Top
 

Bali äventyr 23 nov – 1 dec 2020

Välkommen på en 9-dagars yogaresa till tropiska Bali med yoga och äventyr

23/11 – 1/12, 2020

Läs nedan vår generösa avboknings-policy i samband med Covid-19!

Namaste

Välkommen på en yogaretreat i tropisk värme och grönska där vi både går djupt med yoga och utforskar Balis magi och gömda juveler. Vi färdas till fots, på cykel och i kanot genom vacker tropisk djungel. På denna resan fokuserar vi extra på Balis fascinerande natur och spenderar tre dagar bland majestätiska vattenfall, grönskande djungel, legendariska bergsområden och vackra sjöar och upptäcker på nära håll dessa vackra platser.

I ett balanserat tempo njuter vi av dagliga yogaklasser, gör utflykter, serveras hälsosam mat, slappnar av i härligt boende både vid 30-gradigt hav och svalare höjder med utsikt över berg och risfält med magiska solnedgångar. 

Du kan slappna av – vi tar hand om dig!  

Aktiviteter och klasser på denna retreat kommer att hållas på engelska. Vi – Ingela & Menik, finns här för er dygnet runt som guider och yogalärare. Ingela är svensk och talar gärna svenska utanför klasser och delar information på svenska om behov finns.Vi reser tillsammans i en grupp på max 20 personer. Resans gyllene tråd är dagliga yogaklasser med oss. 

På denna resa välkomnar vi deltagare med blandade erfarenheter av yoga. Är du ny med yoga rekommenderar vi att du yogar lite mer innan resan, går på klasser och gärna kombinerat med online-yoga till exempel via Yogobe (vid anmälan kan du få en kod för att yoga gratis i 30 dagar). Vi möter dig där du är, i den form du är.

När du landar på flygplatsen möts du med en stärkande kokosnöt av en vänlig taxichaufför, och fram till resans slut kan du vila i ett program där allt ingår – boende, mat, resor, yoga och alla utflykter på programmet. 

Yatra Yogaresor miljökompenserar också din resa. Läs gärna mer om vår hållbarhetspolicy på hemsidan.

Varmt välkomna att omfamna Bali med oss!

Dag 1 – 6 vid havet.

Vi börjar resan i lugnare retreat-form precis vid havet, i den charmiga lugna lilla byn Mendira. 

Vi går upp med solen och gör andningsövningar och solhälsningar på en plattform över havet. Yogan fortsätter sedan i en vacker öppen yogasal över matsalen med utsikt över hav och palmer med vackert trägolv. Fokus dessa första dagar är att landa mjukt på Bali, ta hand om oss, lära känna varandra samt yoga tillsammans minst två gånger om dagen.

Havet finns tillgängligt för bad dygnet runt. Centret har en helt egen strandlinje och här finns korallrev som glädjande börjar växa tillbaka med fiskar och koraller i många färger. Ta gärna med cyklop!

Vi bor i personligt konstnärliga bungalows som alla är olika i storlek och stil. Maten som serveras är tilllagad på plats av den vänliga personalen. Den är vegetarisk med typiska traditionella inslag av kryddor och smaker så att du får en känsla för Balis matkultur. 

Slutet av november är en underbar tid på Bali. Det är torrt det flesta dagarna med enstaka regnskurar kvällstid. Det svalkande regnet och delvis molnig himmel är ett välkommet inslag i den tropiska värmen. Känslan efter ett Bali-regn är underbar, luften vibrerar av syre och klorofyll.

Du kommer sällan behöva mer än ett linne på kroppen första delen av yogaretreat. Uppe på svalare höjder kan en vindjacka vara behövligt på kvällskvisten. 

Dag 6 – 9 i bergslandskap

Efter våra lugna dagar vid havet, så fortsätter vi vår resa upp mot bergen. Vi slingrar igenom de traditionella byarna och skiftande natur och anländer tillslut på bergsplatåer, med heliga sjöar och tropisk regnskog. 

Här uppe i bergen spenderar vi de sista tre dagarna. Vi bor på ett lugnt retreatcenter i Bungalows och traditionella hus med utsikt över spektakulära risterrasser och plantager i Munduk. Vi yogar i en 8-kantig yogasal utan väggar med full panorama-utsikt över fält och berg, om du har tur kan du se hela vägen ner till havet. Vid regn finns även en inomhus-yogasal.

Från Munduk utgår våra två utflykter –  vattenfalls vandring och cykeltur med kanotfärd. Yatra är ett ord på sanskrit som betyder “helig resa” och här har vi verkligen chansen att genom Balis otroliga natur få möta oss själva.

Under turerna serveras du vällagade måltider som är förberedda av vårt eget team. Maten är tillagad av ekologiska ingredienser, varav mycket är odlat i vår egen trädgård. På så sätt ser vi också till att alla våra ingredienser är ekologiska och inte skadar varken dig eller Moder Jord.

Vattenfallsvandring

Första äventyret är en pampig djungelvandring. Här vi får chansen att bada i flera vattenfall och lära oss om växtligheten i djungeln av de lokala guiderna. Vi utforskar kryddnejlika och kaffeplantager, hittar tropiska frukter i deras naturliga livsmiljö och besöker dolda grottor. Vi går på stigar, klättrar på stenar och tar oss fram genom tropisk växtlighet full av prana (livskraft).

Alla vattenfall har sin unika formation – vid en del av dem har vattnet färdats genom klippor, stenar, träd och hittat sin egen väg i landskapet. Vattenfallen kommer i perfekta intervall, ofta precis när man behöver lite avkylning och tid att pausa. Det är en mycket speciell känsla att duscha i rent källvatten som faller från mörkgröna klippor, medans sången från vinden, syrsor och fåglar susar genom träden.

Tvillingsjöarnas cykeltur med kanotfärd

Nästa morgon äter vi en tidig frukost och gör oss redo för fler äventyr. Första stoppet är vid den lokala marknaden där du får möjlighet att provsmaka flera olika tropiska frukter.

Vid tvillingsjöarna står sedan våra mountainbikes och väntar på oss. Efter en säkerhetsgenomgång, så är det dags för en dag på cykel i vild och orörd natur. Vi följer sjökanten och slingrar oss fram genom små skogsstigar. På vägen stannar vi till vid uråldriga tempel, och får förklarat de mytologiska och legendariska berättelserna om den heliga sjön. Vid ett av templen bjuds du in till att vara med på en balinesisk / hinduisk ceremoni. 

Alla dessa ritualer görs även idag av Balineserna och är för dem en renande tradition. För dig kan det bli en ritual där du har möjlighet att släppa taget om det du inte längre behöver.

Som avslutning väntar de traditionella utgrävda kanoterna ‘Pedau’ på oss. Vi kommer sakta glida genom omgivningarna på spegelblankt vatten i denna vackra sjö. Du kan luta dig tillbaka, andas lugnt och ta in dagens upplevelser. 

Om att yoga med oss!

Vi har tillsammans en bred erfarenhet av yoga där vi båda yogat i ca 20 år i olika stilar för flertalet lärare. Därför kan vi möta en bred grupp elever, både i mjukare och aktivare yogaklasser. Vi kommer även att introducera er till element som , meditation, pranayama (andningsövningar) och mantra, samt inspirera till hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil även utanför yogamattan.

Ingela Borggren

Ingela anlände till Bali “The Island of Gods”  1999 som reseledare, och är sedan dess bosatt på Bali. Hon är även känd som Pinglan på Bali och är grundare av yogastudion Under the Banyantree i Ubud, Bali. 

De senaste 15 åren har hon undervisat yoga på olika platser runt om i världen, framförallt vid Norska Idrotts Akademin på Bali. Hon har diverse lärarutbildningar i bagaget – bland annat Sivananada, Atma Vikasa och Samayoga. Hon lever ett spirituellt liv och studerar och undervisar sanskrit, vedisk chanting, yoga och ceremonier. Hennes klasser kombinerar långsam rörelse med ett djupt värde för att finna sin egna läkande intuition, som bygger på kärlek till sig själv. 

“ Jag är så otroligt tacksam för alla verktyg yoga har gett mig, och något jag älskar att dela med mig av.  Utöver det, så är det en privilegium att få dela med mig bland Balis andliga miljö, som jag kallar hem. En magisk ö som jag vet har så mycket att dela med sig av till världen.  En sak jag har lärt mig under åren är att Bali ger dig exakt det du behöver. Bagaget hem är fyllt med mer än bara saker. 

Bali ger oss förutsättningar att få djupare insikt vad yoga handlar om. Genom yoga vill jag ge dig möjlighet att utforska denna inneboende stillhet, både på det fysiska och andliga planet. Genom yogan kan du få kunskap – som jag brukar kalla essentiella nycklar – i livet. Med dessa redskap får du en mer essentiell, hälsosam, lekfull, kreativ, tacksam och kärleksfull närvaro i relationen med sig själv, andra och det som händer i omgivningen.“

Menik Suyani

Menik är född- och lever på Bali. Hon är leg. läkare och har arbetat på ett internationellt sjukhus sedan 2015. Menik står stadigt i egen yogapraktik sedan 6 år tillbaka då hon påbörjade yogastudier med Ingela. Hon insåg snabbt att yoga är så mycket mer än en fysisk aktivitet, att den också ger oss redskap för att bygga en stark grund för livet i stort. Nu har hon bestämt sig för att prioritera yoga i större skala och vi är så glada att ha henne med oss.

Menik delar med sig av sin djupa kunskap om ön och Balis rika mångfacetterade kultur, som är en självklar del av hennes liv. Redan som liten flicka satt hon vid kvinnornas sida, fick lära sig de olika traditionerna och bönerna och vad de olika elementen symboliserar.

“As a balinese woman, I have great privilege to immerse myself in karma yoga, bhakti yoga, meditation, tapas and offerings as a natural integrated part of my life. Bali is truly a beautiful and spirit-filled island. 

 

I officially enrolled in my first yoga class back in January 2015 in order to seek a balance between long hours work as a medical doctor in hospital and self-love practice. It was a totally rewarding experience, not only on a physical level but it also gave me a sense of tranquility when I surrender in Savasana. Since then yoga has become an important part of my life. I practice yoga at home as my regular morning routine or practice collectively in various yoga shalas in Bali. When I look back, I am so amazed how far I have come on this self-inquiry journey.

My Sama Yoga yoga teacher training is another life changing journey which gave me dozens of opportunities to grow spiritually. It did not take long to realize that I have a big passion to share the wisdom of yoga not only through regular yoga classes but also in yoga teacher training courses in Bali as one of the head teachers. The styles of yoga that I teach are hatha flow, yin yoga, yin-yang yoga and prenatal yoga.

I am grateful to have the opportunity to share the combined knowledge of western medicine and the ancient wisdom of yoga during this beautiful retreat with Yatra yoga.”

Vad är speciellt med oss?

Allt som erbjuds på Bali ingår i resan, från att du landar tills att du åker hem:

  • dagliga yogaklasser
  • Ingela och Menik med stor erfarenhet av Bali och yoga är med hela tiden under resan, samt lokala guider vid utflykter.
  • Transport under hela resan inkl hämtning och lämning vid flyget.
  • 8 nätters boende på två unika boenden i dubbelrum. Enkelrum går att boka i mån av plats mot en extraavgift.
  • Helpension
  • Miljö-kompensering i form av att 10 träd/deltagare planteras runt Viktoriasjön i Afrika.

OBS!! 

Flygresan ingår inte i priset. En flygresa till Bali kostar cirka 6000 – 9000 kronor.

En måltid äter vi själva ute på restaurang. Räkna med ca 50 – 150 kr per måltid 

yatra yogaresor bali ingela 336

Datum

23 november  – 1 december 2020

Pris

16 900 kr.

*Early bird* –  Betala halva resan innan 15 augusti 2020 och få 1000 kr rabatt på resans pris (som då blir 15 900 kr).

Intresseanmälan gör du här (ej bindande)

Ja tack, jag vill gärna få Yatra yogaresors nyhetsbrev.

 

Du får vid anmälan ett formulär att fylla i direkt på nätet. Denna skickas sedan in elektroniskt till oss. Du får också en faktura på anmälningsavgiften på 7950 kr. När formuläret är ifyllt och anmälningsavgiften betald är du bekräftad anmäld.

Resterande del av resans kostnad betalas efter resans avslut.


Avbokningsregler pga Covid-19

Du får tillbaka hela anmälningsavgiften om det på grund av Covid-19 (“Coronaviruset“) på grund av rekommendationer från Folkhälsomyndigheten inte är lämpligt / finns rekommendationer att vi inte bör samlas i grupp. Vi stämmer av läget igen senast i mitten av oktober.

Detsamma gäller om du eller någon du har nära kontakt med får Covid-19 symptom, och ditt försäkringsbolag inte täcker det (eller om det finns en självrisk så täcker vi den). 

 

Avbokningsregler i övriga fall

Vid avbokning av resa senast 30 dagar innan retreatens början, så kommer vi inte fakturera någon ytterligare kostnad men anmälningsavgiften betalas inte tillbaka. Vid avbokning 30 eller färre dagar efter retreatens avslut så kommer du faktureras på resterande del av retreatens kostnad. Om din plats fylls av någon annan så betalar vi tillbaka kostnaden minus en avgift på 3000 kr.

Du kan också ge din plats till någon annan efter godkännande från oss. Vid sjukdom (egen eller nära anhörig) nära inpå retreatens start, så brukar det finnas skydd för detta i en reseförsäkring.

Yatra Yogaresor är inte ansvariga för eventuella händelser som ligger utanför vår kontroll och så kallad Force Majeure. Detta omfattar till exempel naturkatastrofer, stängning av flygplatser, politiska förhållanden, sjukdomar, civila stridigheter, olyckor eller misslyckande att utföra upplevelser av tredje part.

Några sista ord från oss

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller om vi kan hjälpa dig på något sätt. I samband med din anmälan får du utförlig information över vad som är bra att veta inför en Bali-resa, som till exempel packlista, hur man på bästa sätt tar hand om sig, praktisk information kring landning och visum, hälsa och klimat. Vi finns med hela vägen, från att du anmäler dig och under hela resan även utanför yogaklasserna.

Och VARMT välkomna, vi längtar!

Med värme

/ Ingela, Menik och Yatra team

 

 

Röster från tidigare deltagare ( från andra resor och utbildningar):  

Citat från Ingela

“The mountainbike trek/temple visit was a truly unique experience. I felt so safely guided by the organization with lots of care and could enjoy the amazing landscapes and remote areas which show the true beauty of this island. Breathtaking views and the temple visit was the highlight with its atmosphere of the deep devotion of Bali people. The energy at the waterfalls/temple was so powerful and magic and we were guided lovingly through the rituals explained patiently by the guides. A true insight into Bali culture! Gratitude and joy last on from this day, unforgettable!” 

– Susanne Taucher

“Looking at these majestic waterfalls and swimming in the natural pools in this untouched area took my breath away. There are very few places on earth that are this magical. After the third waterfall I was overwhelmed by a strange unknown feeling. I felt the heartbeat of mother earth’s chest. I promised myself to never ever let her down. Hurting the earth is hurting ourselves. At these magical places these words were suddenly obvious and not just simple words to be spoken or understood, but experienced! Thank you for the wonderful experience.”

– Kamilla Gyorgy

 

Citat från menik:

Dear Menik,

I just wanted to let you know how much I appreciated and really valued having you as a teacher during last month’s YTT at PONO. It was such a transformational experience for me and in many ways it met, then exceeded what I was hoping to learn. I think you are a wonderful asset to the teaching team and we were very lucky to have such a knowledgeable, committed and inspiring yogi to learn from. The anatomy information is really important for students to understand. I wish I could have had more time to get some of those fundamental concepts deeply ingrained.  However, I’m grateful for all that you enlightened us on regarding anatomy in asana alignment. Your kindness and patience as a teacher were truly a gift and you were very generous with your time and support of our efforts.  

Most of all, I was deeply moved and inspired by your singing – during class teaching us mantras and at the juice bar downstairs also! I will never forget your lovely voice floating around us and I’m thrilled to have learned the Surya Namaskar mantra from you. I promise to slow down and sing it even more intentionally going forward!

Thank you for sharing your bright spirit, warmth and general yogi awesomeness with us all. You are an incredible teacher and I am honoured to have been your student.

Wishing you all the very very best and I hope our paths will cross again one day soon!

/ Joy