Top
 

Bali 2021

Välkommen med på en 10-dagars yogaresa till tropiska Bali med tema balans!

2021

Vi hoppas kunna erbjuda denna resa någon gång under 2021!
Läs nedan för att inspireras och se hur en resa till Bali kan se ut. 

Namaste!

Välkommen med på en yogaretreat i tropisk värme och grönska där vi både går djupt med yoga och utforskar Balis magi.

Med ett balanserat tempo njuter vi av dagliga yogaklasser, serveras hälsosam mat, slappnar av i härligt boende både vid havet och i yogameckat Ubud,  inspireras av utflykter till risfält och tempel, får sköna spa-behandlingar och badar i 30-gradigt hav. Du är omhändertagen från att du landar med flyget tills du åker hem och allt som sker på Bali ingår i priset*.  Slappna av – vi tar hand om dig!  

Vi börjar resan med sex nätter &  i lugnt tempo på ett retreatställe med egen strandlinje vid Balis östra kust. Här startar vi dagarna med solhälsningar på ett trädäck vid havet, landar och tar hand om oss och yogar tillsammans flera gånger om dagen i en pampig yogasal och kan bada, sola och vila ut efter flygresan.  

Sedan åker vi till Balis kulturella och spirituella mecka Ubud där vi sover i 3 nätter. Vi bor på ett lugnt retreat-center med lummig trädgård, pool och eget spa. Samtidigt är vi bara 5 minuters promenad från Ubuds rika utbud av butiker, restauranger, tempel, tropisk skog med apor och mycket mera.

Här gör vi som grupp en halv dags utflykt till ett heligt renande vattentempel, en speciell möjlighet att släppa taget om gammalt bagage. Vårt retreat-center har ett eget open-air spa med utsikt över tropisk grönska och härliga behandlingar. Här kan vi även njuta av Balis berömda raw food choklad och hälso-restauranger. Vi reser tillsammans i en grupp på max 20 personer.

Resans gyllene tråd är dagliga yogaklasser med oss.

När du landar på flygplatsen möts du med en stärkande kokosnöt av en vänlig taxichaufför, och fram tills resans slut kan du vila i ett program där allt ingår*: boende, mat, utflykter, massagebehandling, och förstås all yoga.

Vi miljökompenserar också din resa. Läs  mer om vår hållbarhetspolicy på hemsidan.

Vi – Jenny och Petra – är vana Bali-resenärer och har erfarenhet av att yoga, äta och gå på spa på Bali. Vi finns här för er dygnet runt som guider och yogalärare. Vi har ett “team Bali” i form av lokala guider, chaufförer, kockar, boendepersonal och massöser som vi känner oss trygga att jobba tillsammans med.

Vi välkomnar på denna resan deltagare med blandade erfarenheter av yoga. Vi har goda erfarenheter av blandade grupper där både ni som är nyare med yoga och ni som yogat i 20 år känner sig nöjda och sedda. Är du ny med yoga rekommenderar vi att du yogar lite mer innan resan, går på klasser och gärna kombinerat med online-yoga till exempel via Yogobe (vid anmälan kan du få en kod för att yoga gratis i 30 dagar).

Vi möter dig där du är i den form du är. Varmt välkomna att omfamna Bali med oss!

Dag 1 – 6 vid havet i Mendira

Vi börjar resan i lugnare retreat-form till vågornas brus på Balis östra kust vid en charmig & lugn by. Havet finns tillgängligt för bad dygnet runt, sol blandas med tropiska regn. Vi hyr hela retreatcentret och kan därför vila i att det bara är vår grupp som finns på plats. Centret har sin egen strandlinje och en yogasal med havsutsikt, där vi yogar och möts i andra aktiviteter flera gånger om dagen. Vi går upp med solen och gör andningsövningar och solhälsningar på en plattform över havet. Ni kommer alla få massage i världsklass av våra begåvade Balinesiska massös-vänner.

Här finns korallrev som glädjande börjar växa tillbaka med fiskar och koraller i många färger. Vi bor i personligt konstnärliga bungalows och får traditionell balinesisk vegetarisk mat lagad till oss från den vänliga personalen.

Dag 7 – 10 i Ubud

Resans andra del (3 nätter) befinner vi oss i Balis kulturella och andliga centrum Ubud. Här bor vi på en härlig yoga resort med pool, eget spa och stor lummig innergård. Vi bor i dubbelrum och yogasalen ligger på taket med utsikt över palmer och natur. Du hittar hit via en lummig bakgata nära stadens myller och utbud. Här varvar vi dagliga yogaklasser med olika aktiviteter.

Flera måltider äter vi ute så att ni själva kan välja och ta del av Ubuds unika och läckra utbud av restauranger. Här kan vi äta god och hälsosam mat i världsklass såväl raw food som vegetariska smakupplevelser, internationell cuisine och traditionell Balinesisk matkultur. Vi kommer också tillsammans äta gemensamt på väl utvalda restauranger ett par måltider.

Vi kommer göra traditionella Balinesiska ceremonier vid ett heligt vattentempel guidad av en balinesisk präst. Ritualerna görs även idag av Balineserna och är en renande tradition. En ritual där du har möjlighet att låta vattnet skölja med sig det du är redo att släppa taget om.

Dagarna efter att retreaten slutar har ni också möjlighet att följa med svenska guiden Ingela ut i djungeln samt på en cykeltur där vi får se det genuina Bali.

I lätt nedförsbacke hela vägen cyklar vi genom byar, risfält, och förbi tempel. Platser dit du inte hittar själv och inga bilar kan ta sig. Ta med kameran, det blir många fina bilder på vägen.

Vi tipsar er gärna om tempel, dansuppvisningar, aktiviteter och platser att besöka, marknader, spa och restauranger samt glass-, juice- och chokladbarer.

Vilka är vi?

Jenny och Petra är dina lärare och guider under resan. Vi är nya i Yatra-teamet men har båda förälskat oss i Bali och spenderat mycket tid på denna magiska ö. Anna och Anna som driver Yatra Yogaresor kommer sköta det admistrativa för denna resa och kommer finnas till hands för frågor.

Om att yoga med oss!

Vi har tillsammans en bred erfarenhet av yoga i olika stilar och har utbildat oss för flertalet lärare. Därför kan vi möta en bred grupp elever, både i mjukare och aktivare yogaklasser. Vi kommer även att introducera er till element som , meditation, pranayama (andningsövningar) och mantra, samt inspirera till hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil även utanför yogamattan.

Jenny Viktorsson är det senaste tillskottet i Yatras yoga-familj. Hon är en dedikerad yogalärare som även driver yogastudion Yoga Kendra i Malmö.

Min väg in i yoga var genom dansen med en  längtan efter känslan av att vara i kontakt med mig själv. Det har varit en fantastisk resa som har lett mig till olika yogastilar och yogalärare men framför allt har den lett mig mer in i djupet av mig själv, till kärlek, glädje och självacceptans.

“Yogan har verkligen förändrat mitt liv till det bättre på så många sätt och det är en sån lycka att få dela med mig av yogan på olika sätt i olika typer av klasser. Jag har gått olika lärarutbildningar i Sverige, Bali och Goa-Indien inom Hatha-yoga, Vinyasa flow, gravid-yoga och elemental yoga therapy och gått en training för Daniel Strausser som djupt inspirerat min yoga. Min första yogautbildning med Sky och Sama yoga gav mig en djup inre resa och la grunden för den Bhakti och devotion som jag känner och önskar förmedla i yogan. Anusara inspirerad yoga med Anja Bergh och en underbar elemental yoga therapy utbildning gav mig ett nytt verktyg och insikt till yogan. Embodied Yin och utbildningen med Satu Tuomela har berört mig djupt och finns med på många sätt både i min egen yoga praktik och när jag undervisar. Mediyoga med flera påbyggnads moduler och upp till steg 3.”

Jenny undervisar i Hatha, Vinyasa, slow flow, restorative  embodied yin, Mediyoga samt kurser i Gravidyoga och yoga efter graviditeten.

Förutom passion för yoga så har Jenny även en stark passion för att resa. Innan hon tog över Yoga studion Yoga Kendra har hon bott i USA och Spanien i flera år och jobbade som flygvärdinna i 16 år och rest världen över. Att få hålla i yoga retreat är verkligen den perfekta kombon av passion av både resa och yoga och att få dela det med härliga människor. Att få dela det man älska är verkligen den stora gåvan.

Petra Kalla har varit med på 3 resor till Bali med Yatra Yogaresor under 2019. Hennes djupa yoga-kunskap i kombination med varma hjärta och önskan om välgång för alla, gör henne till en oerhört kompetent och varm yogalärare vi väldigt gärna samarbetar med. Petra är en mycket uppskattad yogalärare och yogaterapeut samt även fysioterapeut. Hon guidar terapeutisk yoga med en ödmjuk förhoppning att inspirera till självacceptans, självmedkänsla och sann hälsa. Hennes undervisning hämtar inspiration ur det inre samspelet mellan kropp och medvetande samt ur yogaforskning och traditionella yogiska skrifter. Hon har 17 år av studier och praktiserande av yoga, med ett antal yogalärarutbildningar i ryggen.

“Jag ser tydligt hur allt jag lär mig från yoga och vedanta är en oavbruten läkningsprocess, en resa utan slut som väcker en gränslös tacksamhet för livets med- och motgångar. I mitt arbete ser jag dagligen hur enkla men effektiva och väl valda tekniker gör stor skillnad för människors relation till kroppen, sig själva och sin livssituation. Gåvan vi får är insikten att vi kan påverka vår inre verklighet, och hur mycket detta färgar och ger form till vår syn på omvärlden.

Jag älskar att lära mig nytt, att kreativitet och inspiration är oändligt, att vägarna är många men målet detsamma – en kärleksfull kontakt med livet självt.”

Ingela “Pinglan på Bali” Borggren

Under resan kommer ni även att möta sprudlande Ingela och hennes team av lokala guider. Hon bor på Bali sedan många år och har en unik förståelse för och kunskap om dess samhälle och kultur. Tillsammans med Bruce från Bali och deras team guidar hon till vattentemplet och även till de extra turerna efter resan.

Vad är speciellt med oss?

Allt som erbjuds på Bali ingår*, från att du landar tills du åker hem:

  • dagliga yogaklasser
  • Jenny och Petra är med hela tiden under resan, samt lokala guider vid utflykter.
  • Transport under hela resan inkl hämtning och lämning vid flyget.
  • En massage behandling ingår och möjlighet till fler spa-behandlingar till en liten kostnad.
  • 9 nätters boende i dubbelrum på två unika yogaretreat-center. Enkelrum går att boka i mån av plats mot en extra avgift.
  • Helpension*
  • Miljö-kompensering i form av att 10 träd/deltagare planteras runt Viktoriasjön i Afrika.
  • Utflykter till vattentempel.

* Ca 3 – 5 måltider äter vi ute på restaurang. Räkna med ca 50 – 150 kr per måltid inkl fruktjuice och rå chokladtårta till efterrätt.

OBS!! Flygresan ingår inte i priset. En flygresa till Bali kostar cirka 6000 – 9000 kronor.

Datum:

2021

Pris:

16 900 kr.

*Early bird* –  Betala halva resan innan X och få 1000 kr rabatt på resans pris (som då blir 15 900 kr).

Intresseanmälan gör du här (ej bindande)

Ja tack, jag vill gärna få Yatra yogaresors nyhetsbrev.

Du får vid anmälan ett formulär att fylla i direkt på nätet. Denna skickas sedan in elektroniskt till oss. Du får också en faktura på anmälningsavgiften på 7950 kr. När formuläret är ifyllt och anmälningsavgiften betald är du bekräftad anmäld.

Resterande del av resans kostnad betalas efter resans avslut.

Bali

Februari är en underbar tid på Bali. Det är i slutet av regnperioden, vilket troligtvis innebär att flera av dagarna kan det regna några timmar. Oftast är förmiddagarna soliga och sen kan det komma regn på senare em / kvällen. Det svalkande regnet och delvis molnig himmel är ett välkommet inslag i den tropiska värmen. Känslan efter ett Bali-regn är underbar, luften vibrerar av syre och klorofyll.

Du kommer sällan behöva mer än ett linne på kroppen.

Några sista ord från oss

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller om vi kan hjälpa dig på något sätt. I samband med din anmälan får du utförlig information över vad som är bra att veta inför en Bali-resa, som till exempel packlista, hur man på bästa sätt tar hand om sig, praktisk information kring landning och visum, hälsa och klimat.

 

Och VARMT välkomna, vi längtar!

Med värme

/ Jenny Viktorsson, Petra Kalla & team Yatra

Citat från tidigare deltagare

Resan har inneburit tid att begrunda mig, mitt liv, mina relationer och mina värderingar. Den har bjudit på skönhet, dofter, smaker och skratt. Och ett vitt spann av känslor. Jag är så nöjd. Resan överträffade allt jag förväntat mig. Tack så himla mycket!
Mina top tre ögonblick: Vila vid havet med Bali-kaffe, första soluppgången och vattentemplet. – Elin, 35 år

 

För mig har den här resan varit en inspiration för att öppna upp mig för att komma närmare yogan. All erfarenhet, kunskap och verktyg jag fått under yogaklasserna tar jag med mig in i min vardag, på en nivå som passar mig. Jag känner en enorm glädje och tacksamhet att jag bjudit mig själv på den här resan och fått uppleva allt detta i den här vackra miljön. Och framförallt känner jag mig stolt över mig själv. Självkärlek. – Zeifa, 48 år

 

Resan har gett mig en fördjupning i min yogapraktik. Visat på bredden i yoga och berikat mig med många delar runt om den yoga som finns på mattan. Känt mig så hållen och trygg – alla känslor är ok och välkomna! – Anonym

 

Att vara så hållen och trygg – alla känslor är ok och välkomna! Resan har gett mig både en fördjupning i min yogapraktik. Visat på bredden i yoga och berikar mig med många delar runt om den yoga som finns på mattan. Tack Anna och Petra för att ni ger så mycket av er själva, det sätter intentionen på vistelsen och gör det lätt att hitta ett eget djup inom mig. – Anonym

Fantastisk resa! Systerskap, natur, mat, kropp, själ, svett, tårar, skratt, kunskap, lugn, vila, eftertanke, kultur. Ni har varit så stöttande och lyhörda och flexibla och kunniga och pedagogiska och proffsiga!

Sara skrev till sin make en dag på resan när vi gick vattenfallsturen: “Idag har jag bestigit berg, gått i gyttja, badat i vattenfall, fått en blodigel på magen, druckit bajskaffe, plockat avokado, passionsfrukt, gurkmeja och citrongräs i djungeln och hållit en pytteliten hundvalp!”  – Sara, 41 år

 

Välkomnande – utforskande – tillåtande – lärorik – trygg – trivsam – tekniskt tillgängligt – omsorgsfull – ärlig – varm – varsam – från Helene