Top
 

Bali mars 2022

Välkommen med på en 10-dagars yogaresa till tropiska Bali med tema äventyr!

Preliminära datum: 20-29 Mars – 2022

Namaste!

Välkommen med på en yogaretreat i tropisk värme och grönska där vi både går djupt med yoga och utforskar Balis magi.

Vi planerar igen en resa till Bali i mars. Bali är öppet nu om man är vaccinerad men det är fortfarande flera dagars karantän på speciella karantän-hotell. Vi har dock is i magen och hoppas, tror, och får signaler från Bali att detta kommer att släppa.

Med ett balanserat tempo njuter vi av dagliga yogaklasser, serveras hälsosam mat, slappnar av i härligt boende både vid havet och i yogameckat Ubud,  inspireras av utflykter till risfält och tempel, vattenfall och djungel, får sköna spa-behandlingar och badar i 30-gradigt hav. Du är omhändertagen från att du landar med flyget tills du åker hem och allt som sker på Bali ingår i priset*.  Slappna av – vi tar hand om dig!  

Vi börjar resan med 5 nätter &  i lugnt tempo på ett retreatställe med egen strandlinje vid Balis östra kust. Här startar vi dagarna med solhälsningar på ett trädäck vid havet, landar och tar hand om oss och yogar tillsammans flera gånger om dagen i en fantastisk yogasal och kan bada, sola och vila ut efter flygresan.  

Sedan åker vi till Balis kulturella och spirituella mecka Ubud där vi sover i 4 nätter. Vi bor på ett lugnt retreat-center med lummig trädgård, pool och eget spa. Samtidigt är vi bara 5 minuters promenad från Ubuds rika utbud av butiker, restauranger, tempel, tropisk skog med apor och mycket mera. Vi ernjuder också en utflykt upp till bergen med vattenfallsvandring tillsammans med våra rutinerade guider. En annan dag ges möjlighet till att cykla bland risfält och anrika tempel, med en känsla av att tiden stannat, långt borta från turiststråk.

Vårt retreat-center har ett eget open-air spa med utsikt över tropisk grönska och härliga behandlingar. Här kan vi även njuta av Balis berömda raw food choklad och hälso-restauranger. Vi reser tillsammans i en grupp på max 20 personer.

Resans gyllene tråd är dagliga yogaklasser med oss.

När du landar på flygplatsen möts du med en stärkande kokosnöt av en vänlig taxichaufför, och fram tills resans slut kan du vila i ett program där allt ingår*: boende, mat, utflykter, massagebehandling, och förstås all yoga.

Vi miljökompenserar också din resa med att plantera 10 träd i VI-skogen i Östafrika. Läs  mer om vår hållbarhetspolicy på hemsidan.

Dina lärare är närvarande under hela resan. Denna gången är det svenska Ingela och Balinesiska Menik som båda bor på Bali. De har båda både djup kunskap och stor erfarenhet av att yogaundervisning samt “lever yoga” som livsstil. De finns här för er dygnet runt som guider och yogalärare. Eftersom de bor här kan de guida både till den anrika Balinesiska kulturen samt till unika smultronställen. Vi har även ett “team Bali” i form av lokala guider, chaufförer, kockar, boendepersonal och massöser som vi känner oss trygga att jobba tillsammans med sedan flertalet år tillbaka.

Vi ger alltid med hela hjärtat, både för en djup resa in i yogans vackra väg, men också för en trygg helhetsupplevelse på denna speciella platsen.

Vi välkomnar på denna resan deltagare med blandade erfarenheter av yoga. Vi har goda erfarenheter av blandade grupper där både ni som är nyare med yoga och ni som yogat i 20 år känner sig nöjda och sedda. Är du ny med yoga rekommenderar vi att du yogar lite mer innan resan, går på klasser och gärna kombinerat med online-yoga till exempel via Yogobe (vid anmälan kan du få en kod för att yoga gratis i 30 dagar).

Vi möter dig där du är i den form du är. Varmt välkomna att omfamna Bali med oss!

Dag 1 – 6 vid havet i Mendira

Vi börjar resan i lugnare retreat-form till vågornas brus på Balis östra kust vid en charmig & lugn by. Havet finns tillgängligt för bad dygnet runt, sol blandas med tropiska regn. Centret har sin egen strandlinje och en yogasal med havsutsikt, där vi yogar och möts i andra aktiviteter flera gånger om dagen. Vi går upp med solen och gör andningsövningar och solhälsningar på en plattform över havet. Ni kommer alla få massage i världsklass av våra begåvade Balinesiska massös-vänner.

Här finns korallrev som glädjande börjar växa tillbaka med fiskar och koraller i många färger. Vi bor i personligt konstnärliga bungalows och får traditionell balinesisk vegetarisk mat lagad till oss från den vänliga personalen.

Dag 6 – 10 i Ubud med turer upp i bergen

Resans andra del (4 nätter) befinner vi oss i Balis kulturella och andliga centrum Ubud. Här bor vi på en härlig yoga resort med pool, eget spa och stor lummig innergård. Vi bor i dubbelrum och yogasalen ligger på taket med utsikt över palmer och natur. Du hittar hit via en lummig bakgata nära stadens myller och utbud. Här varvar vi dagliga yogaklasser med olika aktiviteter.

Ett par måltider äter vi ute så att ni själva även kan välja och ta del av Ubuds unika och läckra utbud av restauranger. Här kan vi äta god och hälsosam mat i världsklass. Här finns raw food, vegetariska gourmé-upplevelser, internationell cuisine efter smak samt traditionell Balinesisk matkultur. Vi bjuder också in till att tillsammans äta gemensamt på väl utvalda restauranger ett par måltider.

Vi tipsar er gärna om tempel, dansuppvisningar, aktiviteter och platser att besöka, marknader, spa och restauranger samt glass-, juice- och chokladbarer.

Om att yoga med oss

Vi har tillsammans en bred erfarenhet av yoga i olika stilar. Därför kan vi möta en bred grupp elever, både i mjukare och aktivare yogaklasser. Vi kommer även att introducera er till element som meditation, pranayama (andningsövningar) och mantra, samt inspirera till hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil även utanför yogamattan.

Ingela Borggren

Ingela anlände till Bali “The Island of Gods”  1999 som reseledare, och är sedan
dess bosatt på Bali. Hon är även känd som Pinglan på Bali och är en av grundarna av yogastudion Under the Banyantree i Ubud, Bali.
De senaste 15 åren har hon undervisat yoga på olika platser runt om i världen, framförallt vid Norska Idrotts Akademin på Bali. Hon har diverse lärarutbildningar i bagaget – bland annat Sivananada, Atma Vikasa och Samayoga. Hon lever ett spirituellt liv och studerar och undervisar sanskrit, vedisk chanting, yoga och ceremonier. Hennes klasser kombinerar långsam rörelse med ett djupt värde för att finna sin egna läkande intuition, som bygger på kärlek till sig själv.

“ Jag är så otroligt tacksam för alla verktyg yoga har gett mig, och något jag älskar att dela med mig av.  Utöver det, så är det en privilegium att få dela med mig bland Balis andliga miljö, som jag kallar hem. En magisk ö som jag vet har så mycket att dela med sig av till världen.  En sak jag har lärt mig under åren är att Bali ger dig exakt det du behöver. Bagaget hem är fyllt med mer än bara saker. 
Bali ger oss förutsättningar att få djupare insikt vad yoga handlar om. 
Genom yoga vill jag ge dig möjlighet att utforska denna inneboende stillhet, både på det fysiska och andliga planet. Genom yogan kan du få kunskap – som jag brukar kalla essentiella nycklar – i livet. Med dessa redskap får du en mer essentiell, hälsosam, lekfull, kreativ, tacksam och kärleksfull närvaro i relationen med sig själv, andra och det som händer i omgivningen.“

Menik Suyani
Menik är född- och lever på Bali. Hon är leg. läkare och har arbetat på ett internationellt sjukhus sedan 2015. Menik står stadigt i egen yogapraktik sedan 6 år tillbaka då hon påbörjade yogastudier med Ingela. Hon insåg snabbt att yoga är så mycket mer än en fysisk aktivitet, att den också ger oss redskap för att bygga en stark grund för livet i stort. Nu har hon bestämt sig för att prioritera yoga i större skala och vi är så glada att ha henne med oss. Idag har hon över 500h yogalärarutbildnings-timmar och undervisar i yoga-anatomi.

Menik delar med sig av sin djupa kunskap om ön och Balis rika mångfacetterade kultur, som är en självklar del av hennes liv. Redan som liten flicka satt hon vid kvinnornas sida, fick lära sig de olika traditionerna och bönerna och vad de olika elementen symboliserar.

“As a balinese woman, I have great privilege to immerse myself in karma yoga, bhakti yoga, meditation, tapas and offerings as a natural integrated part of my life. Bali is truly a beautiful and spirit-filled island. 
I officially enrolled in my first yoga class back in January 2015 in order to seek a balance between long hours work as a medical doctor in hospital and self-love practice. It was a totally rewarding experience, not only on a physical level but it also gave me a sense of tranquility when I surrender in Savasana. Since then yoga has become an important part of my life. I practice yoga at home as my regular morning routine or practice collectively in various yoga shalas in Bali. When I look back, I am so amazed how far I have come on this self-inquiry journey.
My Sama Yoga yoga teacher training is another life changing journey which gave me dozens of opportunities to grow spiritually. It did not take long to realize that I have a big passion to share the wisdom of yoga not only through regular yoga classes but also in yoga teacher training courses in Bali as one of the head teachers. The styles of yoga that I teach are hatha flow, yin yoga, yin-yang yoga and prenatal yoga.
I am grateful to have the opportunity to share the combined knowledge of western medicine and the ancient wisdom of yoga during this beautiful retreat with Yatra yoga.”

Vad är speciellt med oss?

Allt som erbjuds på Bali ingår*, från att du landar tills du åker hem:

  • dagliga yogaklasser
  • Ingela och Menik är med hela tiden under resan, samt lokala guider vid utflykter.
  • Transport under hela resan inkl hämtning och lämning vid flyget.
  • En massage behandling ingår och möjlighet till fler spa-behandlingar till en liten kostnad.
  • 9 nätters boende i dubbelrum på två unika yogaretreat-center. Enkelrum går att boka i mån av plats mot en extra avgift.
  • Helpension*
  • Miljö-kompensering i form av att 10 träd/deltagare planteras runt Viktoriasjön i Afrika.

* Ca 3 – 5 måltider äter vi ute på restaurang. Räkna med ca 50 – 150 kr per måltid inkl fruktjuice och rå chokladtårta till efterrätt.

*Även utflykterna till vattenfall och cykeltur är frivilliga och betalas på plats.

OBS!! Flygresan ingår inte i priset. En flygresa till Bali kostar cirka 6000 – 9000 kronor.

Datum:

20-29/3 – 2022

Pris:

16 900 kr.

*Early bird* –  Betala halva resan innan 1/1 och få 1000 kr rabatt på resans pris (som då blir 15 900 kr).

Intresseanmälan gör du här (ej bindande)

Ja tack, jag vill gärna få Yatra yogaresors nyhetsbrev.

Du får vid anmälan ett formulär att fylla i direkt på nätet. Denna skickas sedan in elektroniskt till oss. Du får också en faktura på anmälningsavgiften på 7950 kr. När formuläret är ifyllt och anmälningsavgiften betald är du bekräftad anmäld.

Resterande del av resans kostnad betalas efter resans avslut.

Avbokningsregler pga Covid-19

Du får tillbaka hela anmälningsavgiften minus 500 kr om det på grund av Covid-19 finns restriktioner eller lagar som hindrar oss från att samlas i grupp. Vi stämmer av läget fortlöpande. Vi tar ett beslut på att ställa in retreaten senast 40 dagar innan retreatens början.

Om du behöver avboka på grund av att du eller någon du bor med får Covid-19 symptom nära inpå retreaten så får du tillbaka anmälningsavgiften minus en summa på 2000 kr. Vid avbokning pga Covid-19 behöver du skicka in ett positivt covid-test till oss som bevis. 

Avbokningsregler i övriga fall

Vid avbokning av resa senast 45 dagar innan retreatens början, så kommer vi inte fakturera någon ytterligare kostnad men anmälningsavgiften betalas inte tillbaka. Vid avbokning 45 eller färre dagar innan retreatens början så kommer du faktureras på resterande del av retreatens kostnad. Om din plats fylls av någon annan så betalar vi tillbaka kostnaden minus en avgift på 3000 kr.

Du kan också ge din plats till någon annan efter godkännande från oss. Vid sjukdom (egen eller nära anhörig) nära inpå retreatens start, så brukar det finnas skydd för detta i en reseförsäkring.

Yatra Yogaresor är inte ansvariga för eventuella händelser som ligger utanför vår kontroll och så kallad Force Majeure. Detta omfattar till exempel naturkatastrofer, stängning av flygplatser, politiska förhållanden, sjukdomar (förutom Covid-19), civila stridigheter, olyckor eller misslyckande att utföra upplevelser av tredje part.

Bali

Mars är en underbar tid på Bali. Det är i slutet av regnperioden, vilket troligtvis innebär att de flesta dagarna kan det komma en regnskur. Oftast är förmiddagarna soliga och sen kan det komma regn på senare em / kvällen. Det svalkande regnet och delvis molnig himmel är ett välkommet inslag i den tropiska värmen. Känslan efter ett Bali-regn är underbar, luften vibrerar av syre och klorofyll.

Du kommer sällan behöva mer än ett linne på kroppen.

Några sista ord från oss

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller om vi kan hjälpa dig på något sätt. I samband med din anmälan får du utförlig information över vad som är bra att veta inför en Bali-resa, som till exempel packlista, hur man på bästa sätt tar hand om sig, praktisk information kring landning och visum, hälsa och klimat.

 

Och VARMT välkomna, vi längtar!

Med värme

/ Ingela, Menik  & team Yatra

Citat från tidigare deltagare

Resan har inneburit tid att begrunda mig, mitt liv, mina relationer och mina värderingar. Den har bjudit på skönhet, dofter, smaker och skratt. Och ett vitt spann av känslor. Jag är så nöjd. Resan överträffade allt jag förväntat mig. Tack så himla mycket!
Mina top tre ögonblick: Vila vid havet med Bali-kaffe, första soluppgången och vattentemplet. – Elin, 35 år

 

För mig har den här resan varit en inspiration för att öppna upp mig för att komma närmare yogan. All erfarenhet, kunskap och verktyg jag fått under yogaklasserna tar jag med mig in i min vardag, på en nivå som passar mig. Jag känner en enorm glädje och tacksamhet att jag bjudit mig själv på den här resan och fått uppleva allt detta i den här vackra miljön. Och framförallt känner jag mig stolt över mig själv. Självkärlek. – Zeifa, 48 år

 

Resan har gett mig en fördjupning i min yogapraktik. Visat på bredden i yoga och berikat mig med många delar runt om den yoga som finns på mattan. Känt mig så hållen och trygg – alla känslor är ok och välkomna! – Anonym

 

Att vara så hållen och trygg – alla känslor är ok och välkomna! Resan har gett mig både en fördjupning i min yogapraktik. Visat på bredden i yoga och berikar mig med många delar runt om den yoga som finns på mattan. Tack Anna och Petra för att ni ger så mycket av er själva, det sätter intentionen på vistelsen och gör det lätt att hitta ett eget djup inom mig. – Anonym

Fantastisk resa! Systerskap, natur, mat, kropp, själ, svett, tårar, skratt, kunskap, lugn, vila, eftertanke, kultur. Ni har varit så stöttande och lyhörda och flexibla och kunniga och pedagogiska och proffsiga!

Sara skrev till sin make en dag på resan när vi gick vattenfallsturen: “Idag har jag bestigit berg, gått i gyttja, badat i vattenfall, fått en blodigel på magen, druckit bajskaffe, plockat avokado, passionsfrukt, gurkmeja och citrongräs i djungeln och hållit en pytteliten hundvalp!”  – Sara, 41 år

 

Välkomnande – utforskande – tillåtande – lärorik – trygg – trivsam – tekniskt tillgängligt – omsorgsfull – ärlig – varm – varsam – från Helene