Top
 

Bali februari 2019

Välkommen med på en 10-dagars fördjupande yogaresa till tropiska Bali!

2 – 11 februari 2019 – platser finns – OBS! Nya datum!

Namaste!

I tropisk värme och balanserat tempo njuter vi av dagliga yogaklasser, serveras hälsosam mat, slappnar av i härligt boende både vid havet och i yogameckat Ubud ute på risfält, inspireras av utflykter till Balis olika guldkorn, går på spa, och badar i 30-gradigt hav.  

Du är omhändertagen från att du landar med flyget tills du åker hem och allt som sker på Bali ingår i priset*.  Slappna av – vi tar hand om dig!  

Vi börjar resan med yogaretreat-tema precis vid havet på Balis östkust. Här startar vi dagarna med solhälsningar på en plattform över havet, yogar tillsammans flera gånger om dagen och kan bada, sola och vila ut efter flygresan. Resans andra halva spenderar vi i det anrika och tempeltäta yogameckat Ubud. Vi bor på ett lugnt retreatcenter med lummig trädgård, pool och eget spa. Samtidigt är vi bara 5 minuters promenad från Ubuds rika utbud av butiker, restauranger, tempel, tropisk skog med apor och mycket mera.

Under resan gör vi utflykter till bland annat renande vattentempel, cyklar genom risfält och små byar, går på spa tillsammans och avnjuter Balis godaste raw food choklad. Vi reser tillsammans i en grupp på max 20 personer. Resans gyllene tråd är dagliga yogaklasser med oss.

Denna resa riktar sig till dig med minst ett års regelbunden yogaerfarenhet. Vi kommer gå djupare in i olika yoga element. Retreaten kommer bjuda på teman som yogafilosofi, ritualer, mantra, asanateknik och yogaterapi. Du behöver inte vara någon “superyogi” på något vis, din kropp och ditt sinne är välkomna precis i den form de är.

Om du är ny med yoga rekomenderar vi resan i mars där alla är välkomna oavsett yogaerfarenhet.

När du landar på flygplatsen möts du med en stärkande kokosnöt av en vänlig taxi-chaufför och fram tills resans slut, kan du vila i ett program där allt ingår*: boende, mat, resor, massagebehandlingar, yoga, inträden vid utflykter med mera. Vi klimatkompenserar också din resa.

Vi – Anna, Petra och team – har stor vana av att resa, yoga, äta och gå på spa på Bali. Vi finns här för er dygnet runt som guider och yogalärare. Vi möter dig där du är i den form du är. Varmt välkomna att omfamna Bali med oss!

Dag 1 – 6 vid havet

Vi börjar resan i lugnare retreat-form till vågornas brus på Balis norra kust med dess svarta stränder. Havet finns tillgängligt för bad dygnet runt. Sol blandas med tropiska regn. Centret har sin egen strand och samtliga rum ligger utmed havet. Vi går upp med solen och gör andningsövningar och solhälsningar precis vid havet. Här finns korallrev som glädjande börjar växa tillbaka med fiskar och koraller i många färger. Yogasalen är pampig och hållande. En morgon åker vi ut med lokala fiskare för att hälsa på ute hos delfinerna. Vi bor i dubbelrum i bungalows med bra standard och rymliga altaner mot havet, alla med egen hängmatta. Maten är en buffé där vi har flera olika rätter att välja på vid varje måltid, lagad till oss från den vänliga personalen.

Dag 7 – 10 i Ubud

Resans andra halva (4 nätter) spenderar vi i Balis kulturella och andliga centrum Ubud. Här bor vi på en härlig yoga resort med pool, eget spa och stor lummig innergård. Vi bor i dubbelrum och yogasalen ligger på taket med utsikt över palmer och natur. Du hittar hit via en lummig bakgata nära stadens myller och utbud. Här varvar vi dagliga yogaklasser med olika aktiviteter.

En måltid per dag äter vi ute så att ni själva kan välja och ta del av Ubuds unika och läckra utbud av restauranger. Här kan vi äta god och hälsosam mat i världsklass såväl raw food som vegetariska smakupplevelser, internationell cuisine och traditionell Balinesisk matkultur.

Vi kommer göra traditionella Balinesiska ceremonier vid ett heligt vattentempel guidad av en Balinesisk präst. Här kan vi kliva i vattnet och släppa taget om det vi inte längre behöver.

Ni ges också möjlighet att följa med svenska guiden Ingela på en cykeltur där vi får se det genuina Bali. I lätt nedförsbacke hela vägen cyklar vi genom byar, risfält, djungel och förbi tempel. Ta med kameran, det blir många fina bilder på vägen. 

Vi har många års erfarenhet av Ubud så tipsar er gärna om tempel, aktiviteter, marknader, massage-ställen och restauranger samt glass-, juice- och chokladbarer.

Vilka är vi?

Anna Sunesson och Petra Kalla är dina guider och yogalärare på Bali. Anna har besökt och bott på Bali under 12 års tid. Sedan 5 år tillbaka ordnar vi gruppresor till Bali och bjuder igen in till en resa med våra absoluta Bali-favoriter.

Om att yoga med oss!

Vi har tillsammans en bred erfarenhet av yoga där vi yogat i 16 resp 18 år i olika stilar för flertalet lärare. Därför kan vi möta en bred grupp elever, både i mjukare och aktivare yogaklasser. Vi kommer även att introducera er till element som pranayama (andningsövningar), japa (upprepande av mantra) och meditation, samt inspirera till hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil även utanför yogamattan.

Anna Sunesson är Sama- och Yin- och Restorative- yogalärare samt utbildad inom yogaterapi. Hennes samayoga-klasser har ett mjukt och varmt flöde med klassiska yogapositioner som bas, och guidar ner till djupa andetag. Anna undervisar intuitivt och är närvarande med sina elevers behov i centrum. Hennes yogaresa började för 18 år sedan i Indien. Hon studerar även vedanta och sanskrit och har en bakgrund i buddhistisk meditation.

Idag undervisar jag en yoga som på ett mjukt men effektivt sätt tar hand om både kropp och sinne, samt både bygger upp och stressar av. Men jag ser också värdet av att guida in till hjärtat och magcentrat. Hjärtat för att hitta vilan i att vi är bra nog som vi är. Magen för att det finns en sån kraft att hitta där, till riktning i livet. Jag kan ärligt säga att yoga har gjort en stor skillnad för mig. För varje år som går kan jag mer slappna i kroppen och mig själv, och vila i tillvaron som den är – också när den inte bara är sammetslen. Den kunskapen och insikten hoppas jag kunna dela med mig av.”

Det är ett privilegium att få spendera tid på Bali. Varje år blir min kärlek större för den vänliga, generösa, kreativa och djupt spirituella kulturen. Bali är en plats där jag verkligen fyller på, det är enkelt att ta hand om mig både med mat, studier och praktik. Jag älskar skönheten, värmen, människorna, blommorna och all tropisk frukt och grönska. En favorit är att kliva in i de naturliga duscharna i vatten-templen, och känna kraften och reningen där.”

Vid sidan om yogan är Anna en passionerad ekologisk trädgårdsmästare.

Petra Kalla är ny i Yatras Bali-team inför 2019. Hennes djupa yoga-kunskap i kombination med varma hjärta och önskan om välgång för alla, gör henne till en oerhört kompetent och varm yogalärare vi väldigt gärna samarbetar med. Petra är en mycket uppskattad yogalärare och yogaterapeut samt även fysioterapeut. Hon guidar terapeutisk yoga med en ödmjuk förhoppning att inspirera till självacceptans, självmedkänsla och sann hälsa. Hennes undervisning hämtar inspiration ur det inre samspelet mellan kropp och medvetande samt ur yogaforskning och traditionella yogiska skrifter. Hon har 16 års studier och praktik av yoga, med ett antal yogalärarutbildningar i ryggen.

Jag ser tydligt hur allt jag lär mig från yoga och vedanta är en oavbruten läkningsprocess, en resa utan slut som väcker en gränslös tacksamhet för livets med- och motgångar. I mitt arbete ser jag dagligen hur enkla men effektiva och väl valda tekniker gör stor skillnad för människors relation till kroppen, sig själva och sin livssituation. Gåvan vi får är insikten att vi kan påverka vår inre verklighet, och hur mycket detta färgar och ger form till vår syn på omvärlden. Jag älskar att lära mig nytt, att kreativitet och inspiration är oändligt, att vägarna är många men målet detsamma – en kärleksfull kontakt med livet självt.”

Ingela Borggren Under resan kommer ni även att möta sprudlande Ingela “Pinglan på Bali”. Hon bor på Bali sedan många år och har en unik förståelse för och kunskap om dess samhälle och kultur. Tillsammans med Bruce från Bali och deras team guidar hon nu besökare att hitta till det äkta och traditionella Bali. Hon är den som tar med oss till vattentemplet samt på cykelturen. Det finns även möjlighet att följa med på en vattenfalls-vandring i djungeln den 20/1.

Vad är speciellt med oss?

Allt som erbjuds på Bali ingår*, från att du landar tills du åker hem:

  • Dagliga yogaklasser av utbildade och erfarna yogalärare.
  • Anna och Petra med stor erfarenhet av Bali och yoga är med under hela resan, samt lokala guider vid utflykter.
  • Taxi/transport under hela resan med vänliga chaufförer.
  • Extra lyx i form av 2 massage/behandlingar och överraskningar.
  • 9 nätters boende på två unika retreat-ställen i dubbelrum. Enkelrum går att boka mot en extra avgift.
  • Klimatkompensering, i form av att 10 träd/deltagare planteras runt Viktoriasjön i Afrika.
  • Helpension under resan*.
  • Utflykter och inträden**.

* Det ENDA som inte ingår är 5 måltider ute på restaurang. Räkna med ca 50 – 150 kr per måltid inkl fruktjuice och rå chokladtårta till efterrätt.

**Cykelturen är frivillig och kostar 60€.

OBS!! Flygresan ingår inte i priset. En flygresa till Bali kostar cirka 7000 kronor.

Datum

2 – 11 februari 2019 OBS! Nya datum

Pris

16 900 kr. *Early bird* –  Betala halva resan innan 15/6 2018 och få 1000 kr rabatt på resans pris (som då blir 15 900 kr).

Intresseanmälan gör du här (ej bindande)

Ja tack, jag vill gärna få Yatra yogaresors nyhetsbrev.

Du får vid anmälan ett formulär att fylla i direkt på nätet. Denna skickas sedan in elektroniskt till oss. Du får också en faktura på anmälningsavgiften på 7950 kr. När formuläret är ifyllt och anmälningsavgiften betald är du bekräftad anmäld.

Resterande del av resans kostnad betalas efter resan.

Bali

Februari är en underbar månad på Bali. Det är i slutet av regnperioden, vilket troligtvis innebär att flera av dagarna kan det regna en eller två timmar i snitt. Det svalkande regnet och delvis molnig himmel är ett välkommet inslag i den tropiska värmen. Känslan efter ett Bali-regn är underbar, luften vibrerar av syre och klorofyll.

Du kommer sällan behöva mer än ett linne på kroppen, inte ens tidigt på morgonen eller på kvällen.

Röster från deltagare 2018:

“Jag har känt mig så trygg i Annornas omsorg, som genomsyrat allt de erbjudit oss alla. Tusen tack för all vacker, njutbar yoga. Ni är så fina förebilder för yogans vackra budskap. <3 “ /Helena

“Kom utan förväntningar på yttre former, ha tillit och ett öppet hjärta så kommer du bli omhändertagen och guidad till det bästa av det bästa. Tack från varenda cell i mig! <3 “ /Emanuela

“Ni har levererat precis allt ni borgat för! Bali tar emot det vi behöver bli av med / lämna kvar. Att våga delta ger mer än jag räknat med ( genomtänkt koncept och genuin omsorg för deltagarna) Hälsosam yoga för alla oavsett ålder, erfarenhet eller tidigare yogaform. Mycket värme, trivsel och nära till skratt.” /Helene

“Trodde aldrig att resan skulle ge så mycket insikter om livet. Det kommer att ha stor inverkan på mig när jag kommer hem.” /Kia

“Att få vara på resan är som ett ögonblick av nuet rakt in i framtiden. Stanna upp i andetaget, vila i rörelsen, lyssna inåt, låta hjärtat tala i tystnaden och ha tiden att höra. Annorna omfamnar, håller och utmanar, bjuder in till möjligheten att få odla en känsla av “jag är och det är att vara människa i alla sina möjligheter med stolta andetag, tillåtande tårar, skratt som porlar ut i luften. Från första dagen, hela vägen, tack, nu bjuder nya andetag att syresätta nytt i det gamla. Ni bär! – tack!” /Cecilia

”Jag är otroligt tacksam för denna resa! På endast 10 dagar har jag fått en ny energi och lyckats centrera mig, fortsätta min inre resa att i att dyka ner i mig själv och i utveckling av mig själv. Resan har både varit givande här men har också gett mig många nya verktyg som jag tar med mig hem och i min vardag. Jag har också lärt mig mycket om såväl den fysiska yogan samt den mentala biten. Återvänder nu hem med ett fulladdat energi, redo att möta vardagen.” /Amanda

”Anna och Anna <3 Så omhändertagen, hållen från allra första stund som alla gånger jag varit med., Det är magiskt att vara i er närhet och ta del av er kunskap och visdom inom yogans värld. Denna resan betyder så mycket både fysiskt och själsligt. Bara värmen gör att min ”gamla”stela kropp vaknar till liv. Själsligt gör jag en inre resa. Att få tänka och reflektera över vad som är viktigt i mitt liv. Att få vägledning och nycklar på vägen att våga ta nya beslut. Att verkligen känna att jag släppt taget, både i havet vid Pondok Pisang och i vattentemplet, och på samma ställe stoppat in viktigare känslor i mitt hjärta. Så full av kärlek o boost efter dessa dagar att jag måste smälta allt. Kommer att sjunka in och ha med mig lång tid framöver. TACK och all kärlek till er Anna och Anna.” /Anette (deltagare för 3:e gången)

Några sista ord från oss

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller om vi kan hjälpa dig på något sätt. I samband med din anmälan får du utförlig information över vad som är bra att veta inför en Bali-resa, som till exempel packlista, praktisk information kring landning och visum, klimat med mera.

Och VARMT välkomna, vi längtar! / Anna och Petra