Top
 

Bali februari 2018

Välkommen med på en 10-dagars fördjupande yogaresa till tropiska Bali!

18-27 februari 2018 – FULLBOKAD!

Namaste!

I tropisk värme och balanserat tempo njuter vi av dagliga yogaklasser, serveras hälsosam mat, slappnar av i härligt boende både vid havet och i yogameckant Ubud ute på risfält, inspireras av utflykter till Balis olika guldkorn, går på spa, och badar i 30-gradigt hav.

Du är omhändertagen från att du landar med flyget tills du åker hem och allt som sker på Bali ingår i priset*.  Slappna av – vi tar hand om dig!

Denna resa riktar sig till dig med minst ett års regelbunden yogaerfarenhet. Vi kommer gå djupare in i olika yoga element. Retreaten kommer bjuda på teman som yogafilosofi, ritualer, mantra, asanateknik och andra djupgående teman. Vi kommer också ha regelbunden sharing (delning) under resans gång både i mindre och större grupper.

 

Om du är ny med yoga rekomenderar vi resan i januari där alla är välkomna oavsett yogaerfarenhet.

 

Vi börjar resan i yogaretreat-tema precis vid havet på Balis östkust. Här startar vi dagarna med solhälsningar på en plattform över havet, yogar tillsammans flera gånger om dagen och kan bada, sola och vila ut efter flygresan. Resans andra halva spenderar vi i det anrika och tempeltäta yogameckat Ubud. Vi bor på ett lugnt retreatcenter med lummig trädgård, pool och eget spa. Samtidigt är vi bara 5 minuters promenad från Ubuds rika utbud av butiker, restauranger, tempel, tropisk skog med apor och mycket mera.

Under resan gör vi utflykter till bland annat renande vattentempel, cyklar genom risfält och byar, går på spa tillsammans och avnjuter Balis godaste raw food choklad. Vi reser tillsammans i en grupp på max 20 personer. Resans gyllene tråd är dagliga yogaklasser med oss.

När du landar på flygplatsen möts du med en stärkande kokosnöt av en vänlig taxi-chaufför och fram tills resans slut, kan du vila i ett program där allt ingår*: boende, mat, resor, massagebehandlingar, yoga, inträden vid utflykter med mera. Vi klimatkompenserar också din resa.

Vi – Anna och Anna – har stor vana av att resa, yoga, äta och gå på spa på Bali. Vi finns här för er dygnet runt som guider och yogalärare. Vi möter dig där du är oavsett nivå och erfarenhet av yoga. Varmt välkomna att omfamna Bali med oss!

Dag 1-5 i Mendira

Vi börjar resan i lugnare retreat-form till vågornas brus. Havet finns tillgängligt för bad och snorkling dygnet runt, sol blandas med tropiska regn. Vi hyr hela retreatcentret och kan därför vila i att det bara är vår grupp som finns på plats. Centret har sin  egen strandlinje och en yogsal med havsutsikt, där vi yogar och möts i andra aktiviteter såsom charing och meditation flera gånger om dagen. Vi går upp med solen och gör solhälsningar på en turkos plattform över havet, besöker en härlig vit sandstrand i närheten, och kan snorkla i korallrev som glädjande börjar växa tillbaka. Vi bor i personligt konstnärliga bungalows och får traditionell balinesisk vegetarisk  mat lagad till oss från den vänliga personalen.

 

Dag 6 – 10 i Ubud

Resans andra halva spenderar vi i Balis kulturella och andliga centrum Ubud. Här bor vi på en härlig yoga resort med pool, eget spa och stor lummig innergård. Vi bor i dubbelrum och yogasalen ligger på taket med utsikt över palmer och natur. Du når centret via en lummig bakgata nära stadens myller och utbud. Här varvar vi dagliga yogaklasser med olika aktiviteter.

En måltid per dag äter vi ute så att ni själva kan välja och ta del av Ubuds unika och läckra utbud av restauranger. Här kan vi äta god och hälsosam mat i världsklass.  Här finns raw food, vegetariska smakupplevelser, internationell cuisine och traditionell Balinesisk matkultur. Vi kommer göra traditionella Balinesiska ceremonier vid ett heligt vattentempel guidad av en Balinesisk präst. Här kan vi kliva i vattnet och släppa taget om det vi inte längre behöver.

Ni ges också möjlighet att följa med svenska guiden Ingela på en cykeltur där vi får se det genuina Bali. I lätt nedförsbacke hela vägen cyklar vi genom byar, risfält, djungel och förbi tempel. Ta med kameran, det blir många fina bilder på vägen.

Ytterligare en dag lämnas helt öppen för möjlighet till egna aktiviteter. Du har då tid att själv uppleva staden, gå på en traditionell balinesisk tempeldans, eller kanske en tur ner i Monkey Forest för att hälsa på aporna.
Vi har många års erfarenhet av Ubud så tipsar er gärna om tempel, aktiviteter, marknader, yogamat, shoppingstråk, Spamöjlighet med massage och andra behandlingar,  samt glass-, juice- och chokladbarer.

Vilka är vi?

Vi har tillsammans en bred erfarenhet av yoga där vi båda yogat i mer än 15 år i olika stilar för flertalet lärare. Därför kan vi möta en bred grupp elever, både i mjukare och aktivare yogaklasser. Vi kommer även att introducera er till element som pranayama (andningsövningar), japa (upprepande av mantra) och meditation, samt inspirera till hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil även utanför yogamattan.

Ingela & Sharada

Under resan kommer ni även att möta Ingela och Sharada.
Ingela – sprudlande “pinglan på Bali. Hon bor på Bali sedan flera år och har en unik förståelse för och kunskap om dess samhälle och kultur.
Sharada är med oss som gästlärare och håller klasser där vi fördjupar oss i olika yoga element som till exempel vedisk filosofi (vedanta), mantran och ritualer.

läs mer om våra samarbetspartners under fliken ”samarbetspartners”

Vad är speciellt med oss?

Allt som erbjuds på Bali ingår*, från att du landar tills du åker hem:

  • Dagliga yogaklasser av utbildade och erfarna yogalärare (Anna, Anna och Sharada)
  • Anna och Anna med stor erfarenhet av Bali och yoga är med under hela resan, samt lokala guider vid utflykter
  • Taxi/transport under hela resan med vänliga chaufförer
  • Extra lyx i form av 2 massage/behandlingar och överraskningar
  • 9 nätters boende på två unika retreat-ställen i flerbäddsrum
  • Dubbel/enkelrum går att boka i mån av plats mot en extra avgift
  • Klimatkompensering, i form av att 10 träd/deltagare planteras runt Viktoriasjön i Afrika
  • Helpension under resan*
  • Utflykter och inträden**

* Det ENDA som inte ingår är 5 måltider ute på restaurang. Räkna med ca 70 – 120 kr per måltid inkl fruktjuice och rå chokladtårta till efterrätt.

**Cykelturen är frivillig och kostar ca 500kr.

OBS!! Flygresan ingår inte i priset. En flygresa till Bali kostar cirka 7000 kronor.

Datum:

18-27 februari 2018

 

Pris:

16 900:-   *Early bird* –  Betala halva resan innan 10/6 2017 och få 1000 kr rabatt på resans pris.

 

Intresseanmälan gör du här (ej bindande)

 

När du har bestämt dig för att följa med så får du en länk till ett anmälningsformulär att fylla i direkt på nätet. Det skickas elektroniskt till oss och vi återkommer om du behöver komplettera med något. Du får också en faktura på anmälningsavgiften på 7950 kr. När formuläret är ifyllt och anmälningsavgiften betald kan du räkna dig som anmäld, Hurra!
Andra halvan av resans kostnad faktureras efter resans avslut och ska vara betald senast 7:e mars 2018.

 

Bali

Januari är en underbar månad på Bali. Det är slutet av regnperioden, vilket troligtvis innebär att flera av dagarna regnar det en eller två timmar i snitt. Det svalkande regnet och delvis molniga skyar är ett välkommet inslag i den tropiska värmen. Känslan efter ett Bali-regn är underbar, luften vibrerar av syre och klorofyll.

Du kommer sällan behöva mer än ett linne på kroppen, inte ens tidigt på morgonen eller på kvällen. En lätt skjorta och solhatt kan vara skönt som solskydd.

 

Röster från tidigare deltagare:

“Att åka på yogaretreat med Anna och Anna är magiskt på många plan. Båda två är så kunniga i yoga och guidar klasserna från hjärtat. Det är tryggt och tillåtande.  Båda två har stor erfarenhet av Bali och visar oss sina absoluta guldkorn – många som man själv inte skulle ha hittat. Att åka på yogaretreat med Anna och Anna är att komma till paradiset på jorden, och även att hitta paradiset inom sig själv.” /Heléne

“En suverän resa, långt utanför mina förväntningar. Den har bjudit in mig att blomma ut och fira livet helt och fullt. Bali är en lite magisk ö. Vi fick vara med på gobitarna och insupa havet, djungel och vattenfall, turkosblå badvik med rev och allt djurliv och lantlivet bland risfälten. Vi har haft långa sköna utvecklande yogapass och god eko vegomat. I’m in heaven. Om du vill unna dig en resa för att stärka dig på alla plan i livet så är det här det bästa alternativet i underbart vacker Bali feeling och med sköna inspirerande yogis. Alla får en yogabuddy även om man reser själv, Namaste.” “Tack från djupet av mitt hjärta! Detta har förändrat mitt liv. Denna fina gemenskap och fina kärleksfulla stunder att vila i. Min sal har fyllts på och jag åker tryggt hem. – Suksuma” / Marie Karterud deltagare 2017

 

Några sista ord från oss

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller om vi kan hjälpa dig på något sätt. I samband med din anmälan får du utförlig information över vad som är bra att veta inför en Bali-resa, som till exempel packlista, praktisk information kring landning och visum, klimat med mera.

Och VARMT välkomna, vi längtar!

Med värme

/ Anna och Anna