Yogaresa till Bali

6-15 februari

Välkommen med på en 10-dagars yogaresa till tropiska Bali med djungelvandring

6 – 15 februari 2023

Namaste!

Välkommen med på en yogaretreat i tropisk värme och grönska där vi både går djupt med yoga och njuter Balis magi.

Med ett balanserat tempo njuter vi av dagliga yogaklasser, serveras hälsosam mat, slappnar av i härligt boende både vid havet och i yogameckat Ubud,  inspireras av utflykter till djungel och tempel, får sköna spa-behandlingar och badar i 30-gradigt hav.

Du är omhändertagen från att du landar med flyget tills du åker hem och allt som sker på Bali ingår i priset*. Slappna av – vi tar hand om dig!  

Vi börjar resan i lugnt tempo på ett retreatställe med egen strandlinje vid Balis östra kust. Här startar vi dagarna med solhälsningar på ett trädäck vid havet, landar och tar hand om oss och yogar tillsammans flera gånger om dagen i en pampig yogasal och kan bada, sola och vila ut efter flygresan.

Resans andra halva spenderar vi i det anrika och tempeltäta yogameckat Ubud. Vi bor på ett lugnt retreatcenter med lummig trädgård, pool och eget spa. Samtidigt är vi bara 5 minuters promenad från Ubuds rika utbud av butiker, restauranger, tempel, tropisk skog med apor och mycket mera. Under resan gör vi utflykter till bland annat renande vattentempel, vandrar till vattenfall, får spa-behandlingar och avnjuter Balis godaste raw food choklad. Vi reser tillsammans i en grupp på max 20 personer. Resans gyllene tråd är dagliga yogaklasser med oss.

På denna resan välkomnar vi alla oavsett tidigare yoga-erfarenhet, du behöver inte vara någon “superyogi” på något vis, din kropp och ditt sinne är välkomna precis i den form de är.

När du landar på flygplatsen möts du med en stärkande kokosnöt av en vänlig taxichaufför, och fram tills resans slut kan du vila i ett program där allt ingår*: boende, mat, resor, massagebehandling, yoga och andra aktiviteter samt inträden vid utflykter. Vi miljökompenserar också din resa. Läs  mer om vår hållbarhetspolicy på hemsidan.

Vi – Anna och Ingela har mer än 15 års vana av att resa, yoga, äta och gå på spa på Bali. Vi finns här för er dygnet runt som guider och yogalärare. Vi har ett “team Bali” i form av lokala guider, chaufförer, kockar, boendepersonal och massöser som vi känt i många år och som vi känner oss trygga att jobba tillsammans med. Vi möter dig där du är i den form du är. Varmt välkomna att omfamna Bali med oss

Dag 1 – 6 vid havet i Mendira

Vi börjar resan i lugnare retreat-form till vågornas brus på Balis östra kust vid en liten sömnig by. Havet finns tillgängligt för bad dygnet runt, sol blandas med tropiska regn. Vi hyr hela retreatcentret och kan därför vila i att det bara är vår grupp som finns på plats. Centret har sin egen strandlinje och en yogasal med havsutsikt, där vi yogar och möts i andra aktiviteter flera gånger om dagen. Vi går upp med solen och gör andningsövningar och solhälsningar på en plattform över havet. Ni kommer alla få massage av världsklass utav våra begåvade balinesiska massöser.

Här finns korallrev som glädjande börjar växa tillbaka med fiskar och koraller i många färger. Vi bor i personligt konstnärliga bungalows och får traditionell balinesisk vegetarisk mat lagad till oss från den vänliga personalen.

Dag 7 – 10 i Ubud

Resans andra halva (4 nätter) befinner vi oss i Balis kulturella och andliga centrum Ubud. Här bor vi på en härlig yoga resort med pool, eget spa och stor lummig innergård. Vi bor i dubbelrum och yogasalen ligger på taket med utsikt över palmer och natur. Du hittar hit via en lummig bakgata nära stadens myller och utbud. Här varvar vi dagliga yogaklasser med olika aktiviteter. Flera måltider äter vi ute så att ni själva kan välja och ta del av Ubuds unika och läckra utbud av restauranger. Här kan vi äta god och hälsosam mat i världsklass såväl raw food som vegetariska smakupplevelser, internationell cuisine och traditionell Balinesisk matkultur. Vi kommer också tillsammans äta gemensamt på väl utvalda restauranger ett par måltider.

Vi kommer göra traditionella balinesiska ceremonier vid ett heligt vattentempel guidad av en balinesisk präst. Ritualerna görs även idag av balineserna och är en renande tradition. En ritual där du har möjlighet att låta vattnet skölja med sig det du är redo att släppa taget om. Ni ges också möjlighet att följa med svenska guiden Ingela på en vandring till magiska vattenfall, här kan du bada i dessa härliga kraftfulla vattendrag och se balis djungel på vägen till fots. Ta med kameran, det blir många fina bilder på vägen.

Vi har många års erfarenhet av Ubud så tipsar er gärna om tempel, dansuppvisningar, aktiviteter och platser att besöka, marknader, spa och restauranger samt glass-, juice- och chokladbarer.

Vilka är vi?

Anna Asplund och Ingela Borggren är dina guider och yogalärare på Bali. Vi har besökt / bott på Bali under 16 års tid. Sedan 7 år tillbaka ordnar vi gruppresor till Bali och bjuder igen in till en resa med våra absoluta Bali-favoriter.

Om att yoga med oss!

Vi har tillsammans en bred erfarenhet av yoga där vi yogat i 20 år i olika stilar för flertalet lärare. Därför kan vi möta en bred grupp elever, både i mjukare och aktivare yogaklasser. Vi kommer även att introducera er till element som , meditation, pranayama (andningsövningar) och mantra, samt inspirera till hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil även utanför yogamattan.

Anna Asplund undervisar flödande hathayoga, men även lugnare mediyoga och yinyoga. Hennes klasser är lekfullt fysiskt aktiva med inslag av teknik och utforskande av kroppen kopplat till närvaro och andning med inspiration från Anusarayoga och Embodied flow. Anna började yoga över 20 år sedan och har diverse lärarutbildningar i bagaget. Anna studerar även vedanta och tar sin barnmorske-examen i Januari.

“Yogans värld är så rik och mångfasetterad och i mina klasser önskar jag bjuda in till både fysiskt stärkande, läkande asanautövning och tekniker för djupare närvaro och lugn i kropp och sinne. Min önskan är att du helt och fullt ska kunna slappna av och bara vara dig själv och där – i flödet av yogan – uppleva djupare närvaro och självacceptans men också en starkare och mer tydlig kontakt med din fysiska kropps olika dimensioner. Jag önskar bjuda in till att “leva yoga” även utanför mattan, att möta livet som det är med ett öppet hjärta och omfamna hela spektrat av dig med respekt och ödmjukhet.

“Bali har en stark energi som berör mig djupt. Efter 17 års resor till denna magiska plats har det blivit ett andra hem för mig. Här finner jag alltid plats att ta hand om mig både själsligt och fysiskt, jag inspireras av den hängivna balinesiska kulturen som så självklart andas och lever i cykler vilket får mig som kvinna och människa att landa mjukare in i min egen cirkulära rytm.

Jag älskar de starka färgerna, den levande rituella vardagen, de tropiska frukterna och de galna skyfallen och alla fantastiska människor jag får möta. Jag älskar också alla vackra vänner och möjlighet att studera med unika lärare.”

Vid sidan om yogan studerar hon till barnmorske,  är tvåbarnsmamma och pusslar ihop livet kring dom små.

Ingela “Pinglan på Bali” Borggren anlände till Bali; “The Island of Gods”, redan 1999. Hon charmar oss alla med sina leenden, positiva attityd, härliga och samtidigt djupa yogaklasser, samt stora kunskap om Bali. Hon är med under resan som yogalärare, vän, och guide till den Balinesiska kulturen och även på natur/vattenfalls turen för er som vill. Ingela och hennes lokala team guidar in till Balis unika smultronställen; platser långt bortom turiststråken där det känns som om tiden stannat.

Ingela, även känd som Pinglan på Bali, lever ett spirituellt liv och studerar och undervisar sanskrit, vedisk chanting, yoga och ceremonier i över 15 år.

”Jag visste redan från början att det fanns något speciellt med Bali. De livsbejakande traditionerna, kulturen och andan fascinerade mig. Jag tror verkligen att Bali, med dess andliga väsen, har så mycket att dela med resten av världen.”

Ingelas livsvisdom och varma hjärta gör att hon kan finnas där för dig, genom tårar och rädsla likväl som skratt och tacksamhet. Med hennes trygga stöd får du uppleva Bali med alla sinnen. Efter en tur är det inte ovanligt att du känner dig lite lättare och ljusare inombords.

Vad är speciellt med oss?

Allt som erbjuds på Bali ingår*, från att du landar tills du åker hem:

  • dagliga yogaklasser
  • Anna och Ingela med stor erfarenhet av Bali och yoga är med hela tiden under resan, samt lokala guider vid utflykter.
  • Transport under hela resan inkl hämtning och lämning vid flyget.
  • En massage behandling ingår och möjlighet till fler spa-behandlingar till en liten kostnad.
  • 9 nätters boende i dubbelrum på två unika yogaretreat-center. Enkelrum går att boka i mån av plats mot en extra avgift.
  • Helpension*
  • Miljö-kompensering i form av att 10 träd/deltagare planteras runt Viktoriasjön i Afrika.
  • Utflykter och inträden**.

* Ca 3 – 5 måltider äter vi ute på restaurang. Räkna med ca 50 – 150 kr per måltid inkl fruktjuice och rå chokladtårta till efterrätt.

**Vattenfallsvandringen är frivillig och kostar 600 kr.

OBS!! Flygresan ingår inte i priset. En flygresa till Bali kostar cirka 7000 – 12 000 kronor.

Datum:

6 – 15 februari 2022

Pris:

17 900 kr.

Intresseanmälan gör du genom att skicka ett mail till: info@yatra-yogaresor.se

Du får vid anmälan ett formulär att fylla i direkt på nätet. Denna skickas sedan in elektroniskt till oss. Du får också en faktura på anmälningsavgiften på 8950 kr. När formuläret är ifyllt och anmälningsavgiften betald är du bekräftad anmäld.  Resterande del av resans kostnad betalas efter resans avslut.

Avbokningsregler

Vid avbokning av resa senast 45 dagar innan retreatens början, så kommer vi inte fakturera någon ytterligare kostnad men anmälningsavgiften betalas inte tillbaka. Vid avbokning 45 eller färre dagar innan retreatens början så kommer du faktureras på resterande del av retreatens kostnad. Om din plats fylls av någon annan så betalar vi tillbaka kostnaden minus en avgift på 3000 kr.

Du kan också ge din plats till någon annan efter godkännande från oss. Vid sjukdom (egen eller nära anhörig) nära inpå retreatens start, så brukar det finnas skydd för detta i en reseförsäkring.

Yatra Yogaresor är inte ansvariga för eventuella händelser som ligger utanför vår kontroll och så kallad Force Majeure. Detta omfattar till exempel naturkatastrofer, stängning av flygplatser, politiska förhållanden, sjukdomar (förutom Covid-19), civila stridigheter, olyckor eller misslyckande att utföra upplevelser av tredje part.

Speciella avbokningsregler pga Covid-19

Du får tillbaka hela anmälningsavgiften minus 500 kr om det på grund av Covid-19 finns restriktioner eller lagar som hindrar oss från att samlas i grupp. Vi stämmer av läget fortlöpande. Vi tar ett beslut på att ställa in retreaten senast 40 dagar innan retreatens början.

Om du behöver avboka på grund av att du eller någon du bor med får Covid-19 symptom nära inpå retreaten så får du tillbaka anmälningsavgiften minus en summa på 2000 kr. Vid avbokning pga Covid-19 behöver du skicka in ett positivt covid-test till oss som bevis. 

Bali

Februari är en underbar tid på Bali. Det är i slutet av regnperioden, vilket troligtvis innebär att flera av dagarna kan det regna några timmar. Oftast är fm soliga och sen kan det komma regn på senare em / kvällen. Det svalkande regnet och delvis molnig himmel är ett välkommet inslag i den tropiska värmen. Känslan efter ett Bali-regn är underbar, luften vibrerar av syre och klorofyll.

Du kommer sällan behöva mer än ett linne på kroppen.

Några sista ord från oss

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller om vi kan hjälpa dig på något sätt. I samband med din anmälan får du utförlig information över vad som är bra att veta inför en Bali-resa, som till exempel packlista, hur man på bästa sätt tar hand om sig, praktisk information kring landning och visum, hälsa och klimat.

Och VARMT välkomna, vi längtar!

Med värme

/ Anna Asplund och Ingela Borggren

Ord från deltagare på våra Bali-resor

Jag har haft fantastiska dagar med en underbar grupp och fantastiska Anna och Anna. En härlig kombo av lugn och avslappning och mer fysiskt ansträngande pass. Naturupplevelser och en möjlighet att lära känna Bali på ett helt unikt sätt. Anna och Anna är otroligt givmilda med allt de ger och skapar något alldeles extra. Jag känner mig otroligt berikad och full av intryck och har ett lugn i själen.

Anna och Anna, ni är helt makalöst bra på att få mig att känna mig sedd och hörd. Ni har också en obeskrivlig förmåga att få mig att se det fina i mig själv och att jag är älskvärd precis som jag är. Jag är så tacksam för att våra vägar möts. Resan har inneburit förutom fantastisk miljö, gemenskap och kärlek, en inre resa där jag får möta mina rädslor och tankar och utmana mig själv för att jobba mot ett liv med mer fred, harmoni och kärlek. Att jag dessutom får lära mig mer om och utvecklas i min fysiska yogapraktik är helt underbart bra. Tar med mig massor hem!

Jag har känt mig så trygg i Annornas omsorg, som genomsyrat allt de erbjudit oss alla. Tusen tack för all vacker, njutbar yoga. Ni är så fina förebilder för yogans vackra budskap.