.

Runt omkring Ciovo finns både havet med härliga stränder och möjighet till vackra vandringsturer i naturen. Men vill du så finns olika utflykter att göra i området omkring, dessa kan organiseras på plats. Det går lokal-färjor för 20 – 30 kr till de gamla vackra städerna Split och Trogir. Om ni är en liten grupp som vill gå samman så går det även möjligt att boka privata segelbåtar och åka ut till andra öar i Adriatiska havet. Exempel på resor är blå grottan och blå lagunen eller en tur till Krka Nationalpark med vattenfall och grottor. Det finns också möjlighet att rida i närheten där vi bor.

 

Resa

Från Stockholm och Köpenhamn går bra direktflyg med SAS och Norwegian.

Hittar du andra bra biljetter får du gärna tipsa oss, så kan vi tipsa andra resenärer.

 

Dina lärare

Anna Sunesson och Petra Kalla är dina yogalärare på plats i Slatine. Anna S har  guidat retreater med Yatra Yogaresor på Bali och i Kroatien sedan 2015. Nytt för 2018 är att vi välkomnar Petra Kalla i teamet. Med hennes djupa kunskap och yoga och människokroppen i kombination med varma hjärta och önskan om välgång för alla kan vi inte tänka oss en bättre yogalärare att bjuda in i vårt team.

Vi har tillsammans en bred erfarenhet av yoga där vi båda yogat i 15-20 år i olika stilar, har ett flertal utbildningar i ryggsäcken och idag även undervisar på yogalärar-utbildningar. Därför kan vi möta en bred grupp elever, både i mjukare och aktivare yogaklasser. De stilar som vi kommer att utforska under vår vecka tillsammans är mjukare (sama) och aktivare hatha-yoga, samt yin- och restorative yoga. Vi kommer även att introducera er till element som pranayama (andningsövningar), japa (upprepande av mantra), yogaterapi och meditation samt inspirera till hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil.  Vi studerar också båda yogaskrifter och vedanta – läran om att du är hel och komplett som du är.

Varmt Välkomna!

/ Anna & Petra