Top
 

Bali – februari 2023

Välkommen med på en 10-dagars yogaresa till tropiska Bali med djungelvandring 

6 – 15 februari 2023

Namaste!

Välkommen med på en yogaretreat i tropisk värme och grönska där vi både går djupt med yoga och njuter Balis magi.
Med ett balanserat tempo njuter vi av dagliga yogaklasser, serveras hälsosam mat, slappnar av i härligt boende både vid havet och i yogameckat Ubud,  inspireras av utflykter till djungel och tempel, får sköna spa-behandlingar och badar i 30-gradigt hav.
Du är omhändertagen från att du landar med flyget tills du åker hem och allt som sker på Bali ingår i priset*. Slappna av – vi tar hand om dig!  

Vi börjar resan i lugnt tempo på ett retreatställe med egen strandlinje vid Balis östra kust. Här startar vi dagarna med solhälsningar på ett trädäck vid havet, landar och tar hand om oss och yogar tillsammans flera gånger om dagen i en pampig yogasal och kan bada, sola och vila ut efter flygresan.

Resans andra halva spenderar vi i det anrika och tempeltäta yogameckat Ubud. Vi bor på ett lugnt retreatcenter med lummig trädgård, pool och eget spa. Samtidigt är vi bara 5 minuters promenad från Ubuds rika utbud av butiker, restauranger, tempel, tropisk skog med apor och mycket mera. Under resan gör vi utflykter till bland annat renande vattentempel, vandrar till vattenfall, får spa-behandlingar och avnjuter Balis godaste raw food choklad. Vi reser tillsammans i en grupp på max 20 personer. Resans gyllene tråd är dagliga yogaklasser med oss.

På denna resan välkomnar vi alla oavsett tidigare yoga-erfarenhet, du behöver inte vara någon “superyogi” på något vis, din kropp och ditt sinne är välkomna precis i den form de är.

När du landar på flygplatsen möts du med en stärkande kokosnöt av en vänlig taxichaufför, och fram tills resans slut kan du vila i ett program där allt ingår*: boende, mat, resor, massagebehandling, yoga och andra aktiviteter samt inträden vid utflykter. Vi miljökompenserar också din resa. Läs  mer om vår hållbarhetspolicy på hemsidan.

Vi – Anna och Anna har mer än 15 års vana av att resa, yoga, äta och gå på spa på Bali. Vi finns här för er dygnet runt som guider och yogalärare. Vi har ett “team Bali” i form av lokala guider, chaufförer, kockar, boendepersonal och massöser som vi känt i många år och som vi känner oss trygga att jobba tillsammans med. Vi möter dig där du är i den form du är. Varmt välkomna att omfamna Bali med oss!

Dag 1 – 6 vid havet i Mendira

Vi börjar resan i lugnare retreat-form till vågornas brus på Balis östra kust vid en liten sömnig by. Havet finns tillgängligt för bad dygnet runt, sol blandas med tropiska regn. Vi hyr hela retreatcentret och kan därför vila i att det bara är vår grupp som finns på plats. Centret har sin egen strandlinje och en yogasal med havsutsikt, där vi yogar och möts i andra aktiviteter flera gånger om dagen. Vi går upp med solen och gör andningsövningar och solhälsningar på en plattform över havet. Ni kommer alla få massage av världsklass utav våra begåvade balinesiska massöser.

Här finns korallrev som glädjande börjar växa tillbaka med fiskar och koraller i många färger. Vi bor i personligt konstnärliga bungalows och får traditionell balinesisk vegetarisk mat lagad till oss från den vänliga personalen.

Dag 7 – 10 i Ubud

Resans andra halva (4 nätter) befinner vi oss i Balis kulturella och andliga centrum Ubud. Här bor vi på en härlig yoga resort med pool, eget spa och stor lummig innergård. Vi bor i dubbelrum och yogasalen ligger på taket med utsikt över palmer och natur. Du hittar hit via en lummig bakgata nära stadens myller och utbud. Här varvar vi dagliga yogaklasser med olika aktiviteter. Flera måltider äter vi ute så att ni själva kan välja och ta del av Ubuds unika och läckra utbud av restauranger. Här kan vi äta god och hälsosam mat i världsklass såväl raw food som vegetariska smakupplevelser, internationell cuisine och traditionell Balinesisk matkultur. Vi kommer också tillsammans äta gemensamt på väl utvalda restauranger ett par måltider.

Vi kommer göra traditionella balinesiska ceremonier vid ett heligt vattentempel guidad av en balinesisk präst. Ritualerna görs även idag av balineserna och är en renande tradition. En ritual där du har möjlighet att låta vattnet skölja med sig det du är redo att släppa taget om. Ni ges också möjlighet att följa med svenska guiden Ingela på en vandring till magiska vattenfall, här kan du bada i dessa härliga kraftfulla vattendrag och se balis djungel på vägen till fots. Ta med kameran, det blir många fina bilder på vägen.

Vi har många års erfarenhet av Ubud så tipsar er gärna om tempel, dansuppvisningar, aktiviteter och platser att besöka, marknader, spa och restauranger samt glass-, juice- och chokladbarer.

Vilka är vi?

Anna och Anna är dina guider och yogalärare på Bali. Vi har besökt och bott på Bali under 16 års tid. Sedan 7 år tillbaka ordnar vi gruppresor till Bali och bjuder igen in till en resa med våra absoluta Bali-favoriter.

Om att yoga med oss!

Vi har tillsammans en bred erfarenhet av yoga där vi båda yogat i över 20 år i olika stilar för flertalet lärare. Därför kan vi möta en bred grupp elever, både i mjukare och aktivare yogaklasser. Vi kommer även att introducera er till element som , meditation, pranayama (andningsövningar) och mantra, samt inspirera till hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil även utanför yogamattan.

Anna Sunesson är Sama- och Yin- och Restorative- yogalärare samt utbildad inom yogaterapi. Hennes samayoga-klasser har ett mjukt och varmt flöde med klassiska yogapositioner som bas, och guidar ner till djupa andetag. Anna undervisar intuitivt och är närvarande med sina elevers behov i centrum. Hennes yogaresa började för 18 år sedan i Indien studerar även vedanta och sanskrit och har en bakgrund i buddhistisk meditation.

“Idag undervisar jag en yoga som på ett mjukt men effektivt sätt tar hand om både kropp och sinne, samt både bygger upp och stressar av. Men jag ser också värdet av att guida in till hjärtat och magcentrat. Hjärtat för att hitta vilan i att vi är bra nog som vi är. Magen för att det finns en sån kraft att hitta där till riktning i livet.

Jag kan ärligt säga att yoga har gjort en stor skillnad för mig. För varje år som går kan jag mer slappna i kroppen och mig själv, och vila i tillvaron som den är – också när den inte bara är sammetslen. Den kunskapen och insikten hoppas jag kunna dela med mig av.”

“Det är ett privilegium att få spendera tid på Bali. Varje år blir min kärlek större för den vänliga, generösa, kreativa och djupt spirituella kulturen. Bali är en plats där jag verkligen fyller på, det är enkelt att ta hand om mig både med mat, studier och praktik. Jag älskar skönheten, värmen, människorna, blommorna och all tropisk frukt och grönska. En favorit är att kliva in i de naturliga duscharna i vatten-templen, och känna kraften och reningen där.”

Vid sidan om yogan är Anna en passionerad ekologisk trädgårdsmästare.

Anna Asplund undervisar flödande hathayoga, men även lugnare mediyoga och yinyoga. Hennes klasser är lekfullt fysiskt aktiva med inslag av teknik och utforskande av kroppen kopplat till närvaro och andning med inspiration från Anusarayoga och Embodied flow. Anna började yoga över 20 år sedan och har diverse lärarutbildningar i bagaget. Anna studerar även vedanta och tar sin barnmorske-examen i Januari.

“Yogans värld är så rik och mångfasetterad och i mina klasser önskar jag bjuda in till både fysiskt stärkande, läkande asanautövning och tekniker för djupare närvaro och lugn i kropp och sinne. Min önskan är att du helt och fullt ska kunna slappna av och bara vara dig själv och där – i flödet av yogan – uppleva djupare närvaro och självacceptans men också en starkare och mer tydlig kontakt med din fysiska kropps olika dimensioner. Jag önskar bjuda in till att “leva yoga” även utanför mattan, att möta livet som det är med ett öppet hjärta och omfamna hela spektrat av dig med respekt och ödmjukhet.

“Bali har en stark energi som berör mig djupt. Efter 17 års resor till denna magiska plats har det blivit ett andra hem för mig. Här finner jag alltid plats att ta hand om mig både själsligt och fysiskt, jag inspireras av den hängivna balinesiska kulturen som så självklart andas och lever i cykler vilket får mig som kvinna och människa att landa mjukare in i min egen cirkulära rytm.

Jag älskar de starka färgerna, den levande rituella vardagen, de tropiska frukterna och de galna skyfallen och alla fantastiska människor jag får möta. Jag älskar också alla vackra vänner och möjlighet att studera med unika lärare.”

Vid sidan om yogan studerar hon till barnmorske,  är tvåbarnsmamma och pusslar ihop livet kring dom små.

Ingela “Pinglan på Bali” Borggren

Under resan kommer ni även att möta sprudlande Ingela och hennes team av lokala guider. Hon bor på Bali sedan många år och har en unik förståelse för och kunskap om dess samhälle och kultur. Tillsammans med Bruce från Bali och deras team guidar hon nu besökare att hitta till det äkta och traditionella Bali. Hon är den som tar med oss till vattentemplet och på vattenfallsvandringen.

 

Vad är speciellt med oss?

Allt som erbjuds på Bali ingår*, från att du landar tills du åker hem:

  • dagliga yogaklasser
  • Anna och Anna med stor erfarenhet av Bali och yoga är med hela tiden under resan, samt lokala guider vid utflykter.
  • Transport under hela resan inkl hämtning och lämning vid flyget.
  • En massage behandling ingår och möjlighet till fler spa-behandlingar till en liten kostnad.
  • 9 nätters boende i dubbelrum på två unika yogaretreat-center. Enkelrum går att boka i mån av plats mot en extra avgift.
  • Helpension*
  • Miljö-kompensering i form av att 10 träd/deltagare planteras runt Viktoriasjön i Afrika.
  • Utflykter och inträden**.

* Ca 3 – 5 måltider äter vi ute på restaurang. Räkna med ca 50 – 150 kr per måltid inkl fruktjuice och rå chokladtårta till efterrätt.

**Vattenfallsvandringen är frivillig och kostar 600 kr.

OBS!! Flygresan ingår inte i priset. En flygresa till Bali kostar cirka 6000 – 9000 kronor.

Datum:

6 – 15 februari 2022

Pris:

17 900 kr.

*Early bird* –  Betala halva resan innan 15/9 2022 och få 1000 kr rabatt på resans pris (som då blir 16 900 kr).

Intresseanmälan gör du här (ej bindande)

Ja tack, jag vill gärna få Yatra yogaresors nyhetsbrev.

Du får vid anmälan ett formulär att fylla i direkt på nätet. Denna skickas sedan in elektroniskt till oss. Du får också en faktura på anmälningsavgiften på 8950 kr. När formuläret är ifyllt och anmälningsavgiften betald är du bekräftad anmäld.  Resterande del av resans kostnad betalas efter resans avslut.

Avbokningsregler pga Covid-19

Du får tillbaka hela anmälningsavgiften minus 500 kr om det på grund av Covid-19 finns restriktioner eller lagar som hindrar oss från att samlas i grupp. Vi stämmer av läget fortlöpande. Vi tar ett beslut på att ställa in retreaten senast 40 dagar innan retreatens början.

Om du behöver avboka på grund av att du eller någon du bor med får Covid-19 symptom nära inpå retreaten så får du tillbaka anmälningsavgiften minus en summa på 2000 kr. Vid avbokning pga Covid-19 behöver du skicka in ett positivt covid-test till oss som bevis. 

Avbokningsregler i övriga fall

Vid avbokning av resa senast 45 dagar innan retreatens början, så kommer vi inte fakturera någon ytterligare kostnad men anmälningsavgiften betalas inte tillbaka. Vid avbokning 45 eller färre dagar innan retreatens början så kommer du faktureras på resterande del av retreatens kostnad. Om din plats fylls av någon annan så betalar vi tillbaka kostnaden minus en avgift på 3000 kr.

Du kan också ge din plats till någon annan efter godkännande från oss. Vid sjukdom (egen eller nära anhörig) nära inpå retreatens start, så brukar det finnas skydd för detta i en reseförsäkring.

Yatra Yogaresor är inte ansvariga för eventuella händelser som ligger utanför vår kontroll och så kallad Force Majeure. Detta omfattar till exempel naturkatastrofer, stängning av flygplatser, politiska förhållanden, sjukdomar (förutom Covid-19), civila stridigheter, olyckor eller misslyckande att utföra upplevelser av tredje part.

Bali

Februari är en underbar tid på Bali. Det är i slutet av regnperioden, vilket troligtvis innebär att flera av dagarna kan det regna några timmar. Oftast är fm soliga och sen kan det komma regn på senare em / kvällen. Det svalkande regnet och delvis molnig himmel är ett välkommet inslag i den tropiska värmen. Känslan efter ett Bali-regn är underbar, luften vibrerar av syre och klorofyll.

Du kommer sällan behöva mer än ett linne på kroppen.

Några sista ord från oss

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller om vi kan hjälpa dig på något sätt. I samband med din anmälan får du utförlig information över vad som är bra att veta inför en Bali-resa, som till exempel packlista, hur man på bästa sätt tar hand om sig, praktisk information kring landning och visum, hälsa och klimat.

Och VARMT välkomna, vi längtar!

Med värme

/ Anna Asplund och Anna Sunesson

Röster från tidigare deltagare:  

“En resa jag önskar alla att få uppleva. Ge sig hän för möten du bevarar i hjärtat för alltid. Med dig själv såväl yttre och inre, med Kulturen, maten, skönheten i livet i medmänniskor och i tron på dig själv och meningen med livet, men det som är och blir. Kom utan förväntningar på yttre former, ha tillit och ett öppet hjärta så kommer du bli omhändertagen och guidad till det bästa av det bästa. Tack från varenda cell i mig! <3 “ /Emanuela

 

“Ni har levererat precis allt ni borgat för! Bali tar emot det vi behöver bli av med / lämna kvar. Våga delta ger mer än jag räknat med ( genomtänkt koncept och genuin omsorg för deltagarna) Hälsosam yoga för alla oavsett ålder, erfarenhet eller tidigare yogaform. Mycket värme, trivsel och nära till skratt.” /Helene

 

“Trodde aldrig att resan skulle ge så mycket insikter om livet. Det kommer att ha stor inverkan på mig när jag kommer hem.” /Kia

 

“Att få vara på resan är som ett ögonblick av nuet rakt in i framtiden. Stanna upp i andetaget, vila i rörelsen, lyssna inåt, låta hjärtat tala i tystnaden och ha tiden att höra. Annorna omfamnar, håller och utmanar, bjuder in till möjligheten att få odla en känsla av “jag är och det är att vara människa i alla sina möjligheter med stolta andetag, tillåtande tårar, skratt som porlar ut i luften.

 

Från första dagen, hela vägen, tack, nu bjuder nya andetag att syresätta nytt i det gamla. Ni bär! – tack!” /Cecilia

 

“Jag har känt mig så trygg i Annornas omsorg, som genomsyrat allt de erbjudit oss alla. Tusen tack för all vacker, njutbar yoga. Ni är så fina förebilder för yogans vackra budskap. <3 “ /Helena

 

”Jag är otroligt tacksam för denna resa! På endast 10 dagar har jag fått en ny energi och lyckats centrera mig, fortsätta min inre resa att i att dyka ner i mig själv och i utveckling av mig själv. Resan har både varit givande här men har också gett mig många nya verktyg som jag tar med mig hem och i min vardag. Jag har också lärt mig mycket om såväl den fysiska yogan samt den mentala biten. Återvänder nu hem med ett fulladdat energi, redo att möta vardagen.” /Amanda

 

”Anna och Anna <3 Så omhändertagen, hållen från allra första stund som alla gånger jag varit med., Det är magiskt att vara i er närhet och ta del av er kunskap och visdom inom yogans värld.

Denna resan betyder så mycket både fysiskt och själsligt. Bara värmen gör att min ”gamla”stela kropp vaknar till liv. Själsligt gör jag en inre resa. Att få tänka och reflektera över vad som är viktigt i mitt liv. Att få vägledning och nycklar på vägen att våga ta nya beslut. Att verkligen känna att jag släppt taget, både i havet vid Pondok Pisang och i vattentemplet, och på samma ställe stoppat in viktigare känslor i mitt hjärta.”

”Så full av kärlek o boost efter dessa dagar att jag måste smälta allt. Kommer att sjunka in och ha med mig lång tid framöver. TACK och all kärlek till er Anna och Anna.” /Anette (deltagare för 3:e gången)

“En suverän resa, långt utanför mina förväntningar. Den har bjudit in mig att blomma ut och fira livet helt och fullt. Bali är en lite magisk ö. Vi fick vara med på gobitarna och insupa havet, djungel och vattenfall, turkosblå badvik med rev och allt djurliv och lantlivet bland risfälten. Vi har haft långa sköna utvecklande yogapass och god eko vegomat. I’m in heaven. Om du vill unna dig en resa för att stärka dig på alla plan i livet så är det här det bästa alternativet i underbart vacker Bali feeling och med sköna inspirerande yogis. Alla får en yogabuddy även om man reser själv, Namaste.” “Tack från djupet av mitt hjärta! Detta har förändrat mitt liv. Denna fina gemenskap och fina kärleksfulla stunder att vila i. Min sal har fyllts på och jag åker tryggt hem. – Suksuma” / Marie (deltagare 2017)